Vaikeaa harrastaa Fordia!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rinnewood, 1.8.2008.

  1. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Meinasin laittaa otsikoksi että "Ford-homoilu ei ole helppoa" mutta olis varmaan tullu välittömästi pataan! :lol:

    Joo eli asiaan. Tämä päivä meni pääasiassa netissä ja puhelimessa kun hakusessa on tiivisteitä tuohon fordin 2.0 vee kutoseen.
    Tilasin netin kautta viime viikon keskiviikkona ylä ja alapään tiivistesarjaa tuohon koneeseen, tuolta motonetista. Kun ei alkanut kuulumaan mitään niin soitin tänään tuonne paikkaan. Kukaan ei vastannut ja soitin toisen kerran samaan paikkaan, ei vieläkään noussut luuri. No, alta minuutissa sieltä soitettiin takaisin ja alkoi asia selviämään.
    Alakerran tiivistesarjaa sieltä ainoastaan löytyy mutta yläkerran tivareita ei kuulemma enää saa ainakaan heidän toimittajien kautta. Sanoin että pankaas tulemaan se mitä löytyy niin etsin loput muualta.

    Luulin että pala kakkua! Höh, nettikuuklettaminen ei tuottanut kovin tulosta. Piliteemassa ei tuollaisesta tiedetä mitään ja muutenkin kaikissa valtakunnan ford-foorumeilla ei ollut mitään mainintaa aiheesta. Jälleen kuukelista alkuperäisten ford varaosaliikkeiden numeroita, ja puhelin käteen.
    Seinäjoella annettiin jo ymmärtää että löytyy! Ottivat numeron ylös ja lupasivat soittaa kun on asiasta enemmän tietoa. No, puoli viiden aikoihin ei ollu vielä tullut uutta tietoa joten pirautin uudestaan. Puhelimeen vastannut henkilö oli välillä kauan poissa, naputellen kenties tietokonetta.. Pitkän ajan päästä tuli luuriin uudelleen ja sanoi että yläpään tiivistesarjaa ei löydy mutta kannentiivisteitä löytyi kaksi. Toinen vaasasta ja toinen kokkolasta! :eek: Ja että imusarjan tiiviste onkin sitten vaikeampi kun ei sellaista enää ole missään..
    Lupasi soittaa uudelleen maanantaina kun selviää kannen tiivisteiden hinta ja toimitusaika.

    Siis voihan jukupätkä! :mad: Kyllähän vaan geeämmien ja erityisesti chevyjen harrastaminen on helppoa kun yhdellä puhelinsoitolla saa seuraavaksi päiväksi ihan mitä vaan palikkaa!

    Tarkoituksena ei ole lainkaan moittia edellä mainittuja firmoja, vaan rehellinen hämmästys siitä miten vaikeaa tuntuu olevan eurofoordin osien metsästys! Ehkä en vain tiedä oikeita osoitteita ja toimittajia? Ehkä olen auttamattoman onneton guuglen käyttäjä, syitä voi olla monia.. Aika opettaa. Nyt tuntuu oikeasti siltä että harrastaa jotain vaikeaa merkkiä. Ja tuon kun piti olla niin helppo rasti kesäloman ratoksi! :-? Prkl!!

    No, ei ne ongelmat siihen lopu kun tiivisteet löytyy. Tarttis saada vielä kiristysmomentteja että saa koneen asianmukaisesti kasaan. Eipä vaan guugle auttanut siinäkään.. Venttiilin välykset löytyi, imu 0,35 ja pako 0,40 ..vau! :odroll:

    Onneksi ennen vanhaan oli niitä koraamokirjoja ja mitälie oppaita missä momentit ym potenssit oli..

