Vain uusien kuorma-autojen ongelma vai koskeeko kaikkia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jpaitala, 8.1.2005.

  1. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Tuli taas Mersun sprinter mainos jossa seuraava tarina:

    Olemme muistutelleet sinua nopeudenrajoittimen tulosta pakolliseksi myös alle 12tn kuorma-autoihin vuoden 2005 alusta. Nopeudenrajoittimella auton huippunopeus rajoitetaan elektronisesti 90kmh. Pääosalla kilpailevista merkeistä nopeudenrajoitin asennetaan erillisenä lisälaitteena, joiden saatavuudessa on toistaiseksi ongelmia. Tämän vuoksi liikenneministeriö on asetusmuutoksella antanut vuoden siirtymäajan tähän aikatauluun - eli nopeudenrajoitin on oltava ensirekisteröitävissä alle 7,5tn kuorma-autoissa uuden asetuksen mukaan vasta 1.1.2006. Myös vuoden 2005 aikana ensirekisteröitäviin kuorma-autoihin nopeudenrajoitin on asennettava jälkikäteen viimeistään 1.1.2006 mennessä. Päätös sallii siis nopeudenrajoittimien asentamiseen ainoastaan vuoden lisäajan. 1.10.2001-31.12.2004 välisenä aikana rekisreöityihin alle 12tn kuorma-autoihin nopeudenrajoitin on asennettava jälkeenpäin viimeistään 1.1.2007 (jos autolla käydään ulkomailla, tulee rajoitin olla jo 1.1.2006)

    Koskeeko tämä myöskin käytettyinä ulkomailta suomeen tuotuja kuormureita, kuten chevy suburbanit, dodge ramit jne jne.??
    Onko kellään tietoa, tai löytääkö joku jostain virallisen asetuksen asiasta?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mun järjen mukaan ulkomailla rekisterissä ollut auto ei kuulu suomessa ensirekisteröitävien joukkoon
     
  3. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Näin itsekin tämän ymmärtäisin, mutta olisi hienoa jos joku osaisi sanoa tähän varman vastauksen.
     
  4. timuli

    timuli Gearhead

    voisiko ylläpito siirtää tämän topickin K-A faktalaariin? :eek:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Turun katsastuskonttorilta eilen kysytty juttu, laki menee ensirekisteröinnin mukaan eli jos auto on ensirekisteröity esim jenkeissä 95 ja tuotu suomeen 2003 ei autoon tarvitse asentaa nopeuden rajotinta.
     
  6. timuli

    timuli Gearhead

    eipä näköjään voi kun ei oo kieli tarpeeksi syvällä kenenkään perseessä(HYI HELEVETTI)tai sitte ne on kaikki kaljalla :mad:
     

Kerro tästä muillekin!