Valvontakamerat tien päällä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mercury, 16.2.2005.

 1. Mercury

  Mercury Gearhead

  Ihan mielenkiinnosta kyselen kun ite oon kehittäny sellasen teorian että ne on vaan pelote viranomaisten taholta..Miten on,tuleeko lasku postissa?
   
 2. Muki

  Muki Gearhead

  Väittivät että hanko-hyvinkääbaanalla ekana viikonloppuna 200 lappua olis kirjoitettu ja ilmeisimmin myös postitettu. Mene ja tiedä.
   
 3. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  5-tiellä oon nähny kun rekan kohdalla välähti punainen valo. Naapurin jannu sai kerran postissa laskun ku ei huomannu 80-rajoitusta. 8)
  Mutta ei joka tolppa ole käytössä, vaihtaakohan ne kameran paikkaa?
   
 4. Denny Crane

  Denny Crane 1st gear

  Siksi autoilenkin kamerapätkillä Bill Clinton naamari päässä. Sitten kun lappu saapuu kiistän ajaneeni autoa silloin ja kerron lainanneeni autoani ystävälleni Bilille, jonka etunimen vain muistan. :odroll:
   
 5. kt9001

  kt9001 Gearhead

  Ensin tulee leimahdus ja sitten suuret tappiot. Poijjaat kuhtuu jopa ihan paikan päälle rupattelemmaan otoksesta, jos sattuu olemaan saldo täynnä, ja siinä sitten ihastellan otosta oikein virallisella ajalla. Ja potretti kyllä löytää henkilön, ainakin Saksasta (Ha! Die Lederhosen!) ja samallalailla okso ruohtista.

  Omasta mielestäni ne ei kyllä ole oikein pelote, vaan enempi semmonen vitute: satasen alueella kolmen auton letka haitaroi 60kmh-85kmh ysitiellä JKL-Kuopio välillä, sinnehän tuli just nämät armaat turvallisuuden lisääjät viime syksynä. Joo, ja että donitsitauko ei häiriytyisi, näillä samoilla pömpeleillä miinoittaavat nyt myös vitostien kuopiosta I-salameen. TYRKELE.
  Johan se Kuopiosta Juvalle vai minnekkä asti se olikii ansat viritetty.

  Mites, eikös optiikka ou kohtalaisen herkkää sen polttovälin tarkennuksen suhteen, että jos olis joku niin uneton, että yöllä pyöriessään keksisi laittaa parinmetrin varren päähän käläkäläpurkin kirkaslakkaa ja pikku nivellinkku siihen, että sais...
   
 6. Mercury

  Mercury Gearhead

  Ite en oo IKINÄ kuullu että joku ois postissa "saanu" sakot..En silti hirveetä ylinopeutta vedä tollaseen tolppaan mutta aina kiroan itekseni että yrittävät vaan pelotella...
   
 7. hesach

  hesach 1st gear

  No niin ja mites prätkillä? niillähän voi ajaa vaikka 300 kameraan ilman kiinnijäämistä..kun eipä ole tunnistetta ja eihän se takaapäin kuvaa ota..vai olenko vallan metsässä mielessäni??
   
 8. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Prätkällä ja etukilvettömällä autolla voi laskea nauraen kameraan.
   
 9. 4deeSdn

  4deeSdn 1st gear

  Kyllä sieltä lappu tulee.. Naapuri tossa vähänaikaa sitte manaili kun tuli yövuorossa ajettua "peltipoliisin" kohdalla vähän reilummin...

  Täälläpäin viranomaiset hämmästelevät koviakin ylinopeuksia ja samalla on tullut vielä maksamista kännykkän käytöstäkin. Eli känny korvalla ylinopeutta kameraan...

  Oisko ollu jossain Turku - Helsinki välillä yks rattijuoppo joka oli vetäny reilua ylinopeutta joka pömpeliin ja pullo huulilla :rotfl: :rotfl:
  Tais olla jonkilainen henkilökohtainen harmitus protesti... Oli vielä myöntänyt päissään ajamisen!