    Huh, helpotti kun sai taas avautua...! :wc:
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Kiristysarvoja:
    -kiertok.laakerit 35Nm
    -runkolaakerit 104Nm
    -vauhtipyörän pultit 70Nm
    -sylinterin kannet 1-vaihe 55Nm, 2. odota 10 min, 3. 70Nm, 4. käytetään 15 min. 1000rpm, 5. 110Nm, 6. 110Nm
    Ja venavälykset kuumana

    Arvot Arwidsonin moottorinosaluettelosta
    ps dieselin keulapellit on tarjolla...
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    http://www.miva-car.com/

    Tuoltapa niitä osia... itte hommasin 2.0 v6 yläsarjan juuri tuolta, on tosin vuosia, vuosia aikaaa...
     
  4. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Ei auta sinua yhtään,mutta pakko kertoa:Takavuosina(-80 lukua) eräs tyyppi(en minä :rotfl: )teki pikku operaation kun ei mennyt Foortin(ehjä ja toimiva) vee kuutonen viikossa kaupaksi...ensin jollain palokirveellä kaikki paskaksi siitä mitä sai ja sitten kiikutti erään jyrkänteen reunalle ja sieltä alas.Porukat ihmettelemään että mites noin teit,niin tuumas vaan että eipähän hyödy enää kukaan muukaan siitä!
    Sitten seuraavassa "illanistujaisissa"poltti vielä,siihen aikaan yli 1000mk:n tiivistesarjan makkara nuotiossa :eek:
    ...että tällaista täällä meijän perällä...joskus
     
  5. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    et kertonut vm ja merkkiä mut vissiin tarsintti. sama se on kaikissa euro ja japsi vehkeissä kun ne on yli 25v. niin ei löydy varaosia enään kunnolla kuin jostain romutoreilta kun joku on ostanut huutokaupalla loput varastot itselleen. :-?
     
  6. Medium Gorilla

    Medium Gorilla Gearhead

  7. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    :D Mää tiäsin sen että oodee auttaa aina!
    Nöyrimmät kiitokset avusta, nuo momentit varsinkin tuli tarpeeseen!
    Juu en maininnu vuosimallia, mutta kone on (kuulemma) jostain seitkyt luvun puolivälin taunuksesta ja sen tuleva koti on oleva saman ikäisen pensaransun nokalla!
    Huomenna olen menossa vaasaan katsastamaan jotakin keulapellin palasia ja saattaa olla että ne jää käteen mikäli miellyttää silmää..
    Tuolta http://www.oldcars.de/index_en.htm sivulta löysinkin nuo aiemmin mainitsemani venttiilin välykset. :wink:

    Saas nähä miten pitkään tuo auto tulee viipymään perheessä jos osat on näin kiven alla? Täytyis varmaan äkkiä vaihtaa johonkin jenkkihyötyajoneuvoon..

    Mikäli lisää hyödyllisiä eurofordi linkkejä on tarjolla niin laittakaa tänne vain! Toivottavasti siitä on muillekin vastaavan asian kanssa painiskeleville hyötyä.
     
  8. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Voi helvetti kun oisin tietänyt et olet tiivisteitä vailla, mulla on nimittäin yhdet uudeet kannen tiivisteet voortin kutoskoneeseen(on muistaakseen ne vanhemman malliset).
     
  9. FA18

    FA18 3rd gear

    2.8 tiivistesarjoja saanee jenkeistä, koska konetta käytetty ameriikan fordeissa. Pääosin lienee samoja tiivisteitä/koneita 2.0/2.3/2.8 cologne v6.
     
  10. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  11. skylark71

    skylark71 Gearhead

    kysyppä tuolta, ennen ainakin sai toimitettua osia hyvin

    Varaosa Mafia Tmi

    Polttolaitoksenkatu 7,20380 TURKU
    Puhelin: 02 2437161
    Fax: 02 2437164
     
  12. 1lysti

    1lysti 1st gear

  13. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Miva-Car toimittaa edelleen, mutta on ensi viikon lomalla. Natikoiden jälkeen homma toimii taas. Soita sitten Terolle 0400-773725 8) .
     
