Vanhat hautausautot (made in USA)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Fordhomo, 1.5.2004.

  1. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Tuli tuossa hankittua vaihdon kautta jo kolmas ex-arkkuauto harrastepeliksi. Biili on Ford Fairlane Ranch Wagon (siis = STW) 1967 ja rek. nro ETI-94. Kaikki edellisetkin ovat yllättäin olleet Fordeja, niinkuin tämäkin.

    Kysyisinkin nyt ensiksi, että mahtaako kukaan tietää/muistaa, että missä päin tää on ollut alunperin jäykkien poikien kuskaajana? Tietenkin biili on ollut alunperin musta, nyt met.hohto siniharmaa. Auton historia on mulle täysin selvä aina vuodesta 1988 asti, mutta sitä ennen on vielä usvaa. (Aion kyllä soitella ARK:hon, mutta sieltä tiedon saanti tahtoo hieman kestää.)

    Muut ex-arkkuautoni ovat olleet Ford Country Sedan 1964 rek.nrot: SU*637 (oli välillä NHE*86), joka oli ennen muinoin Kiteen ent. hauturi. Tämä hieno vankkuri lymyää nykyisin Iisalmessa.

    Sitten toinen oli Ford Country Sedan 1966 rek. EME*56, joka on ollut myös alunperin länsi-suomessa, käsittääkseni Laitilan kunnan entinen hautausauto. Tämä lienee nykyisin Hesassa mustana taas?

    Ja ihan bonuksena, niin tuolla Sulan alueellahan Hyrylässä on myynnissä Ahvenanmaalta tänne mantereen puolelle uinut Ford Fairlane Ranch Wagon, tästä lisää http://www.nettiauto.com/91496

    Oliko se Kuopiossa muistaakseni, missä on joku harrastaja taltioinut itselleen vanhan 1975-76 Dodge Coronetin ihan ehdassa arkkuautokunnossa harrastepeliksi?

    Kertokaa lisää jos tiedätte.
     
  2. V8 aspen

    V8 aspen 1st gear

    "Tuli tuossa hankittua vaihdon kautta jo kolmas ex-arkkuauto harrastepeliksi. Biili on Ford Fairlane Ranch Wagon (siis = STW) 1967 ja rek. nro ETI-94. Kaikki edellisetkin ovat yllättäin olleet Fordeja, niinkuin tämäkin."

    Ford; kyyti kelpaa vain kuolleille:)
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kyseinen hautausautoharrastaja on Pieksämäeltä, Thomas Utriainen. Mies on ollut puuhailemassa jopa hautausautojen ympärille jotain toimintaa, kannattaa olla yhteydessä. Thomas seurailee satunnaisesti myös Overdrivea ja on rekisteröitynyt nimimerkillä "dontomaso" tai jotain sinnepäin. Numero löytyy tiedustelusta, kannattaa olla yhteydessä, sillä tyyppi on melkoinen hautausautojen kävelevä tietopankki ja omaa yhteyksiä hauturiharrastajiin eri puolilla maailmaa.
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Olin noin vuonna 1998 Big Chevy Meetissä jossa oli hyvä alkuperäisen tuntuinen (yllättäen musta) -66 Bel Air STW. Sen oli omistaja saanut käsiinsä kun sukulaisensa oli ostanut talon jossa oli ollut hautaustoimisto. Auto oli sitten jäänyt talliin toimiston lopetettua toimistonsa ja se oli ihan laillisesti siirtynyt talonostajille -> onnelliselle sukulaiselle.
    Serkkupojalla taas oli 80-luvulla hyvin varusteltu Plymouth Volare STW, ostettu Iisalmesta hautaustoimistosta.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jyväskylän suunnallakin on yksi, johon olemassa arkkuvarusteet, mutta tuosta vuodesta en ole 100% varma. Parin vuoden tarkkuudella tuossa haarukassa kuitenkin.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    ...ja paskat. Oikosulku tuli näin krapula-aamuna. Sehän olikin Monaco..
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Veikkaisin että se taltioitu -76 farmari olisi Varkaudessa (Heavenly ride).
     
