Vahinko parkkipaikalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Sounderi, 8.8.2018.

 1. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Kävimpä tänään iltapäivällä vanhimman pojan kanssa naapurkylällä kiuruvedellä abc:llä hampparilla,tolla ford 20m vehkeelä,kun poitsukin tykkää sen kyydissä liikuskella. Eipä siinä,nautittiin eväät sisällä ja lähdettiin ulos autolle päin.Tavan mukaan sytytin savukkeen ja huomasin et mitäs hittoo,miks takapaneelin lista irvottaa...! Paikalle päästyämme ihmettelin sitä ja huomasin taka-valon palasia maassa paljon,ei hemmetti! Tähän on törmätty! Joo oikea takavalon kulma taittuneena,valo paskana ja koko taka-paneeli oikeelta vähän sisässä!! Siinä hetken kiroillessa ,ympärille katellessa ja tupakoidessa tuli noin 60+ pariskunta siihen ja kerto nähneensä tapahtuman.Oli kuulemma heille tuttu iäkäs mies henkilö,oli aikansa katellu auton omistajaa,ottanu rekkarin ylös ja lähteny pois.. No,tää vanhempi mies pariskunnasta alko puhelee,et luuli tätä fordia sen entiseks autoks,ollut samanlainen mutta vinyylikatolla..? En tiiä sit liekkö ollu.. Kuitenki tää pariskunta otti mun tiedot ylös ja aikovat toimittaa "syylliselle" ne. Eipä menny ku par tuntia,törmääjä soitti,pahoitteli tapahtunutta,sano et hänen vakuutus korvaa. Kerto yhtiönsä ja aiko tehdä ilmoituksen. Meneekö juttu niin?
  Ajttelin itse myös soittaa sinne yhtiöön,kuinka nyt toimitaan.. Harmittaa pirusti,ja kun olis viikonloppuna iisalmessa Terva-ajot kokoontuminen,eihän toi vaurio ajoa estä,mut onhan se pahan näköinen.....
  Tiedän ettei tollaisen korjaaminen ilmaista ole.......
   
  passerby tykkää tästä.
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Asiallisestihan tuo sujuu jos tekee kerran ilmoituksen. Jos vielä silminnäkijät tilanteelle ym niin ei toi pahalta vaikuta.

  Useemmin käy niin että jahas autoon törmätty ja ketään ei missään...
   
 3. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Juu,tähän asti ihan asiallista,tota vakuutus yhtiöä vähän kyl arvelen,et noinkohan onnistuu helposti.....
   
 4. teddy99

  teddy99 Gearhead

  No melkoisesti tuuria sinulla, että törmääjä on nyt edes tiedossa. Koska varmaan 80% nykyajan Skoda Octavia Jormista ei edes välittäisi mitään kun kyseessä oli tuollainen "vanha romu", johon "vähän vaan osu". Ja siksi lähtevät paikalta pois ilmottamatta mitään.
  Lähipiirissäni on tälläkin kesältä pari tapausta, jossa marketin pihalla törmätty oikein huolella pysäköityyn autoon, eikä kummassakaan tapauksessa törmääjästä kuultu mitään. Kyseessä ei kuitenkaan olleet harrasteautot.

  Työni puolesta joudun joskus pitämään autoani markettien parkkipaikoilla, ja kun on ollut sama auto useamman vuoden, niin molemmat kyljet on vähän sen näköisiä, että olisi ilmakiväärillä sarjatulimoodilla vedetty molempiin kylkiin. Eli muutamia kymmeniä pikkulommoja on tullut siitä, kun viereisestä autosta avataan ovi, niin, että se lyödään mun auton kylkeen. Ei ole kukaan niistä koskaan jättänyt viestiä, että sun autoosi vähän osu. :wc:
   
  eilhik ja passerby tykkäävät tästä.
 5. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  juu syyllisen pitäs ottaa yhteyttä yhtiöönsä.. ilmottaa sun tiedot jne niille että he ottavat sitten syyttömään yhteyttä että saavat arvioitua vahingon määrän. esim tarkastajan toimesta.

  toivottavasti otit kuvia kanssa paikasta ja autostasi samantien. näkee siitä sitten missä tapahtui ja mitä.

  ja sen avuliaan pariskunnan yhteystiedot kanssa toivottavasti on olemassa. todistajat on hyvä olla tiedossa.

  ps. millanen m ford?
   
 6. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Kunhan syyllinen vain tekee vahinkoilmoituksen että sinä ja mahdollinen korjaamo
  saatte vahinkonumeron, ja kunhan tarkastaja ei sano että lunastukseen menee saat
  500€, nimimerkillä kokemusta on :odrealmad: ja sit alkaa se hirvee vääntö :argue:.
   
  passerby tykkää tästä.
 7. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  No ei tullu otettua kuvia paikan päällä heti....... Todistajat on kyllä,heidän puh.numero myös..
   
  cdv70 tykkää tästä.
 8. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Nii ja sori, ei ole tarkoitusta maalata piruja seinille mutta vakuutusyhtiöt punnitaan
  sitten kun rahan suunta vaihtuu, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin!
   
  eilhik tykkää tästä.
 9. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Onhan sulla varmaan omakin vakuutus (hirvi palo varkaus ilkivalta puu) mikä sen korvaa, omavastuu tietysti menee siinä tapauksessa.

