Valvontakamerat tien päällä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mercury, 16.2.2005.

  1. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tielaitoksen uudet keskinopeuksia mittaavat inrapunakamerat osaavat lukea kaikki rekisterikilvet jo nyt,myös pilkkopimeässä...lisäksi tuohon akselivälien mittaamiseen käytetty tekniikka on ollut käytössä jo pitkään.

    Kamera tunnistaa jokaisen ohiajavan rekisterikilven ja ottaa siitä infrapunakuvan,tallentaa sen muistiin ja kun ohitat seuraavan kameran se tekee sen taas ja laskee ajan joka tuohon matkaan kului...siitä selviää käytetty keskinopeus ja ajoiko auto ylinopeutta.

    Mikä uskomattominta tällä tavalla voidaan teoriassa seurata matkaasi vaikka Helsingistä Rovaniemelle ja nähdään jopa missä kohtaa ajoit ylinopeutta riippumatta siitä kävitkö jossain kahvilla.
    Toistaiseksi näin ei tehdä ainakaan virallisesti vaan tieto kryptataan ja tuhotaan kun sitä ei enään tarvita...tiedä sitten koska se käytännössä muuttuu tarpeettomaksi ja koska sen tiedon rupeaa saamaan myös poliisi ?

    Keskinopeuksia mittaavat kamerat ovat jokatapauksessa tulossa poliisin käyttöön normaalien tyhmien "telkänpönttöjen" avuksi...liittynee niihin ylimääräisiin silmukoihin joita noille teille on ilmestynyt pönttöjen väliin ja läheisyyteen...

    Tästä on lyhyt matka siihen että tietokone vertaa kameralta saatua tietoa tietokantaan ja siellä oleviin autokohtaisiin rajoituksiin riippumatta siitä oliko ylinopeutta ajava rekka,bussi,piilofarkku,pick up vai jokin viritetty mopo-auto !

    Digiaikana ei ole tarpeen kuvata kaikkea ja turhaankin kuvatut voidaan helposti poistaa kameran tai tietokoneen muistista kun selviää että jollakin tietyllä yksilöllä sai sittenkin ajaa sataa...

    Kameroissa on erivärisiä linssejä/suotimia,on punaisia ja keltaisia salamoja,kulmikkaita ja pyöreitä...yleensä siellä on tyhjä pönttö ja takavarikoitu-Piraatti-kopio-CD hämäämässä autoilijoita...sinänsä mukava seurata noiden kameroiden sijainteja ja tapaa jolla niiden paikkaa vaihdellaan pöntöissä kun ajaa jatkuvasti samoja reittejä vuoden ympäri.

    Joku sanoi että George Orwell oli fiksu mies...olen samaa mieltä :(
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    säälittävintä on se, että ns. suuri korollayleisö pitää telekänpönttöjä hyvänä juttuna, ja noita keskinopeusmittaus ansoja vainoharhaisuutena... "nehän on sanonu ettei poliisi niitä tietoja tartte" joo joo.

    pian pitää autoihin laittaa jukujuku rekkarit jotka näyttää rekkareilta, mutta jotka ei heijastele ja toimi paljastaen reittisuunnitelmat.

    sairas kyttäysmaailma on totta.

    ---
    ainoa hyvä puoli on kun joku sekopää murhaaja saadaan tuon avulla kiikkiin- mutta mitäs jos onkin huonolla tuurilla väärässä paikassa väärään aikaan... "syyttäjän todiste poliisin valtatiekameroilta paikasta A ja B että olet ajanut silloin ja silloin tuolla, ainoa tuntomerkkeihin sopiva ajoneuvo ajanjaksolla valtatiellä..."
     
  3. voittol

    voittol 2nd gear

    Näkeekö sen kameran paikalla olon siitä kellertävästä linssistä? Jos näkee se ei tänään enää ollut paikalla.
     
  4. Antti P

    Antti P Gearhead

    Heinäkuussa välähti ja tolppa satasen alueella. Ajoin 95 ajoneuvolla jolla 80 rajoitus.. :mad:
    Ottaa kuulemma akselivälin ja korkeuden perusteella kuvia ku kyselin syytä miks pääsin kuvaan. On kuulemma kesäaikaan pahin ryysis ku noilla uusilla asunto-autoilla saa ajaa sataa ja kuvia tarkistellessa sekä rekisteri tietoja tutkiessa aikaa menee.
     
  5. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Onkohan mitään muuta maata maailmassa jossa holhotaan niin paljon kun suomess??
     
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kanada
     
  7. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Totta joo.
     