  Eihän toki joka pömpelissä kameraa ole mutta lisää hankkivat jatkuvasti. Kameran paikkaa taidetaan vaihtaa satunnaisesti?
   
 10. Denny Crane

  Denny Crane 1st gear

  No lehtijutunperusteella joku Helsingistä kuopionläpi Pohjoiseen
  matkannut valopää sai kunnon sakot + kortin hyllylle. Luukutettuaan jokaiseen toiminnassa olleeseen kameraan matkalla. Oli osassa kuvia ottanut huikkaakin kaljapullosta siinä samalla ylinopeutta ajaessaan. Jäi sitten kiinni rattijuoppoudesta ja ylinopeudesta Kuopion pohjoispuolella. Kuvista niiden valmistuttua myöhemmin tuli lisärangaistuksia.. :odroll:
   
 11. Mercury

  Mercury Gearhead

  En ole sellanen tyyppi että oikein tahallani ajaisin ylinopeutta,se vaan tahtoo olla ajonopeus aina vähintään +20 kilsaa rajotuksesta..Olen kyllä sitä mieltä että ne jotka ajaa rajotusten mukaan on äärimmäisen fiksuja,itelläni vaan on, reikä päässä ratin takana.. :odroll:
   
 12. Anzu

  Anzu 1st gear

  Appiukkokokelas on saanut postissa kuvan ja sakot. Taphtui vissiin Helsingin Töölössä, NKL:n kohdalla, missä varoituskylttikin kamerasta.
   
 13. MudMax

  MudMax Gearhead

  Joensuun seudun mopoilijat eivät oikein tykänneet , kun poliisi valokuvasi Speedparty-huippunopeuskisaan osallistuneet moottoripyörät ja -pyöräilijät .
  Poliisit epäilivät tietenkin , että sama porukka on heidän kamerakuvissakin , en tiedä ovatko saaneet ketään näin kiinni .

  Muuten kameravalvonta on ok , varsinkin hyvin sijoitettuna ennen vaaranpaikkoja + eikä se näe ajoneuvokohtaista rajoitusta :)
   
 14. PauliP

  PauliP 1st gear

  Kyllä ne valitettavasti toimii, kolmelle työkaverille on tullut ihan varmasti lappu kotiin vuosien saatossa. Kaikissa niissä tolpissa ei todellakaan ole kameraa, sitä vaihdellaan sattumanvaraisesti eri tolppiin. Ja tosiasia myös on se että poliisivoimat käyttävät vaikka viimeisetkin voimavaransa (uskottavuuden säilyttämiseksi) kuskin tunnistamiseen jos se ei ole rekisterinumeron perusteella valokuvasta tunnistettavissa. Tästä on kokemus yhdellä näistä kavereista (neljän henkilön useasti suoritettu kuulustelu jatkui, kunnes yksi sortui).

  Tää nyt menee vähän aiheen sivuun, mutta:

  Mielestäni Mauri Pekkarisen tulisi ottaa tämä kävelyvauhtia-ajamiseen-pakotustasia esille aluepoliittisena sortona. Kuka sitä kohta enää viitsii syrjäkylillä asua, kun talvella pitää körötellä 80km/h kameravalvonnassa hyvällä kelillä työmatkat jne. Pitää muuttaa asumaan Helsinkiin raitovaunupysäkin viereen ja liittyä Vihreisiin tai SDP:hen ja antaa yksityisautoilua vastustavia lasuntoja. "Hoitakoot ne maalaiset tenavansa kotonaan käymättä missään muulloin kuin silloin kun julkiset kulkuneuvot kerran viikossa siellä viidenkilometrin päässä olevalla pysäkillä pysähtyvät". :mad:
   
 15. HEMI

  HEMI 1st gear

  Ai että ne tolpat on hanurista. kiva kun ei muista aina mikä se rajotus oli niin joutuu sitten aina laskee sen nopeuden alas tolppien kohalla. Toivottavasti joku huligaan käy räjäyttämässä ne tolpat....henkilökohtasesti mielummin olisin oikeiden poliisien kanssa tekemisissä.
   
