Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

 1. mercman

  mercman Gearhead

  Postilaatikossa kolahti ja lyhyen lukuhetken jälkeen jäin miettimään...Olen jo aikaisemmin miettinyt tota aihe valintaa ja eräässä saunaillassa kaveri sanoi että tsekkaamalla ´erään ´autoliikkeen autot tietää mobilistin jutut puoli vuotta eteenpäin.....pidin sitä huulena mutta nyt se tuntuu toteutuvan numero toisensa jälkeen...En tiedä haittaako muita ,mutta mun mielestä alkaa olla aika tylsää...Olishan noita aiheita.Buickki juttu oli hyvä ,ratikka juttu ok...noi museo kierrokset ei oikeen iske,samat kuvat joka lehdessä...
   
 2. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Ihan tyhmä kysymys,onko sulla osoittaa joku SUOMALAINEN autolehti joka olis paremmin tehty(hyvin pitkälti joka suhteessa) kuin Mobilisti?
   
 3. Kyllä toi Seniili-Pöpilisti on huomattavasti parempi ja laadukkaampi. Päihittää Pöpilistin mennen tullen hyvin pitkälti joka suhteessa! Vertailukelpoisuushan ei tässä kohden ole täysin korrekti eikä joviaali aspekti huomioon ottaen esim. markkinointikohderyhmän ja tuotto-odotukset kustantajalle.
   
 4. mercman

  mercman Gearhead

  No eipä oo hirveesti vaihto ehtoja mutta sanoisin että lähes kaikki isompien merkkikerhojen lehdet on tehty ainakin Suuremmalla kiinnostuksella asiaan.
  Onhan siinä varmaan rahaa käytetty ja hienoja koneita mutta jotenkin se vaan on muuttunut aika pinnalliseksi .....vähän niinku auto esitettä lukisi....
  Ehkä olisi syytä käyttää enemmän näitä freelancer kirjoittajia joilla on vielä
  joku polte siihen kirjoittamiseen.....Ja sitäpaitsi täällähän ei saa mainostaa...
   
 5. mercman

  mercman Gearhead

  Tarkotin sitä että nro.1-2009 on Rutinoff historia 2.osaa....nro 2-2009 on kuvia kultarannikolta missä äärettömän harvinainen rutinoff Gupee olis saatavilla lähes noutohintaan.......kannattais suomipojan huomioida....Jos ko.Rutinoff on ajokunnossa niin nro 4-2009 on jo suurempi 6-sivuinen koeajo tästä pelistä..Pari mainoskuvaa väli numeroissa ja lopulta nro 8-2009 jossa taivastellaan kun ei kelpaa kenellekään......Eikä tällä ole hyvin pitkälti mitään tekemistä lehden muun laadun kanssa....
   
 6. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Jukolauta menin lankaan(unohdin),tosiaan allekirjoitan täysin tuon mainitsemasi Seniorilehden jutut,kun itsekin olen Mustavalko valokuvausta harrastava jonkun sortin "pöpilisti".
  Tarkoitin lähinnä kirjoitus tyylejä ym vaivannäköä lehden teossa,en suinkaan väheksy KLB:n tyyliä päin vastoin,olen erittäinkin hyvin samalla aaltopituudella,mutta tämä "uusi"kirjoittaja sukupolvi on tuonut kyllä sopivan uudistuksen ja huumorin kirjoituksillaan,hyvä,hyvä.
  Kuvista lehdessä sen verran,vaikka ovatkin muuten korkeatasoisia,niin en vain henk kohtaisesti ymmärrä vanha aiheisia auto/konekuvia väreissä,vaikka tietysti ne väreissä luonnossa näemmekin,mutta vanhan ajan tunnelma on mielestäni pilalla kun se kuvataan väreissä...
   
 7. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Onhan noi esittelyautot aika usein samaan aikaan myynnissä, mutta ei se haittaa kunhan jutut on hyvin kirjoitettuja ja keskitytään auton esittelyyn eikä myymiseen. Se alkaa kyllä ottaa päähän jos jutussa aletaan kirjoittamaan että ihme kun ei kelpaa kellekkään vaikka on näin hyvä ja ollut jo kauan myynnissä (näitäkin juttuja on nähty).
  Ainahan parannettavaa on mutta kyllä toi mobla taitaa olla ainoa autolehti jonka tilauksen lopettaminen ei ole vielä tullut mieleen
   
 8. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi joku pitäisi näyttää ilman värejä jos väritkin on saatavilla. Sehän on vähän sama asia kuin että vähän heilauttaisi kameraa kuvaushetkellä että saisi taiteellisen vaikutelman.
  Kyllä ne olis sata vuotta sittenkin kuvannu väreissä jos olis osannu
   
 9. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Niin tarkoitin tuota Wanhan ajan tunnelmaa noissa kuvissa(jollei se vielä selvinnyt),en väittänyt että ne teknisesti olisivat huonoja
   
 10. Nuo vanhat isolle (yli 6") valotuslevyille näpsityt fotot on muuten tarkempia ja sävykkäämpiä mu-vanakin kuin nykyiset digi ym. formaatit. Digissä esim. sävyt on aina rajoittuneita ja syvyysvaikutelma kärsii.
   
 11. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  vähän sama omien ja kavereiden autojen kehumis fiilis on jääny viime lehdistä.