  8. chevystw

    chevystw 1st gear

    Perhana, välähti edellispäivänä... kuudenkympin alueella 75. nyt odotellaan vaan kutsua.
     
  9. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    entisessä työpaikassa oli yks bussi, joka jostain syystä onnistui sekoittamaan sellaisen nopeusnäytön joka kerta kun siitä ohi ajoi. se oli kummallista, mut nyt taidan tietää syyn. vai ottaakohan se tien pinnasta sen nopeustiedon edes.. en mene sanomaan.

    ikävä juttu vaan silleen, ajaa satasen alueella satasen vauhdille rekisteröidyllä bussilla rekan tuntumassa sitä vajaata yhdeksääkymmentä.. näkee että rekalle tulee normaalin fiksut lukemat, ja itselle hetken päästä sekavaa silkkoa ja lampun välkettä muka reilun ylinopeuden merkiksi. ei se miuta itteeni toki haitannu, mut jotenkin alko kuumottaa niskassa takapenkkiläisten paheksunta.. sama se nyt.
     
  10. PauliP

    PauliP 1st gear

    Onko tällä palstalla noiden isovelivalvoo -juttujen koodaajia ja parempaa tietoa tuosta suuressa salaisuudessa rakennetusta George Orwellin ennustamasta systeemistä?

    Muutama kysymys:

    1. Mitä systeemi maksaa ja kuka sen maksaa? Kameroita näyttää olevan jo nyt joka puolella maata, eli rahaa on kyllä löytynyt tiehallinolta tai poliisilta.
    Onko investoinnit pois esim. tiemäärärahoista?

    2. Miten tietosuojavaltuutettu ja tietosuojalaki suhtautuu tällaiseen kansalaisten valvontaan?
    Tällähän saadaan hyvin tarkka tieto kansalaisten liikkeistä.

    3. Tullaanko tällä systeemillä keräämään tienkäyttöveroja jatkossa?

    Näyttää siltä, että rahaa kyllä löytyy rajattomasti silloin kun kyseessä on sakkojen tai verojen kerääminen autoilijoilta.
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

  12. Quest

    Quest Gearhead

    Kuvaavat myös kampanjaluonteisesti jossain päin välillä kaikki ohiajavat -> valvovat turvavyön käyttöä.
     
  13. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Noita kokeiltiin jossain Start-tms. suomalaisessa autoiluohjelmassa. Ei toiminut. Ehkäpä noita aineita pitäisi spreijailla hyvä kerros niiden kameroiden linsseihin? Turhan hyvin nuo saavatkin olla rauhassa ilkivallalta.
     
  14. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ja tuo edellinen kirjoitukseni koskee niitä uusia videokameroita(?) joita on aina iso rypäs samassa tolpassa, ei perinteisiä kameratolppia.
     
  15. Pateman

    Pateman 3rd gear

    Eivät kuvaa itelle antaneet kun viimeksi kävin kuvaa kattomassa . :D vaikka olisin mukaan halunnut sen ku oli niin pirun hyvin onnistunut ja komee jätkä siinä oli
     
  16. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    JUU ja kokeilivathan noita kuuluisat MYYTINMURTAJATKIN ja ei niillä ainakaan mikään toiminu....ja jos olis toiminu niin olisivatko saaneet sitä edes lähetykseen laittaa ja mainostaa :rotfl: :rotfl: :rotfl: ku oli kuitenkin polliisinkin valvomassa :poff:
     
  17. herrakani

    herrakani 1st gear

    Photoblocker tai muu kilven lakkaaminen ei toimi!!!!1
     
  18. Rämpylämpi

    Rämpylämpi 1st gear

    Eiks ne koklannu noita spray aineita ja kaiken maailman kalvoja mythbustersissakin, mut mikään muu ei oikeesti toiminut kuin raaka nopeus. Suihkumoottori dragsteriin laittoivat kilven, ja 370km/h ei vielä riittänyt (tuli vielä tunnistettava kuva rekkarista), mut 450km/h riitti - ei ehtinyt kamera mukaan.
     
  19. PauliP

    PauliP 1st gear

    Legendan mukaan eräs ex-paikallinen kokeili muovipussin toimimista. Näkyi kuulemma rekkari valokuvassa muovipussin läpi ja sakot tuli.

    Olisi ehkä kannattanut laittaa se muovipussi kuskin päähän, silloin oli vielä se vanha laki voimassa.
     
  20. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Eli kuraa tms kiinteää likaa kilpeen.Ois ainakin hyvä idea pimeällä.
     

Kerro tästä muillekin!