Uusia lyhyitä kilpiä tulossa kesä-heinäkuun aikana

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Riuska-Petteri, 21.5.2010.

  1. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Etsin omaan autooni 5-merkkisiä kilpiä, ja olin yhteydessä Trafiin ja kyselin mistähän vielä löytyisi lyhyitä. Vanhaa varastoa on vielä joillain asemilla, mutta jos pystyy odottamaan vähän aikaa, uusia on tulossa.
     
  2. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Kiva kuulla.
    Juuri tänä aamuna kyselin samasta aiheesta konttorilla käydessäni, eivätkä tunnustaneet tietävänsä asiasta mitään. Epäilivät toimiston tytöt juttua jopa Esson baarin legendaksi ...
     
  3. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Varmaan konttoreilla ei vielä ole tietoa, mutta Trafin (ent. AKE) luulisi olevan asioista perillä...
     
  4. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Kävin pieksämäellä molemmat konttorit kun innostuin tuosta asiasta että sais kilven ilman eu tunnuksia ja lyhyenä. A-katsastuksen täti oli tomerana niinku yleensä, oli just ollut asiasta yhteydessä trafiin nämä uudet lyhyet kilvet on kuulema 5-merkkisiä ja eu tunnuksella olevia(esitteli minulle yhtä). Tuumasin ettei tuollasesta ole minulle mitään hyötyä kun itselläni on lähes samat kilvet kirjaimet ylhäällä ja numerot alhaalla 6-merkkisenä. Ajatus että jostain vielä löytyisi lyhyet ns suomi kilvet ei hänen päähänsä mahtunut, hänen mielestään minun pitää käyttää auto katsastusmiehellä että todetään ettei 6-merkkiset kilvet tähän mahdu. Sitten saan tämän uudemman lyhyen eu kilven ja sen jälkeen voin kuulema "anoa" tuota eu merkin poistoa. Tuumasin että onpa taas osattu tehdä asia vaikeaksi ja marssin ulos.
     
  5. smuige

    smuige Gearhead

    Äkkiä päätellen jos sun autos on 88 sportside ja jos on suomiauto niin äkkiä kuviteltuna alkuperäinen kilpi ois ollut lyhyt. Jos näin on niin tilaamaan lyhyt kilpi alkuperäisellä tunnuksella mikäli sitä ei oo johonkin mopoon annettu niin kuin omassa tapauksessa :mad:
     
  6. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Ei ole enää sportsidea siinä oli nelimerkkiset ns suomikilvet. Itselläni tässä pointtina oli juuri saada tuo eu tunnus pois kilvistä vaikka onkin tuontiauto. Paikallinen automaalari kertoi että tämäkin olisi mahdollista, ja todisteeksi esitteli omaa tuontiaautoaan jossa oli kilpi ilman eu tunnusta. Jos ymmärsin tuon konttorilta saamani selityksen oikein he kyllä antaisivat myös ns lyhyet kilvet ilman tunnuksia mutta kun niitä ei enää ole eikä kuulema enää tehdä.
     
  7. capri30S

    capri30S 1st gear

    Sä oot nyt ymmärtänyt vähän väärin, jos saat sellaset 5-merkkiset eu kilvet, niin otat ne, sitten tilaat samat kilvet uudestaan vanhanmallisena lyhyenä, ei tosiaan tarvi mitään "anoa", kaavakkeeseen vaan pari ruksia oikeaan kohtaan, nimi alle ja parikymppiä konttorin tätille.
     
  8. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Totta, itse hain pari kuukautta sitten eu-tunnuksettomat kilvet konttorilta, eikä se vaadi mitään anomisia - ihan läpihuuto juttu. Kuten sanoit: täytetään tädin byrokratialappu, maksetaan aneet ja odotellaan uusien kilpien saapumista muutama viikko.... :D
     
  9. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Komppaan edellisiä. Saat ne €urokilvet autoon niin samantien lyhyinä kilpinä tilaukseen ja ajelet niillä eurokilvillä sen aikaa kun tulevat.
    Sama rekisterinumero säilyy mutta kilvet vaihtuvat vanhanmallisiin.
    Otin omani vielä mustina kun oli 60-luvun keksintö kyseessä, -73 tais olla se raja mustille...?

    Konttorintäti oli kyllä hiessä kilpiväittelymme kanssa ja naureskellen väitti ettei ole mahdollista, mutta jonon taakseni kerääntyessä suostui lopulta soittamaan jonnekin ja nolona myönsi että näinhän se asia onkin. Nokitin vielä pottia että haluan ne myös ilman reikiä poraamattomina, niin sain lopulta kilvet sitten orggisreikiinkin.

