Valojensäätölaatikko, mistäs tämmöisen löytäis?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja asperiini, 24.12.2013.

  1. asperiini

    asperiini Gearhead

    Nyt kun on tässä pimeyden aikaa useampaankin kulkuvälineeseen joutunut kaikenlaiseen lamppuhommaan niin tuo säätö ilman mitään työkalua on tuntunut jotenkin hölmöltä.
    Tarttis siis hankkia semmoinen valojen tsekkauslaatikko mitä nuo katsurit ja korjaamotkin käyttää, ihan perus tai halpisvehje mulle riittäis.
    Mutta mistä näitä saa? En ainakaan pikaisella googlettamisella löytänyt kuin pari korjaamomallia jotka maksoivat ihan liikaa.
    Eikö harrastelijamallia siis ole saatavilla?
     
  2. JTE3

    JTE3 Gearhead

  3. asperiini

    asperiini Gearhead

    Just tuommoinen olis haussa, sais vaan olla halvempi, vaikka käytetty.
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Miten jos kats.asemalta kävis vakoilemassa

    Kun eihän toi kaiketi ole kuin loota kahdella ikkunalla jossa on kulmassa sellainen paperi missä on ruudukko ja päällä vesivaaka, et tietää koska laite on suorassa

    Laseja en tiedä onko ne jotenkin erikoisemmat vai normaalia ikkunalasia/"pleksiä"


    vaneerista tekemällä ei varmaan montaa kymppiä maksais
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Siinä on linssi myös, ei se muuten sitä kuviota supista siihen taustaan, taitaa joku prismakin olla lisäksi. Voisin veikata ettei ihan herkästi onnistu tehdä kotosalla.
     
  6. perkele

    perkele Gearhead

    voihan ne valot kotikonsteikin säätää..
    ajat auton seinään kiinni,tussilla/liidullta tms merkkaat seinään kohdan.
    peruutat sen 5 metriä ja säädät valot siihenkohtaan mihin olit merkit seinään jättänyt,tai hieman alle.
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tai toisin sanoin: Mittaat korkeuden maasta valaisimen keskikohtaan. Sitten piirrät seinään viivan yhtä monta senttiä alemmas kuin on metrejä lampusta seinään. Säädät valon (vaakasuoran osan) yläreunan tälle viivalle. Puolivaloilla tietysti.
     
  8. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    On tullut peruuteltua tuota tallin pihaa useasti, mutta jos sellaisen lootan edullisesti jostain löytäisi olisi ihan hyvä.
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    Noita valojensäätölaatikoita on ollut toisinaan rompetoreilla tarjolla. Ilmeisestikin huoltotoimintansa päättäneiden ja krääsän myyntiin siirtyneiden, ellei peräti lopettaneiden huoltamoiden jäämistöstä. Esimerkkitapauksia löytyy joka kyläkunnan liepeiltä. Eikun kyselemään.
     
  10. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Tommosesta laatikosta on hyvinkin yksinkertainen malli joka on helppo tehdä itse. Mulla on semmoinen tehdastekoinen, vanhan huoltamon jäämistöä. Taitaa olla Moll'in matolaatikko, netistä ei löytynyt kuvaa niin vanhasta vehkeestä.

    Se on suorakaiteen muotoinen peltilaatikko (suurinpiirtein 20 x 20 x 40 cm) joka on päältä avoin. Toisessa päädyssä on ihan tavallinen suurennuslasin linssi jonka läpi valokuvio heijastuu laatikon toiseen päätyyn jossa on viivat valokuviolle, ylä- ja alarajat, sekä keskitaso. keskellä laatikkoa poikittainen kahva, ja laatikon pohjassa vesivaaka. Ei tarvita mitään ihme prismoja tai peilejä.
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Taitaa näyttää kuvion ylösalaisin sen kuvion pelkällä suurennuslasilla?
    Mites siinä itse tehdyssä suurennuslasin suoruus, miten suuri merkitys sillä on?
     
  12. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Juuri näin, ylösalaisin on kuva, mutta sillähän ei ole merkitystä.
    Linssi on tavallinen kaksoiskupera suurennuslasin linssi, ihan niitä tavallisia luuppeja joita saa kaupasta. Polttoväli tietysti ratkaisee laatikon pituuden. Niin, ja sitten tietysti se täytyy kalibroida.
     
  13. asperiini

    asperiini Gearhead

    Askarteluhommat ei oikein houkutellut joten ostin sitten tuon Atoyn laatikon, hiukan oli arvokkaampi kuin mitä alunperin olin ajatellut tuohon investoida mutta on asiallisen näköinen tuote ja ilmeisesti kotimaista valmistetta. Nyt sitten säätämään.
     
  14. Erppa

    Erppa Gearhead

Kerro tästä muillekin!