  14. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Hienoa! Alkaa löytymään valoa tunnelin päähän. No, maanantaina pitäis tulla puhelu tuolta seinäjoelta noista kansipahveista, katotaan sen jälkeen mikä on tilanne.
    Tänään kävin vilkaisemassa niitä keulapeltejä mutta valitettavasti juuri maskin pelti sekä konepelti uupui, joten ei tullu kauppoja. :-? Lokasuojat kuitenkin oli joten jos joku sellaisia kaipaa niin voidaan delegoida eteenpäin. Niissä oli sellaiset kaksiosaiset pyöreät parkkivilkut, eli yläosa kirkas ja alaosa kelta-oranssi. Kuulemma jotain vuosimallia 1970?. Omassa rantshittissä on yksiväriset vilkkulasit eli kelta-oranssit ja tämä vuosimallissa -75? Pikku eroja näköjään.
    Nää on hard-core transit friikille päivänselviä juttuja mutta tässä aikani kuluksi kirjaan vain ylös havaitsemiani eroavuuksia! :lol:
     
  15. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Kokeile soittaa Classic Parts firmaan 0400-448584. Sijaitsee Kälviällä ettei ole kovin pitkä hakumatkakaan.
     
  16. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Mun mielestä Fordin harrastaminen on ollut vielä kovin helppoa ;)
    Mitään ei ole ikinä jäänyt siitä kiinni ettei osia olisi saanut.

    Tuo miva-car on melkeen naapurissa joten sitä suosittelen.
     
  17. kukamitähäh

    kukamitähäh 1st gear

    Joo, tuo 2.0 V6 on ollut hankala tapaus kasitiivisteiden osalta jo sen aikaa, mitä minä olen saksan-fordien kanssa touhuillut. Eli tarvikkeena ei ole oikein ollut yläpään tiivisteitä tarjolla. Nyt näyttää jo olevan 2.3 V6 samaa sarjaa. Imusarjan tiiviste kannattaa ottaa 2.3:n sarjasta. 2.3:n pahvitkin menee varauksella. 2.0 84mm, 2.3 90mm. Minulla on roikkunut tallin seinällä yli 10v 2.0 V6:n 9.69-> oikeanpuoleinen kansitiiviste jouten. Ja 2.8 usa-koneesta ei käy saksalaiseen 2.8 koneeseen imusarjan ja pakosarjan tiivisteet.
     
  18. pee5

    pee5 3rd gear

    Tuo edellä mainittu www.oldcars.de on niitä tiivistesarjoja pitänyt varastossa ja hintakin on ollut aina kohtuullinen muihin toimittajiin verraten. Hinnat on näköjään tuplaantuneet 15 vuodessa.
    Tämän hetken hinnat, koko tiivistesarja V6 2,0L, sis.saksan alv:
    8/64-8/67 94,01e
    8/67-10/69 103,53e
    10/69-7/79 94,01e
    7/79-8/83 123,76e
    Tuohon kun laskee pari kolmekymppiä kuluja, niin pitäis hinta olla aika lähellä.
     
  19. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Kaikesta vastoinkäymisestä huolimatta on taas todistettu tämän foorumin erinomaisuus!

    Allaoleva viesti ei tullut sittenkään liian myöhään:
    Siis varaosatoimittajista ei sitten kuulunut mitään vaikka lupasivat soittaa takaisin, joten palasin muutaman askeleen taakse kun muistin kylähullun maininnan asiasta!

    Thänks, eli todella iso kiitos kylähullulle! Paketti tuli tänään. Näyttäis olevan ihan oikeanlaiset tiivisteet. :D Erinomainen esimerkki pyyteettömästä auttamisesta!
    Olet ansainnut vastapalveluksen!! :wink:
     
  20. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Ford kuskit pääsevät Pietarin portilta suoraan taivaaseen, heillä on maanpäällinen helvetti jo takana... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :poff: :p
     

Kerro tästä muillekin!