Vanhan koulukunnan kannattajia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 30.11.2007.

  1. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Kiirekös tässä valmiissa maailmassa, nää vehkeet on 80 vuotta odotelleet niin ehtiihän siinä vähän leuan hieromisesta kirjotella ilman turhia murheita... :rotfl:
     
  2. Elevator

    Elevator 1st gear

    On. Veitsi löytyy ja sitä käytetään aina kun pitää olla jossain oikeesti kiiltokuvapoikana. Normaalisti annan parran rehottaa. Korkeintaan tasoittelen partatrimmerillä mutta aina kun täytyy ajaa ihan sileäksi niin veitsellä veitsellä. Ei kylläkään siksi että höylässä olisi mitään vikaa, mutta tyyli ennenkaikkea. Eikä sen veitsen teroitukseen tarvita kun yksi 6000-8000 karkeuksinen vesikivi ja remmi. Kun pitää huolen terästä, ei jätä koskaan kosteaksi, eikä käytä paperiveitsenä, niin käyttö on todella vaivatonta. Ei oo montaa miehisempää asiaa maailmassa kun veitsellä parranajo!
     
  3. Karva

    Karva Gearhead

    Niin no, mites se mänöö tällä sakilla viikko, muuten kuin parran ajelun lomassa, yhä edelleen kiihtyvällä tahdilla keski-ikäistyvän harrastaja joukon seassa ..

    Eikös keskiverto päivä ole niin notta aamulla, siis kuuden jälkeen ratalle, ja töihin, yleensä 18-20 kotia, pari kolme iltaa viikossa 22 saakka, ja kotia, jos tulee joskus ajoissa himaan eli ennen 18 reikä-leipä, muksut autoon ja tallille mukaan, muija hakee ne sitten kotia nukkuun, kyllä sinä jotain ehtii...

    No viikonloppu, aikaasin ylös ja heti pennut kyytiin ja pajalle, jos ei ole muuta pakollista käyntiä, sinne pitää samaan vuorokauteen saata vielä muuts sosiaaliset ulottuvuudet mahtuun, onneksi viikolla pääsee töihin lepään...

    Sitten vielä päälle tämän normaalin päivätyön lomaan oman firman tai parin pyöritys, harraste toiminta ja muu, pitääs keritä urheilla j nähdä muutakin kuin tallin seinät ... kerran oliko tuo vuonna -86 kuulin kesälomasta, ja ihmeellisestä käänteen tekevästä uutuudesta, vapaa ajaksi tai jotain sinne päin sanosivat, mistähän sitä saa ...

    Suomessa elämän tarkoitus on asunto-lainan maksu, koeta nyt siinä sitten tehdä jotain muuta, onneksi voi aina keskustella OD:lla parran ajon hienouksista, silloin kun on se 10 min aikaa ... :poff:

    Niin miksiköhän ne projektit tuppaa venyyn ???
     
    12345678910 tykkää tästä.
  4. jorke

    jorke Gearhead

    Re: PARRANKASVU

    Nii joo, ei kyl välttämättä mee aina rempatessa ne yöt kimppatallissa :D . Mut ehkä aikanaan valmistuu jotain.
     
  5. Stance

    Stance Gearhead

    Hommasin äskettäin partaveitsen ja tykötarpeet, ~5 kertaa olen ajanut nyt veitsellä ja eihän tuo ollutkaan niin hankalaa kuin voisi kuvitella. Parilla eka kertaa tosin ei päästy ihan verettömästi :lol:

    Höylällä olen ajellut siitä saakka kun karvaa leukaan alkoi kasvaa mutta nyt piti kokeilla jotain uutta. Muita veitsimiehiä? Käytättekö paljon aikaa parran pehmittämiseen ennen ajoa?
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Eipä ole tullut veistä kokeiltua. Varmaan tulee hyvää jälkeä ja pitää ihon lupsakkana. Parivuotta oon luottanu Bicin parempiin kolmiterä malleihin. Perhana sellanen onko se nyt kuuden pakkaus... Kestää puolisenvuotta vaikka tosiaan ajelen poskia, että myös päätä kuulaksi. Suosittelen! :)

    Vaahdot kymmeneksi minuutiksi vaikuttamaan ja munasilteen tietokoneelle siks aikaa istuskelemaan. :rotfl:
     
