Valvontakamerat tien päällä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mercury, 16.2.2005.

 1. Denny Crane

  Denny Crane 1st gear

  Poliisi on puhunut paskaa. Ei saisi virkamies(ihminen) valehdella :soosoo: Suomessa ei ole kamerasakkoja vielä saatu säädettyä haltijavastuuseen hallintolailliseksi maksuksi (ei sakoksi) kuten pysäköintivirhemaksut (Siis maksu , ei sakko juuri tuon vuoksi), vaan ne ovat ihan rangaistuksia "rikoksesta", jossa sakko voidaan antaa vain jos kuljettaja löydetään.

  Jos kuvasta ei kuljettajaa tunnisteta, eikä hän tosiaa ole autonhaltija, ei sakkoa tule, jos ei mene kertomaan kuka ajaja oli. Jos ajaa Bill Clintonin näköisenä, niin ei sitä haltijan tarvitse kertoa kuka ajoi.. Eikä poliisi voi Esitutkintalain nojalla antaa sakkoa, jos tekijää "ei saada selville" :rotfl:

  Tulevaisuudessa kovasti haluvat säätää kamerasakot hallintalakiin perustuviksi virhemaksuiksi, jotka voitaisiin lähettää maksettaviksi omistajalle ilman esitutkintaa tekijästä. Kunnat kuten Helsinki odottavat kiimassa oikeuttaan sakottaa - siis virhemaksuttaa alueellaan autoilevia.
  Taisivat siksi laskea jo nopeudet 30-kymppiinkin, niin piisaa asiakkaita.

  Eli ei pidä uskoa mitä kakkaa ne vallesmannit jauhavat vaan tarkistaa asia laista ja oikeustapauksista.

  Jos kuljettaja ei selviä kuvasta selkeästi ei voida antaa sakkoa. Ja omistajan ei TARVITSE ajajaa kertoa, ellei niin halua.
   
 2. Denny Crane

  Denny Crane 1st gear

  Boleksia taas. Suomessa ei ole haltijavastuuta vaikka sitä kiimassa vaaditaan nopeussakoissa. Ainut ajoneuvon haltijavastuu löytyy pysäköintivirhemaksuista ja ajoneuvoveron (=lue tilapäinen käyttömaksu) maksulapuista.

  Ei se satu todeksi muutu, vaikka kuinka sitä toistelee. Kun pistää Bill-naamari päällä kameraan, ei ajajaa voi tunnistaa kuin Biliksi. Ja jos kissalanpojat kyselevät sanon, että en muista ajaneeni , vaan oli lainassa muistaakseni Bilillä. (ja kun sanoo, ettei muista , niin ei voida näyttää toteen, että puhuisin kuten Eduskunnassa sanotaan "muunneltua totuutta".) Ei täyty rikoksen syylliseksi osoittamisen vaatimus ei sitten millään - ei tosta poliisi sakkoa voi määrätä, joka mitään valitusta kestäisi.

  Ja vaikka kotietsisivät auton ja löytäisivät Bill-naamarin, ei se mitään todista - Bill hän on voinut käyttää sitä ajaessaan silloin - muistaakseni?

  T: Vempulan aakkoset Oy

  Itse ihan periaatteesta koko idea valvontakameroista on isovelivalvoo menttaliteetin levittämistä ja setä -tuomoilta sen hyväksymistä. Itse en ole sellainen luddiittti, että alkaisin särkeä yhteiskunnan omaisutta olevia tolppia, mutta olen oikeutettu Bill- kansalaistottelemattomuuteen.

  Ruotsissahan tantat ehdottivat poliisille pääsyä seuraamaan ihmisten sim-korttien liikkumanopeutta kartalla perustuen operaattoritietoihin. Sitten "liian nopeasti" tietyn välin (nopeammin kuin sallittunopeusrajoitus) voitaisiin lähettää sakot - ilmiantovaade.. argh.. Isoveli valvoo.

  Kenestä nämä kyyläyslaitteet ja ilmiantovaateet tuntuvat inhottavilta sanokoon hep!

  Jos meitä tulee riittävästi , niin saatan harkita ison kasan Bill-naamareita tilaamista kauko-idästä. Voitaisiin pistää pystyyn "Bill-vastustaa isoveljeä" -kansalaistottelemattomuusprojekti..
   
 3. Mercury

  Mercury Gearhead

  Hep! :p
   
 4. AteV8

  AteV8 Gearhead

  HEP!

