Vanhat kilpurit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja Anonymous, 12.9.2003.

 1. Lelu

  Lelu 1st gear

  On näköjään tuolla fhra:n suomen mestari listoilla vähän vääriä nimiä,98 sg mestarin nimi pitäs olla ari hongsto eikä jari.Jari varmaan voitti 92 mestaruuden sg:ssä ja ajeli myöhemmin capri funnylla sc:ssa mutta mestaruutta ei tainnu voittaa vaikka hyvin pärjäsikin.Veljeksillä on varmaan talleissaan vieläkin 2 doorslammer capria ja yks funny ja aika suurella varmuudella on kaikki made in finland.
   
 2. triniemi

  triniemi Gearhead

  Ari Hongistolla on ainakin kaksi Capria edelleen tallella. Toinen funny (SC), toinen oviauto (SG). Jari Hongistolla vain oviauto-Capri (SG) (pidennetty, viimeksi keltainen). Kaikki tietysti itte tehtyjä ja ahtimilla. Aikanaan opiskelin Huittisissa ja tuli käytyä molempien talleilla.
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Hongiston veljesten doorslammer Caprit kyllä muistan hyvin, mutta miten toi funny on jäänyt täysin unholaan. Sitä en saa muistiini lainkaan. Taas uusi syy penkoa joku päivä arkistoja urakalla. :rotfl:
   
 4. Lelu

  Lelu 1st gear

  Jep,tohtori muisti nimet oikein päin.Funny on arilla ja 98sg mestari on jari,tarkistin 98 drag&rock osallistuja listalta.
   
 5. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Double Gearhead

  Mikäs oli se Fordin tekniikalla ollut fiat 600 korinen.
  Vai oliko siinä funny kori?
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Fiatin muistan, mutta tekniikkaa en. Kyseessä ei olut funny. Fiat näkyi Räyskälässä pari kertaa ja häipyi melko nopeasti kuvioista. Ajat eivät jääneet lainkaan mieleen.
   
 7. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Fordin nelosturbomotti tais olla fiiussa. Joku Autio kuskina?
   
 8. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Itse muistan nähneeni tuon Fiatin kerran FHRA Showssa, olisiko ollut 1983? Muistelisin että olisi ollut Fordin euromoottori - ja että mittasuheet olivat jotenkin hassut, se oli ainakin chopattu. Jokatapauksessa, Räyskälässä en valitettavasti ennättänyt käydä joten en nähnyt tositoimissa.

  Jossain Motoparkin kisassa oli muuten dragster jossa taisi olla Euro-Fordin mylly, musitelen että kerran olisin nähnyt sen jonkun vuoden syyskisassa - ja enkä sitten enää sen jälkeen.
   
 9. känttyrä

  känttyrä 3rd gear

  http://kuvablogi.com/nayta/1753255/
  Liittyykö aiheeseen?? Alastarolla-95
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Liittyypä hyvinkin. Kyllähän nyt kun kuvan näki, niin alkaa tuntua tutulta. Jotenkin vaan jäi ne doorslammerit paremmin tonne mielen sopukoihin. :rotfl:

  Tohon aikaan en kyllä tuolla varikolla samanlain ehtinyt kiertämään kuin nykyään, kun tein kisoissa noihin aikoihin järkkärihommia ja olin aika usein siellä kilpailutoimiston kohdilla tarkkailemassa kulkulupia.
   
 11. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Minä muistan Alastarolta dragsterin Fordin nelisylinterisellä turbokoneella, Cosworth taisi olla. Teamillä tuntui usein olevan ongelmia koneen kestävyyden kanssa. Taisivat osallistua vain muutamaan kisaan? Ajoivat samoihin aikoihin kun Raimo Peltola kisasi BMW:n 1,6l turbomoottorisella dragsterilla eli joskus 90 luvun alkupuolella.
   
 12. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Ajoivat samoihin aikoihin kun Raimo Peltola kisasi BMW:n 1,6l turbomoottorisella dragsterilla eli joskus 90 luvun alkupuolella.[/quote

  Olikos toi Peltolan kiihdytin se sulttan dragster??
   
 13. jule69

  jule69 3rd gear

  vanhat kilpurit

  pönnin vanhasta corvetesta sen verran että oli mulla viime kesänä ja oli pönni tehny siihen uuren rungon ku se oli ollu 2 paikkaanen ameriikas mullaki se sai enemmän katua ku rataa oli vain 3 tie saatanan montoonen ja ihmiset rupes jarruttelemahan erellä ku katteli peiliistä että mikä perkele tuloo peräs myin sen kopan ja rungon turkuhun jolleki hurjiille jokka lupas palauttaa sen radalle koitin sitä kauhajoen testi päivilläki 11.5 ja 198 meni mutta 3vaihretta ei löytyny loorasta ja vanha kunnon preraattori oli saanu kliinisis katutestiis selkähänsä että mustaasavua tuli ku vetotraktorikisoos oli isolohko nielly koko sekoottajan että sellaasta
   
 14. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Toi cosworth mottinen dragster tais olla NICORETTEn sponssilla. En muista oliks Peltolalla sulttaaneja, jotenkin tuntuis, et ei.
   
 15. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Ei saa Suomessa kovin hääppöstä keskustelua aikaiseksi vanhoista kilpureista kun 90-lukua muistellaan nostalgiapalstalla... :lol:
   
 16. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  No ei kukaan tunnu muistavan sitäkään. Jos vaikka välillä viime kaudesta?
   
 17. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Samanlaiset muistot täälläkin.
   
 18. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Jaa-a, ketähän tästä pitäisi syyttää? Moderaattoria joka on siirtänyt tämän vuonna 2003 aloitetun Vanhat kilpurit? -viestiketjun vuonna 2008 avatulle "nostalgia"-osastolle?

  nostalgia kaiho, (menneen) kaipuu. Alkujaan sana tarkoittaa koti-ikävää, mutta tämä merkitys tuskin on enää käytössä. Usein nostalgiaksi kutsutaan etenkin ihannoidun lapsuus- tai nuoruusajan muistelua. Lähde

  Jos joku muistelee kaiholla 90-luvulla nuoruudessaan näkemiään kiihdytysautoja ja -kisoja ja kyselee kilpureiden myöhempien vaiheiden perään, niin eikös tämä ole silloin oikea osio ja viestiketju? Tämä ketju voitaneen siirtää vaikka FHRA drag racing osion alle, jos tuntuu siltä, että jutut ei ole sopivia "nostalgia" osioon?

  Johan tässä ketjussa on 39 sivua tullut juttua asiasta tai sen vierestä ja 90-luvun kilpureista alettiin kirjoittamaan jo ensimmäisellä sivulla. Itsekin voisin kysellä parin 70- / 80 luvun kilpurin perään tai heittää kommenttia muutamasta, mutta pitää lukea ensin koko ketju läpi, jos vastaukset ja kommentit löytyisikin jo sieltä.

  Ainiin: :D
   
 19. javi

  javi 1st gear

  Jep Pönnin vanha vette löytyy turusta ja on palautettavissa radalle pienillä muutoksilla runkoon. Korin osalta ei ole tarvis tehdä mitään, se on painava kun synti, niinhän se kuuluu nostalgia vehkeissä olla. Auton radalle paluusta ei ole päivämääriä lyöty lukkoon, eikä tekniikasta sen kummemmin. :eek:
   
 20. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  No muistaako kukaan kuka sillä "sulttan dragsterilla" ajeli??
   

Kerro tästä muillekin!