  7. Stance

    Stance Gearhead

    Kumpaa päätä sä oikein ajelet? :rotfl:
     
  8. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Ai saakeli! Totta tosiaan tuosta vois ajatella mitä vaan. :rotfl: En tunnusta! Homma on katos niin, jotta sama ajella munasilteen niin ei valu vaahdot housuille. Ajelun päätteeksi kun joutuu kuitenkin suihkusssa käymään. :wink:
     
  9. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Onko se naamasta vai tottumuksesta kiinni mutta en ole oppinut tykkäämään koneella ajamisesta, vaan Mach3:lla höylään. Tosin jossain varastossa on komea 50-60-luvun vaaleansini-valkoinen Philipshave uusilla terillä.
     
  10. Stance

    Stance Gearhead

    Sama juttu, olen testannut pariakin ihan laatukonetta mutta kun ei niillä saa siistiä tulosta ellei hinkkaa naamaansa punaiseksi. Partasaippua + höylä tai sitten kun on aikaa enempi käyttää niin veitsi. Ei välttämättä tarvitse ajaa kahteen päivään sen jälkeen, kolmantena tuntuu jo pieni sänki. Höylällä tai veitsellä mun naama ei jää punoittamaan, kun pari vetoa riittää.
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ittellä on sellanen piikkiparta ja nopeekasvunen että ku nykystäns tulee ajettua 2x viikossa niin on pakko ajaa enste parranrajain kerittimellä ja sit vasta yrittää pyörivien terien kanssa. varmaan 2kk ajamattomuuden jälkeen näyttäis grigori rasputinilta. :rotfl:
     
  12. Otto

    Otto Gearhead

    Sain nimimerkki hairdudelta tollasen veitsen, ja sillä oon raapinut. Ekalla kerralla oli naama ku nakkikioskilla yöaikaan käyneellä, mutta kyllä se siitä ku hokas homman. Saunan yhteydessä ku ajelee partaansa, niin on huomattavasti helpompaa, ei tartte turata niiden lämpimien pyyhkeiden kanssa. Yks saunakalja helpottaa touhua, kaks vie jännityksen pois. Kolmas voi olla jo vaaraksi... ;)
     
  13. Stance

    Stance Gearhead

    Erittäin hyviä vinkkejä Otto, saunan jälkeen olen itsekin ajellut veitsellä ja tosiaan kalja tai kaksi vie tärinän kädestä eikä niin herkästi irtoile korvanlehdet.
     
  14. Stance

    Stance Gearhead

  15. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Partasaippua posliinikipossa on home made, mutta veitseen en ole vielä kajonnut vaan kaupan höylillä.. Pitäis varmaan tilata emännältä seuraavaan partasaippuasatsiin vaikka tervantuoksua. 8)
    Olisko semmonen irtoterille tarkotettu krominkiiltoinen metallivarsi tarpeeksi old school? Vintillä olis kanssa Gillette "techmatic" tms, jossa terä on nauhana kelalla, pienestä vivusta pyöräytetään niin uusi pätkää terää pyörähtää esiin.
     
  16. Stance

    Stance Gearhead

    Merkurin HD on ainakin asiallinen ja aika edullinen oikea höylä (ns. safety razor):
    http://www.miehenkauppa.fi/merkur-heavy ... p-295.html

    Käytän Merkuria kun aika on kortilla eikä ehdi kunnon veitsiajoa tehdä.
     
  17. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Tämmösiäkin vehkeitä löytyy.
    [​IMG]
     
    12345678910 tykkää tästä.
  18. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    50-luvun Gilletellä mennään niin pitkään kun siihen teriä saa. Ja vaahto tehdään itse partasaippuasta ja levitetään mäyrän karvoista tehdyllä sudilla.
    Partasaippuasta tehty vaahto on 100x parempaa kuin purkki(bulkki) vaahto
     
  19. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Varustelekasta ostin joku aika sitten tollasen old school partahöyläsarjan. Tympäännyin nyky sähkökoneisiin kun niillä ei tee hevon peetä. Onhan se työläs tapa ajaa parta mutta vaivan väärti. No sit törmäsin liidelissä halpaan kahenkympin sähkökoneeseen ja sehän yllätti! Paras sähkökone mitä mulla on ollut. Höyläily jäi sit siihen jos tarvii juhliin tms. osallistua.
     

Kerro tästä muillekin!