  Kunhan saavat jämsä-jyväskylä välille tolppiin kamerat ni kyllä täytyy anoppilaan ajella ylinopeutta etu kilpi irrotettuna, "bill" naamassa ja keskisormi pystyssä. :lol:
   
 5. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  30 rajotus, hidastetöyssyt ja valvontakamerat ovat osa urbaania cityelämää ja sivistyneen yhteiskunnan merkki. Ne erottavat meidät pimeän Afrikan kansoista.
  Aamen.
   
 6. JPK

  JPK 1st gear

  Ne kamerat on ajastettu kolmella asfaltin sisään laitetulla anturilla. Kaksi ensimmäistä mittaa nopeuden ja kolmas kertoo milloin kamera ottaa kuvan. Jos nyt sitten välttämättä ei huoli kuvaan niin on kaksi vaihtoehtoa

  1. vaihdat kaistaa ajoissa
  2. ajat yli 230 km/h jolloin kamera ei ehdi ottaa kuvaa

  Henkilökohtaisesti tykkään kesäisin tehdä "terapia ajoja" moottoripyörällä kyseisillä tieosuuksilla... Ei oo vielä kamera napannut kuvaa, toisaalta ei sillä kyl ois väliäkään vaikka ottaisikin :)
   
 7. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Itsehän olen toki varsin sivistymätön. Enkä hyväksy "sivistystä" joka luo enemmän rajoituksia kuin vapauksia. Niin ne vaan hyysäävät meitä kuin pikku lapsia.. "Rajojen asettaminen on rakkautta" sanovat... Ja P**KAT sanon minä! Tahtovat vaan virkamiehet laiskuuttaan vähemmän hommia itselleen, mutta kuiteskin pitää sitten jostain saada lisää rahaakin kun bensaa ei veroteta vielä tarpeeks... Eikä se liikenteen nykivyys "herroja" haittaa kun eivät itse aja vaan istuvat mersun takapenkillä tai lentokoneessa...
   
 8. Tweek

  Tweek Gearhead

  HEP! :(

  Ainakin kahdesta syystä. Yksi on nämä ylivarovaiset kuljettajat jotka ruuhkaisessakin liikenteessä laskevat nopeutensa 10-20km alle rajoituksen, aina kamerasta varoittavan kyltin huomattuaan.
  Kamerakin sallii PIENEN ylityksen.

  Ja toinen on se, että kaikissa autoissahan ei ole nopeusmittaria. Omassanikaan se ei tunnu tietävän todellisesta nopeudesta paljoakaan.

  Tällöin, jos ei tiellä liiku ketään ketä peesata, joutuu ajelemaan todella varovasti välttyäkseen sakolta.

  BTW: Kai siitä siirrettävästä kamerastakin täytyy varoittaa etukäteen?
   
 9. Vani-91

  Vani-91 1st gear

  Ei muuten voi! Eräs kaverini luuli myös samoin ja veti harlikalla nauraen 130:tä 60:llä, käräjille pääsi kun eräs poliisi tunsi kuvasta... :oops:
  Tämä on näitten pikku-kaupunkien huonoja puolia..
   
 10. kärrypoika

  kärrypoika 3rd gear

  BTW: Kai siitä siirrettävästä kamerastakin täytyy varoittaa etukäteen?

  riittää kun kaupunkiin tullessa on merkintä kameravalvonnasta. sittenhän se voi olla missä vain. Näin stadissa.
   
 11. Tweek

  Tweek Gearhead

  riittää kun kaupunkiin tullessa on merkintä kameravalvonnasta. sittenhän se voi olla missä vain. Näin stadissa.[/quote]

  Ahaa, no hyvä tietää tuokin. Täällä meilläpäin näyttäis vaan olevan varoitustaulu melkein jokaiselle kamerantolpalle, mutta näitä tolppia onkin sitten enempi maanteillä kuin kaupunki alueilla.
   
 12. bulldog´s

  bulldog´s Gearhead

  Mieleeni muistuu Karpolla on asiaa jostai -80 luvun alkupuolelta kun noi kottaraispöntöt rupes lisääntymään, Karpo siinä esitteli valokuvaa kysyen että "onko tämä sitten hauskaa..."
  Kuvassa ajoi joulupukki kilvettömällä taunuksella 160:piä tutkaan apukuskin nojaillessa perse paljaana tuulilasia vasten...
  Mielestäni vastaus Hannun kysymykseen oli: ON!