 16. PauliP

  PauliP 1st gear

  Varmuuden vuoksi kannattaa suorittaa reipas jarrutus vaikka alue olisikin 100km/h muistikuvan mukaan. Se tekee oikeen hyvää viikonloppujonoissa.
   
 17. Olazabal

  Olazabal 1st gear

  Kyllä ne toimii, tiedän omasta kokemuksesta. Eikä ne niitä kuvia tai sakkoa lähetä postissa. Sieltä tulee tunnistelappu, missä kerrot kuka ajoi autoa. Ei siinä mitkään Billit auta, vaan silloin maksaa auton omistaja. Näin se poliisi tiesi kertoa.

  Viime syksynä räpsähti Anjalankoskella ohituksen jälkeen 114 km/h. Kamera oli siirtynyt viikon sisällä siihen tolppaan!!!

  Kahden päivän päästä posti oli jo kantanut lapun kotiin. Eikun kirje Kouvolaan ja kun koneiston rattaat oli pyörähtänyt, soitti J:kylän poliisi minut paikalle.
  Sakot (rikesakko 70€) ja kolme kuvaa odotti. Kuvia ei saa itselle.

  Eka kuva oli koko auto, toinen kuva oli rekkarista ja kolmas kuskista.
  Ei ne kuvat mitään huippulaatuisia ole, mutta kuskin ja auton ja matkustajat tunnistaa kyllä.
   
 18. Tyty

  Tyty 1st gear

  Toimiihan ne pirskules... satasen alueella nätisti ajelin ja pistin cruisen siihen tasan sataseen ettei tuu "vahingossa" liikoja ajeltua. No, olihan se sit kuitenkin jonkun naurettavan(tyyliin 20 metriä...) matkan ajaksi vaihtunu 80km/h... Eihän sitä tullu huomattua ennenku kamera räpsähti... ja sit viikon päästä poliizit soitteli perään,et tuuhan kuvia katteleen. Minäpä menin. Eihän siinä siinä voinu kun "tunnustaa" ku pärstä erottu selvästi. Ja 115 egen lottovoitto mukaan... :-?
   
 19. J-P Kansas

  J-P Kansas Gearhead

  Niinku joku jo mainitsi että ei bilit auta. Pärstävärkillä ei välttämättä o merkitystä, koska omistaja maksaa viulut.

  Karjaa-Kirkkonummi välillä on jatkuvasti 2 kameraa tolpissa. ( Näin totesi tuttu virkavallan edustaja )En sitte tiedä onko 1 per suunta vai yhteensä 4.

  Vaan kyllä saa kiroilla kun prkl porukka huomaa ne tolpat 20 metrin päässä ja sitte painetaan jarrua oikeen kunnolla.

  Mun käsityksen mukaan siinä tolpassa tutka mittaa auton nopeuden jo kauempaa ja samalla virittää kameran jos ajaa ylinopeutta.
  Kun sitte ylittää ne raidat jotka vähän ennen kameraa on, ni kamerahan laukeaa.

  Raidat vaan sijaitsee yhellä kaistalla että josko sitä sitte naapurikaistalla ajaen pääsis välttämään pikavoiton...? mene ja tiedä mutta mä en sitte ehdottanu mitään semmosta! :soosoo:
   
 20. impala67

  impala67 Gearhead

  mun mielestä ne kamerat erottaa niistä aika hyvän päästä, paitsi jossain malleissa viitseliäimmät skoudet on virittäneet semmosia folionpalasia imitoimaan sitä kameraa.
  aiheuttavat turhaa haitariliikettä tasaisesti soljuvaan liikennevirtaan, ja me taparikolliset osaamme niitä kyllä varoa.
  rehellinen työtätekevä kansanosa kustantaa pönttöjen rakentamisen ja huollon veroina ja sakot kiltisti.

  mutta sitä siirreltävää lilanväristä kamera- ford tourneota en ole vielä nähnyt, onkohan niitä tulossa muualle kuin poriin?
   

Kerro tästä muillekin!