  No pääkirjoitus oli taas täyttä asiaa.
  Kumpi saastuttaa enemmän, kortteliralli-raggari vai goaan suihkukoneella matkaava pipertäjä. :argue: vaikutelma voittaa :mad:
   
 12. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Joo, saman asian olen huomannut mutta kyllä lehti sinällään on vielä ihan hyvä vaikka piilomainontaa vähän onkin. :lol:
   
 13. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  "No pääkirjoitus oli taas täyttä asiaa.
  Kumpi saastuttaa enemmän, kortteliralli-raggari vai goaan suihkukoneella matkaava pipertäjä."

  Toinen vertaus voisi olla: Miksi se, että porukka lökäpöksyjä kiertää kaupunkia tuning-autolla ja vetää viinaa / porukka rasvatukkia kiertää jenkillä kaupunkia ja vetää viinaa on hyi-hyi, ehdottomasti kiellettävää, pitäisi sakottaa ja lisää veroja että turha ajelu loppuu jne. jne.

  MUTTA: Se, että porukka kiertää miniristeilyllä Itämerellä Helsingistä Helsinkiin ja vetää viinaa, on niin jaloa toimintaa, että polttoaineen on oltava verotonta, miehistön palkkojen on oltava verottomia, laivan rakentaneelle telakalle on annettava tukea verovaroin, ja jos vieläkään ei kannata niin varustamolle lisää tukea.
   
 14. petu54

  petu54 2nd gear

  Kymmenen sivua jostain 80-luvun vessasta lehden alussa pisti kiroamaan, mutta kai se juttu valtaväestöä kiinnostaa. Muuten hyvä lehti, kuten on aina ollut.
   
 15. kanuuna

  kanuuna 1st gear


  mikä siinä pännii...väärä merkki vai? :eek:
   
 16. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Joitain vaan pännii että on "liian uusia" autoja lehdissä, mutta kaikkia ei kiinnosta samalla tavalla 40-,50-,60-lukujenkaan tuotteet, ainakaan kaikki oli ne omaa merkkiä tai ei. Mobla tarjoaa kuitenkin kaikille jotain, on hyvä että on juttuja laidasta laitaan eikä vain kanttiautoista ja sivuventtiilikoneista.
   
 17. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Joo, eihän se GN vielä museoiässä ole, vasta 20 vuotta vanhoja vehkeitä. :odroll:
  Ensimmäiset turbo-regalit jo lähestyy 30 vuotta ja näyttää samalta kuin nuo GN:kin.
   
 18. Ihan hyvä, että Pöpilisti keskittyy yhä enemmän juuri museoiän saavuttaviin tai saavuttaneisiin ajoneuvoihin. Differentiaalikategorisoituu paremmin tuosta Seniilin linjasta; 60- ja allelukuiset.

  Itseäni ei nuo kanttiautot kovinkaan kiihota, sen sijaan jotkut 70-80 lukuiset japsit ja eurot kiinnostavat koko ajan enenevässä määrin. Joitain esimerkkejä: Celica ST, Manta, Capri 3000, RX7, 260Z, X1/9. Luulen, että suurin osa Pöpilistin tilaajista on myös kiinnostunut uudemmista autoista. Ainakaan levikissä ei ole notkahdusta. Moni on tilannut myös Seniilin ja kun viimeksi kävin toimituksessa, niin useat vanhat numerot oli myyty loppuun.

  Luen itsekin mielenkiinnolla Seniiliä ihan historiallisesta näkökulmasta, vaikkei sillä mitään varsinaisesti konkreettista annettavaa omaan autoharrastukseeni olekaan. Jos jotakuta "Moblan" tilaajaa häiritsee jutut liian uusista autoista, niin kannattaa ehdottomasti tilata SENIORI. Jokainen numero on uskomaton nostalgiapaketti. TILAAMAAN HETI!!!
   
  Holley tykkää tästä.
 19. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Muistan kerran kun Enqvist sanoi puoliksi tyytyväisenä ja puoliksi rasittuneena, että heidän pitää tehdä juttuja lypsyjakkaroista lentokoneisiin.

  Käsittääkseni Mobilistin syntyessä sillä ei tarkoitettu pelkästään museoautoja vaan mobilisti tarkoitti silloin enemmänkin autoharrastajaa.

  Vähän samaa mieltä kuin AL, ihan mielenkiinnolla lueskelen erilaisia juttuja. Lentsikkajutuissa koitan katsoa joko ymmärtäisin tähtimoottorin idean. Vähän sama kuin joinain vuosina tulee PickNickissä vietettyä enemmän aikaa siellä autokatsomoparkissa eurojen ja japsien keskellä. Johan nää Musset ja Camarot on miljoonaan kertaan nähty.

  Esim. ihan huippujuttu oli tämä Sontiainen, elikkäs laiva, jonka tää yks hullu suomalainen rakensi jossain keskellä preeriaa, melkein parempi juttu kuin tervaletukka.
   
  Holley tykkää tästä.
 20. speedy

  speedy Double Gearhead

  Todeta voi vaan että rahoille sai taas vastinetta! tuossa on taas monelle päivälle lukemista kahveekupposen kera, aivan ykköslehti 8)
   

Kerro tästä muillekin!