Värikoodin muutos

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja toyota..., 12.6.2020.

 1. toyota...

  toyota... Gearhead

  Kaverilla on -52 Chevrolet. Alkuperäinen väri on Twilight blue 447, mutta tällä ei kukaan osaa tehdä maalia. Mihkä muotoon se pitää muuttaa että esim automaalit.fi sitä pystyisi tekemään? Muutos numeroita bbg/dupoint
  10832 1248, 246-55992, 93-55992
   
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

 3. toyota...

  toyota... Gearhead

  Eivät tienneet tuolla carpaint Centerissä...
   
 4. Onko tämä joku museoauto, jossa on värin oltava just oikein?
   
 5. rapa-ripa

  rapa-ripa Gearhead

  tuota tuota... ei tiedetty kai sitten...
  Kysymällesi värille ei ole olemassa nykyaikaisille väreille kaavaa, vaan kaavat ovat tuotteille, jotka ovat poistuneet tuotannosta ajat sitten ja kun kyseessä on hyvin marginaalinen väri, niin väritehtaat eivät moista ole vaivautuneet sävyttämään nykytuotteilla...
  Taisin mainita, että värimallista voidaan sekoittaa mahdollisimman lähelle originaalia väriä.
  Toimitat vaan jonkun palikan, jossa ko väriä on vielä jäljellä.
  t. Ripa / CPC
   
  toyota... ja Mikkis tykkäävät tästä.
 6. toyota...

  toyota... Gearhead

  En ymmärrä muutenkaan miksi haluaa alkuperäisen väristä maalia paikkamaalaukseen 70v vanhaan autoon, missä muuten alkuperäinen väri päällä :D on se nyt vähän voinut väriä vaihtaa...
   
 7. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Maalaamoissa on myös värin kuvaamiseen tarkoitettuja kameroita joilla saa kuvattua värin ja tietokone tekee vastaavan sävyn.
   
 8. toyota...

  toyota... Gearhead

  Sitäkin olen ehdottanut, mutta haluaa alkuperäisellä kaavalla tehtyä..
   
 9. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Miksi jos lopputulos on sama? Eri maalinvamistajat tekee värit joka tapauksessa keskenään eri tavalla.
  Ei mikään sävy oo kuitenkaan sama kuin tehdasväri vaan maalivalmistajan versio siitä. Maalivalmistajan (ppg, glasurit, dupont) alkuperäinen kaavakin on vaan sen oma versio autotehtaan väristä.
   
 10. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  No maalikauppiaalla tässä tilanteessa voisi olla pelisilmää ja sanoa, että nyt löytyi alkuperäinen kaava...
  Tuo pojan hilux maalattiin kanssa alkuperäinen sävy on toyotan 857 muistaakseni, hyvin lähelle päästiin teknodur RAL5005 signal bluella... maskissa on osa vanhaa ja osa uutta maalia ja ei kyllä sävyä erota. Tietysti valmistajakohtaisia eroja vois tulla. Tuo vaan sattui kohdalleen tuohon.

  Samaten tuo vaimon carina, ostin pintaväriksi spraypullon ihan motonetista, car rep vissiin. Vedin helmoihin ensin gpl-s primerin ja sitten tuolla sprayllä päälle. Värikoodi ei ollut valmistajan sivuilla oikea ja valkkasin sen ihan korkin värin perusteella ja osui yllättäen kuitenkin kohdalleen. Tuskin se 25v auringon polttamaan osuisi muutenkaan alkuperäisellä värikoodilla.
   
 11. rapa-ripa

  rapa-ripa Gearhead

  no sitten vaan aikakoneeseen ja nokka kohti ameriikkaa..
   
  toyota... tykkää tästä.
 12. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Alkuperäisellä kaavalla ei enää saa alkuperäistä sävyä, koska aineet on muuttuneet. Eikä niitä vanhoja aineita juuri ole saatavilla, kun lyijy- ja muut myrkkypigmentit on kielletty. Parhaiten alkuperäisen sävyn saa, kun etsii alkuperäistä väriä sellaisesta kohdasta, jossa se ei ole ollut auringon poltettavana, ja sekoituttaa värin sen perusteella.
   
 13. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

 14. aircool

  aircool 2nd gear

  Vaikka jostain löytyisi vanhat kaavat. Niin ei niitä aineita löydy enää mistään.
   
 15. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Maalivalmistajista muistaakseni Lechler on uudistanut vanhoja kaavojaan vastaamaan uusia aineita. Tosin voiko näistäkään sitten sanoa alkuperäistä sävyä saatavan, kun värin struktuuri on erilainen eri aineiden takia... Tarkkasilmäinen saattaisi huomata eroja, jos saisi sopivassa valaistuksessa vierekkäin uuden maalipinnan vuodelta -52 ja uuden maalipinnan nykyaineilla. Tosin epäilen eroa tulevan siitäkin, onko tehtaalla vuonna -52 maalierää ollut sekoittamassa Jack vai John ja ruiskumiehenä Alphonse vai Clarence. :p Tältä pohjalta tiukankin pussihousun olisi ihan hyväksyttävää tyytyä tuohon mallin mukaan tehtyyn sekoitukseen. Lähempänä se alkuperäistä on, kuin vanha resepti nykyaineilla.
   

Kerro tästä muillekin!