Vanha rekisterikirja, ei luovareita. Metsäautopaperitko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Ilari, 24.6.2013.

  1. Ilari

    Ilari Gearhead

    Ostin auton jossa on vanha rekisterikirja, mutta viimeisin omistaja ei ole tehnyt luovareita. Auto on ollut hänellä 30 vuotta. Miten pitäisi menetellä, hankkia luovari jos mahdollista, vai metsäautopaperit? Vai onko niitä enää nykyään mahdollista saada?
     
  2. Wilho

    Wilho Gearhead

    ei tarvi olla luovarit ku viimeseltä kymmeneltä vuodelta, ja sit toi rekisterikirja. eli jos saat edelliseltä luovarin niin riittää. ite rekisteröin 2011 kesällä vuonna -67 rekisteristä poistetun auton akelta saadulla kopiolla vanhasta rekisterikortista ja vuonna 2000 tehdyllä luovarilla.
     
  3. Ilari

    Ilari Gearhead

    Tämä auto on ollut viimeksi rekisterissä vuonna 57. Ja viimeisellä omistajalla ollut 30-vuotta. Pitää pyytää siis todistus että ollut hänellä tuon ajan, löytyyköhän siihen mitään lomakepohjaa?
     
  4. Ilari

    Ilari Gearhead

  5. rakkari

    rakkari 3rd gear

    väärennä semmonen luovari.. niin mäkin olen useasti tehnyt vastaavissa tapauksissa
     
  6. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead


    ..just tämmöstä kannattaa tehdä, ja siitä täällä huudella...
     
  7. rakkari

    rakkari 3rd gear

    no kerroppa miten saat muuten luovarin esim jos edellinen omistaja on ollut mullan alla parikytvuotta?? ja sulla on kilvetön auto ja pelkkä rekisteriote
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se nyt vaan on niin, että aina ei voi/saa/pidä käyttää ensimmäisenä mieleen tulevaa konstia.
    Vrt. esim: Minulla ei ole rahaa, mutta ei se mitään, otan joltain jolla on.
    Eikä tosiaan kannata julkisesti huudella väärennelleensä usein luovareita.
     
  9. Ilari

    Ilari Gearhead

    Tässä tapauksessa ei tule ongelmia. Suomimenneisyyden voi todistaa ja edellinen omistaja voi kirjoittaa luovarin ja todistuksen että auto on ollut hänellä yli 10 vuotta.
     
  10. rakkari

    rakkari 3rd gear

    no toi nyt vaan on yksi vaihtoehto muiden joukossa! ja se onkin suurensuuri rikos raapustaa joku lappunen OMAAN JA OSTETTUUN johonkin satavuotta vanhaan romuun et sais edes jotenkin sen kilpien väliin.. mut kukin tyylillään.
     

Kerro tästä muillekin!