  8. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Heh, vappuaamuna ei ole tarkkaavaisuus huipussaan. Johan mä tuolla kolmannessa viestissä totesin, että kyseinen Dodge on Pieksämäeltä (Heavenly Ride). :grin:
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Sorry, ihan oikein = tuli näemmä pompattua viestin yli...
     
  10. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    HEH, EIKÖHÄN NIITÄ MOPAREITA OO OLLU ENEMMÄN ARKKUVANKKUREINA, AINAKIN 70 LUVULLA...
     
  12. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    Harraste käytössä -80 caprice stw henkilöauto ex.hesan hauturi(ei 80-lätkää ja pehmeät penkit,tosi vähän istuttu)
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    No haiseeko kalmo vielä? Pitääkö pitää täyttä lajitelmaa wunderbaumeja mukana?
     
  14. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Itselläni on yhtenä autona musta caprice stw, nykyisin 8 hengen henkilöauto, vanha ruumisauto. Jäykkäkoipiset ovat varmasti paljon siistimpiä kuljettaa, kuin moni nimetön, joka pöhönäpäissään saattaa oksentaa, kuseksia ja paskoa pitkin autoa. Ja eikö ole hienoa, kun ne jotka ovat jo lähteneet, ovat tehneet sen tyylillä, viimeinen matka Chevroletilla!
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo ei se mitään, niin sukulaisetkin ovat lähteneet tyylillä Plymarilla ja Letukalla. Kaksi heistä ajelikin päivittäiset ajat Letukalla..

    Mutta yksissä hautajaisissa, joissa vainaja kuoli nosturiauton alle ruhjoutuen arkkua kantaessa kesäpäivänä vähän tuoksahti . Arkkua siis siirrettiin noin 50 km kesällä erään toisen kunnan hautausmaalle siunaustilaisuuden jälkeen. Arvelin sen väliseinan siinä kuskinpenkintakana olleen ihan sen vuoksi?
     
  16. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Siis ??

    Vainaja, joka kantoi arkkua kuoli nosturiauton alle hautajaisissa??? Siis ei vain yksissä, vaan ehti näemmä muihinkin hautajaisiin?

    Hämäräää....
     
  17. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Kaverillani Vantaalla on vm -90 Chevy Caprice STW joka on entinen raatovankkuri myös ja nyk. 8-hengen ha-farmi. Oli muistaakseni jossain Etelä-Pohjanmaalla "virkakäytössä" 90-luvulla. Täytyypä kysäistä että missä.
     
  18. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Itsellä on toinenkin 8 hengen farmari, Olds CC -79, tosin vanha taksi. Siinä ainakin penkit ovat paljon huonommassa kunnossa kuin ex. hauturissa. Ruumisauton voi myös jättää lukitsematta, oli ympärillä miten monta vähemmistöhevosmiestä tahansa, eivä kajoa mihinkään.
     
  19. Pink Panther

    Pink Panther 1st gear

    Olin kerran pyörimässä kirjakaupassa, ja käteeni sattui kirja 60 -luvun suomi autot. Letukkojen kohdalla kiinnittyi huomio kuvaan ja kuvatekstiin. Kuvassa oli Chevrolet Brookwood, ja kuva tekstinä oli: Tällä autolla kulkivat isot orkesterit ja naapurit viimeiselle matkalle.
     
  20. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kyllähän aito friikki hankkii letukan vanhan hautausauton varmistaakseen viimeisen matkansa oikealla merkillä...

    heh, ei vaiteskaan, sattuman kautta mullekin on vanha lihavankkuri ajautunut. ja ihmettelin kanssa kun vunterpaumien haju ei meinannu haihtua mil-lään! syy selvisi kaukosäätöpeilejä vaihtaessa; kojelaudan sisälle oli tuupattu kuusia vino pino!
     

Kerro tästä muillekin!