  Että ei siitä nyt etukäteen varmaan kannata vajota johki murheen ahjoon.
   
  Poke tykkää tästä.
 10. fenix

  fenix 2nd gear

  Kun toinen osapuoli on tehnyt ilmoituksen omaan vakuutusyhtiöön, ottaa tämä vakuutusyhtiö sinuun yhteyttä. Näin omassa tapauksessa, kun naapuri ei käyttänyt käsijarrua mäessä. Neuvoivat viemään lähimmälle valtuutetulle korjaamolle tarkistettavaksi ja korjattavaksi. Antoivat paskan Aygon käyttöön korjauksen (oikominen+maalaus) ajaksi bensakuluja vastaan. Kaikki sujui mallikkaasti ja sukkelaan, joulun pyhistä huolimatta. Pienestä pisteosa vauriosta ei kokemusta.
   
 11. miguelo

  miguelo Gearhead

  Tästä aiheestahan on korkeimman oikeuden päätös vuodelta 2014.

  Itsekriminointisuoja = "kenelläkään ei ole velvollisuutta edistää oman syyllisyytensä selvittämistä".:odeek:

  http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1411459201442.html

  https://www.aamulehti.fi/kotimaa/ti...-kolhineen-ei-tarvitse-ilmoittautua-24354272/

  Niin se maailma muuttuu, vahingon kärsijän näkökulmasta ei kylläkään edukseen.
   
 12. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  alkaa joka kaupassa olemaan video tallenteet.meilläkin väitettiin lumitöissä kaadetun 7 lämmitys tolppaa.no kaupan videolta näkyi kuinka q7 tekee kärrin kanssa vauhdikkaan uukkarin ja tolpat lentää.
   
 13. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  ^ Hm tossa olis ollut ajatusta selvittää mitä meille kävi, vaimon auto on juuri nyt pajalla puskurimuovin uusinnassa kun joku sipaisi sen hajalle marketin parkissa. Ei tullut silloin mieleen ja nyt siitä on jo puolitoista vuotta, nyt vasta sain aikaseksi viedä pajalle. Vakuutusyhtiö antaa 2 vuotta aikaa vahingosta korjauttaa.
   
 14. Jsp

  Jsp Gearhead

  Eikun vaan motomobililta osat tilaukseen ja vakuutusyhtiö maksaa viulut.
   
 15. multsi

  multsi 2nd gear

  Kuulostaa vauriolta, josta vakuutusyhtiö tarjoaa kertakorvauksen. Tuskin alkavat korjausta maksamaan ja osia etsimään ainakaan itse.

  Itsellä kun sattui viimeeksi vahinko, jossa olin syytön osapuoli, niin täytettiin paperinen vahinkoilmoitus todistajineen paikan päällä, ja sen jälkeen vein sen itse vastapuolen yhtiöön fyysisesti asioiden. Tämähän olisi ollut kolaroijan tehtävä, mutta olen hieman skeptinen tämän suhteen aina. En tiedä nimittäin voiko "kyllä mä sen kotona lähetän" lupauksiin luottaa kenenekin kohdalla, varsinkaan kun poliiseja ei kutsuttu paikalle.
   
 16. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Mites onko se muuten muuttunu. Et parkki paikka vahinkoja ei enää laiteta vakutukseen. Vaan ainoastaan jos on kasko saat omat laitatettua? Yksi asiakas ainaki sanoin näin ku tappeli vakuutus yhtiön kanssa. Toinen raapi kylkeä. Teki ilmotuksen mut tuli hylky korvauksista........
   
 17. multsi

  multsi 2nd gear

  Ei mikään ole muuttunut. Parkkipaikkakolhu korvataan toisen osapuolen liikennevakuutuksesta, omasta kaskosta tai omasta pussista, riippuen siitä onko vastapuoli tiedossa vai ei.
   
 18. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Hyvä hyvä. Jotain juttua oli vaan täällä et ei parkki paikka kolhut mene ”liikenne” vakuutuksiin. Mietinki voiko pitää paikkaansa
   
 19. nipple

  nipple 3rd gear

  Taitaa riippua vakuutusyhtiöstä.ainakaan Pohjola ei korvannut kaskosta vastaavaa.If myy erikseen parkkipaikka vakuutusta.eli on yksi kaskon optioista.
   
 20. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Myös vahingon kärsinyt osapuoli voi tehdä vahinkoilmoituksen vastapuolen yhtiöön. Näin jouduin itse toimimaan, kun paikallisen rahtifirman omistaja kieltäytyi tekemästä ilmoitusta. Peruutti autoni kylkeen. Oli sitä mieltä ettei tarvitse korvata, koska heidän firman piha on yksityisaluetta. Kahdesti vakuutusvirkailija pyysi häntä tekemään ilmoituksen. Ensin lupasi, mutta muutti mielensä. No minä tein ja rahtifirman kuormurin vakuutuksesta maksettiin vahingot.
   
  passerby tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!