Vaihteistosta (?) kuuluva rahina vaihteen ollessa vapaalla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Joe1, 3.10.2007.

  1. Joe1

    Joe1 1st gear

    Ostin auton. Fleetside 1500 6.2d 4x4 Manuaali. Huomasin sellaisen onkelman, että ilmeisesti vaihteistosta kuuluu sellaista rahinaa kun vaihde on vapaalla auton ollessa käynnissä. Kun painan kytkimen pohjaan, rahina lakkaa. Kytkinremontti autoon on tehty juuri. Mutta ilmeisesti vaihteistosta tuo kuuluu.

    Mikä vikana vai onko? Kannattaako huolestua?


    Ja kysytään nyt tässä samalla että miksi mittaristossa palaa brake-valo vaikka käsijarru eikä mikään ole päällä?
     
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Onko kytkimen painelaakerikin vaihdettu, kuulostais vähän siltä ettei.

    Mikä vuosmalli, meinaan että onko siinä takapyöräABSjarrut, siinä ei ole muistaakseni erikseen vikavaloa abseille, tuo ei ole kovin kallis purkki joten älä hätäänny. :lol:

    Voi siellä olla ihan normijarruhäikkääkin, ilmaa etu tai takapiirissä vuotavan putken, työsylkyn, huonon ilmauksen yms takia, pääsylkky ei tee silloin toiseen piiriin riittäviä paineita, niin juu tai takakengät pirun kaukana.

    Kokeile pumpata jarruja suht rivakasti senjälkeen kun olet ensin tarkistanut nestepinnan, jos valo sammuu niin oletettavasti joku ylämainittu syy.

    Seisontajarrun merkkivalokytkinkin voi olla irti/rikki.
     
  3. Joe1

    Joe1 1st gear

    Ei ole tietoa, kytkin kuulemma uusittu juuri. Mitä toi käytännössä tarkoittaa? Isokin/kallis homma? Voiko antaa olla vai onko siitä jotain haittaa?

    Niin ja auto on -87 joka dieselöity jälkeenpäin.

    Edit. Niin ja ei muuten rahise kokoajan. Välillä vaan..
     
  4. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Tuttu juttu.
    Itsellä '84 manuaali diisselipikuppi, kuluu kummaa rahinaa vapaalla, ei kytkin pohjassa. Yleensä ilmenee kun on lämmennyt, ei ihan heti kun käyntiin lyö. Kytkinremppa tehty, myös painelaakeri vaihdettu. Jotenkin muistelisin, ettei moista ilmennyt silloin kun oli vielä edellinen kytkin käytössä.

    Juuri ostin vanhemman dieselöidyn pikapin myös manuskalla, ihan sama juttu. Tähänkin tehty kytkinremppa. Pitää tarkistaa kuiteista, onko painelaakeri vaihdettu, mutta olettaisin että kyllä.

    Eli oisikohan tuo sitten enemmänkin ominaisuus kuin vika? :eek:
    Ärsyttävä ääni, mutta en ainakaan itse jaksa tuollaisesta huolestua.
     
  5. dumbovan

    dumbovan Gearhead

    ettei vaan kuulu jakoloorasta
     
  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Vaihde vapaalla ei jakolaatikkoon asti voimaa välity!!! Jos välittyis, autokin liikkuisi tai sitten jakolaatikko on vapaalla!!
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kytkinakselin laakeri
     
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tai pääakselin ja kytkinakselin välinen silmälaakeri tai sivuakselin etu- tai takalaakeri???
     

Kerro tästä muillekin!