    Poraamattomista kilvistä joutuu sitten tottakai maksamaan lisähintaa jokusen euron versus porattuihin :wink:
     
  10. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    :eek: Uskomatonta rahastusta, huh huh....

    Eikös niiden pitäisi olla halvempia? Jää yksi työvaihe tekemättä? 8)
     
  11. capri30S

    capri30S 1st gear

    En mää kyllä joutunut poraamattomista maksamaan yhtään ekstraa :eek:
     
  12. Bubbles

    Bubbles 3rd gear


    Multa se muija repi joku 5-6€ muistaakseni ja ihmettelinkin että mikä logiikka siinä nyt sitten on kun joutuu maksamaan extraa vähemmästä hommasta ettei niitä porata, olikohan sitten joku henkilökohtainen rahallinen korvaus siitä vitutuksesta kun joutui antamaan periksi...Lohjalla kävin tämän episodin läpi siinä junaradan viereisellä vanhalla konttorilla kun kuulin että sieltä joskus niitä lyhyitä kilpiä vielä sai.

    Kyllä nää suomalaiset katsastusasemat sitten osaa ja on yhdenmukaisia :lol:
     
  13. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Kiitos hyvästä vihjeestä! Mutta miten sen lyhyen EU kilven saa?
     
  14. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    se pitaa tehdä itse:
    kilpi on pitkä mutta teksti lyhyt joten 5 merkkisessä jää
    n. 5cm valkoista laitoihin + eu-merkki.
    kun rekisteröit auton niin tulee 5 tai 6 merkkinen pitkä eu-kilpi.
    ja toinen niistä kilvistä on neliö ja toinen suora.
    ja näitä voi sitten rahalla muokata AKEssa/konttorilla.
     
  15. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Olisi pitänyt tarkentaa kysymystäni: Voiko konttorilla vaikuttaa jotenkin että saa sen EU kilven 5 numeroisena ensi rekisteröinnissä? Valkkaako neidit yleensä kasaa? Sittenhän se muutos vanhempaan onnistuu kuten yllä on kerrottu.
    6 merkkistä ei varmaan saa USA kokoon millään?
     
  16. speedy

    speedy Double Gearhead

    Voi, omaani menin hakemaan kilpiä niin kone oli valmiiksi ehdottanut 6-merkkisiä, mut onneks oli vielä yhdet 5-merkkiset jotka sain vaihtoehtoisesti tilalle, tilasin samantien ne lyhkäsimmät valakopohojaset ei eeuut
     
  17. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Kyllä harmittaa niin perkeleesti,kun oma kärryni tuotu jenkeistä ja 6-numeroiset kilvet dumpattu,tosin musta on :lol:
    Mutta,miten tuo takapuskurin kilpi;pitkänä ruma ja ei Challengeriin sovi,ruotsityyppinen neliö kauniimpi?
    Saiskohan tuon vaihdettua neliömalliseen sovinnolla ja maksamalla hiukan :eek:
     
  18. karpo

    karpo 1st gear

    Nyt on sitten nähty kunnon sekasikiö:
    Mustat kilvet viidellä merkillä, mut itse kilpi tehty 6-merkkisen leveydellä.
    Mitä helvettiä ne oikein touhuaa....
    Jo pelkästään 6-merkkiset mustat kilvet vituttaa,eihän sellaisia edes aikoinaan tehty.

    Ajoneuvohistoriaa oikein komitean voimin. :mad:
     
  19. capri30S

    capri30S 1st gear

    Juu, on noita nähty. On unohtunut ruksia lapusta mustia tilatessa kohta jossa pohja =lyhyt..
    Ja sama täällä, 6-merkkiset mustat harmittaa, kun ei ole ennenkään sellaisia ollu, mutta vielä enemmän harmittaa se lakimuutos, kun ei enää saa olla mopossa/moottroipyörässä ja autossa samaa tunnusta, tuntuu että melkein kaikkien vanhojen autojen, jotka on poistuneet kilvistä, tunnus on nyt jossain mopossa, eikä näin ollen sitä voi enää autoon antaa! Ja uudelleen rekisteröitäessä moneen vanhaan autoon ei saa enää lyhyttä kilpeä, kun on tilaa 6-merkkisellekin, niin silloinhan pitkä kilpi mustana on ainoa vaihtoehto.
     
  20. SamiL

    SamiL Gearhead

    Sitä tosikummajaista odotellessa: Musta pitkä kilpi, jossa on 2 kirjainta ja 1 numero :lol:
     

Kerro tästä muillekin!