  Kaverille taas sattui ikävämpi tapahtuma vajaa vuosi sitten.
  Hän ajeli autollaa moisen pöntön ohi, ja kuinka ollakkaa se välähti.
  Kaveri oli täysin varma siitä ettei ajanut ylinopeutta ja käänsi auton ja ajoi uudelleen tutkaan tasan 80 (mikä oli myös alueella suurin sallittu)
  Taas välähti!!! Sittempä kaveri käänsi vielä kerran ja ajoi kuuttakymppiä.
  Jälleen kerran välähti.
  Kaveri jatkoi matkaa huolettomana sillä kamerahan oli väärin säädetty, eihän siitä mitää sakkoja voi tulla.
  Kuinka ollakkaan reilun viikon päästä tuli kutsu herra poliisin luo...
  Ja sakot tuli!!!!
  Mikä oli syy?
  Ajo ilman turvavyötä!!!!
  Jotta näin meillä :mad:
   
 13. FNB tuning

  FNB tuning 1st gear

  Hesassa pyörii ainakin sellanen harmaa tyttöjen transitti jossa on kamera nimimerkillä 52 40 alueella ja 85 eukkoo köyhempänä
   
 14. Otto

  Otto Gearhead

  Kuulinpa tälläisen, useampi vuosi sitten:

  Kun tuohon Paimion ohittavalle moottoritielle aikoinaan saapui sivistys tolppakameroiden muodossa, nuorison päähän oli iskeytynyt fix idè; "Ajetaan sen tolpan ohi ilman rekisterikilpeä paperipussit päässä niin monta kertaa, että filmi tulee täyteen! Sittenhän kamera on hetken hyödytön!"
  Mainio ajatus joka toimi odotetulla tavalla. Sääli vaan että poliisi oli tunnistanut jannujen teini-dx:n. :rotfl:

  Legenda ei kerro että joutuiko pojat maksamaan joka kuvasta erikseen. :rotfl:
   
 15. impala67

  impala67 Gearhead

  tämän päivän aamulehdessä kerrotaan, että tampereelle tulee huhtikuuhun mennessä kamera-auto, jonka merkkiä mallia tai väriäkään ei vahingossakaan kerrota... mutta eiköhän se ole pian kaikkien tiedossa.
  maantienvarteen pysäköityjä autoja on aina syytä varoa!
   
 16. Putte

  Putte 1st gear

  Periaatteessa sakkoa ei pitäisi tulla, kun asetat kuvan todistusvälineenä kelvottomaksi. Sitähän on kuka tahansa voinut retusoida. Miten valokuva voi olla poliisin puolelta todistusaineistoa, kun oikeudessa kuva ei kelpaa todisteeksi poliisia vastaan. Miettikääpä tätä.
   
 17. 4deeSdn

  4deeSdn 1st gear

  Oiskohan tuo näitä urbaanilegendoja, siellä mootoritiellä kun niitä kameroita ei ole... Jäivät onneksi sinne vanhan ykköstien varteen. Turusta helsinkiin päin tultaessa on moottoritien loputtua vielä yksi kamera muurlassa sen ohituskaistan jälkeen.
   
 18. Make.S

  Make.S Gearhead

  Eikös kerran joku jurrikalle ajanut ylinopeutta pöntön kohdalla ja kokenut hetkellisen"valaistuksen" jonka sitten päätteli olleen tämän tolppaan asennetun kameran tekosia.Noh matka jatku kotia ja siellä tuli jurripäissään elämää suurempi idea.Otetaan traktori ja ketjua ja lähetään nykäseen tolppa pois=ei sakkoa.Noh jäi sitten siitäkin tempusta kiinni ja joutui korvaamaan tolpan ja kameran valtiolle n,150000 mk. :mad: .
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ne on Ford Connecteja koko maassa. Muutama kuukausi sitten oli lehdessä juttu että Poliisi on hankkinut niitä muistaakseni 17 koko Suomeen (?)

  Täälläpäin saa olla varovainen tunnuksettoman metalli/helmiäis sinisen Mazda6:sen kanssa, se kun näyttää liian tyylikkäältä miekkataksiksi. Duunin puolesta tulee höylättyä E17:sta pääkaupunkiseudulle useasti viikossa ja tuommoinen on pongattu useasti tien vierestä. Vielä varmaan itsekin "pääsen" joskus tutustustumaan auton sisätiloihin tarkemmin :(
   
 20. wili

  wili 3rd gear

  Tapahtui Leppävirralla ja vetivät useita kertoja peräkkäin... 8) L-virta - Varkaus välillä on yksi kamera ja paikka vaihtuu kerran viikossa. Täällä vaan poliisit keksi laittaa joka tolppaan värikelmulla päällystetyn umpion. Vasta aivan kohdalla näkee oliko kamera vai ei.

  Tossa esimerkki miten britit "tykkäävät" näistä :soosoo:

  http://www.speedcam.co.uk/index2.htm

  edit: suora linkki lisätty
   

Kerro tästä muillekin!