Vanhoja työkaluja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja hot wheels, 9.9.2006.

 1. hot wheels

  hot wheels 1st gear

  Keräileekö kukaan muu vanhoja kunnon rauta pyssyjä.. ? pieni jännitys kutkuttaa aina mahan pohjaa ,kun rasvaisilla käsillä tarraa kiinni rautakahvaan.. :rotfl:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. perkele

  perkele Gearhead

  joo,mullakin löytyy hyllystä mauser jakari...ei hajuukaan kuinka vanha


  [​IMG]
   
 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Mulla on vanhoja käsityökaluja. Vanhimmat lienevät isoisänisän, joka oli veneenveistäjä ja puuseppä. Eli talttoja, höyliä yms. Toimivaa kamaa yhä. Eli 1800-luvulta. Sitten lienee VR- ja laivankonemiesperuisia jakareita tms. 20-30-luvuilta Tuollaiset sähkötyökalut taas ovat kyllä järeitä. Eräällä iäkkäällä tutulla on samanlainen +40 v. vanha pora

  [​IMG]

  Porailin tollaisella 50 mm reikäsahaterällä rosteria ahtaassa paikassa. Varoitti, että jos haukkaa kiinni, niin kädet irti, että paikkoja ei murru. Vääntö ehjässä tuollaisessa on kunnioitettava verrattuna nyky halpisleluihin. Ja ässäkone ajettaessa isojaläpivientejä. Ei voima lopu.
   
 4. hot wheels

  hot wheels 1st gear

  Niissä on tosiaan vääntöä vaikkei teholukemat ole suuria..liekö isompi kone isompi ilo.. :rotfl: muutenkin ,kun tutkii koneita niissä on yleensä rasvanipat ja tosiaan kunnon rautaa rattaat.. Miinuksena voi sanoa elektroniikan puutteen eli sillä ei paljon lipsutella vaan terä ampuaa täyet kierrokset heti ja reikä kairautuu rannetta myöten ellei pidä varaansa :eek:
   
 5. pannupää

  pannupää Gearhead

  Tallessa on mm. pappavainaan sotien jälkeen ostaman jenkkiläisen Oliver-traktorin mukana tulleita tuumaisia työkaluja. Hienosti viimeisteltyjä laatuvehkeitä, lähinnä katoamisen tms. pelossa ovat "sunnuntaikäytössä". Aloittajan kuvissa on myös jormakkaan näköisiä vermeitä.
   
 6. HEAVYDUTY

  HEAVYDUTY 1st gear

  Mulla on iänikusen vanha Atlas copco polttomoottori katupora/piikkauskone,lähti toimimaan putsauksella ja uusilla bensoilla.
  Pelottava vehje,herättää kunnioitusta 8)
   
 7. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Onko näistä vanhoista mihinkään? Katselin viikonloppuna, että kirpputorithan ovat täynnä juurikin kuvien kaltaisia pelejä.
  Aloin aprikoimaan, että tappaakohan noilla itsensä kun lyö töpselin valtakunnan verkkoon :)
   
 8. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Vanhempien autotallista löytyi liki samannäkönen jakari, jonka varressa lukee Ford USA. Hienohan se on koristeena, mutta tuskinpa tarvii montaa mutteria pyöristellä... 8)

  Ja omassa kellarissa on pari tuollaista iäkästä porakonetta edellisen asukin jäljiltä. Pienempää B&D:ia oon käyttänyt maalin sekoittekottelussa ja iso kone (merkkiä en muista) on ollut sorvimoottorina. Edesmenneen papparaisen viimeistelemättömiä harjoituskynttilänjalkoja löytyikin joka nurkasta ja kyllähän niillä hyvin taloa lämmitti... :lol:
   
 9. hot wheels

  hot wheels 1st gear

  Tappaa tappaa ellei suojamaadoitukset ole pelissä... :poff:
   
 10. VooDoo_

  VooDoo_ 1st gear

  juu noilla metallirunkosilla koneilla kannattaa olla sit tarkkana et tosiaan on suojamaat kunnossa. Paska säkä ja henki pois. nimim.. sähkömies. (riittävän useasti saanut) :)
   
 11. jylppy

  jylppy Gearhead

  Nuo metallirunkoset sähkövermeet on kyllä kekkevän näkösiä!!!
   
 12. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Nostetaan vanhaa topikkia.
  Onkos löytynyt lisää vanhojen tyäkalujen keräilijöitä/käyttäjiä?
  Uusin löytö jonka hommasin taannoin,käy muuten tosi siististi :D
  [​IMG]
   
 13. silver8streak

  silver8streak 2nd gear

  Mulla on moottorisaha Homelite 600D vuodelta -61. 5.01 cid/6.6HP.Sellainen tuli joskus kunnostettua.
   
 14. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  Onhan noita jotai tullu haalittua..mm.syksyllä huomasin kerääväni vanhoja rautasahoja.. :rotfl:
  Niitä on nyt joku parisenkymmentä ja myös niitä muovipäisiä meisseleitä olen haalinut aina kun on tullut vastaan ja muitakin käsityökaluja tietty..

  Onhan tossa jotain isoa pulttipyssyä ja nastoituspistooleita, Big Bendiä yms. laatukamaa..

  hot wheelsin kolmanneks viimeisessä kuvassa oleva "veistoksellinen" pora on kyllä TOSI makee..huh huh..kyllä ennenvanhaan tehtiin työkaluja eikä mitää muovipulkkia..=)
   
 15. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Tämän iltainen ostos(LÖYTÖ),vaikkei olekaan sähkötoiminen niin ehkä -30 lukua?
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Käytetty ainakin koiperhosen toukkien ym ötököiden torjuntaan.
   
 16. houru

  houru Gearhead

  Täytyyki laittaa kuva kun seuraavan kerran käyn faijan jäämistöllä.
  Löytyy meinaan ehta Peugeot merkkinen iso rälläkkä.Niin ja käsinveivattava pylväsporakone.
  T:sbf
   
 17. moppewagon-65

  moppewagon-65 1st gear

  hyllystä löytyy porakone mallia Valmet-52 (lentokonetehdas),1600r/min/mahoton vääntö ja pari puurunkosta höylää.Näillä reikää syntyy ja lastu lentää.. :D
   
 18. jake74

  jake74 1st gear

  taitaa meiltäkin tämmönen löytyä mutta ei taida olla ehjä ainakaa. en muista oliko saman merkkinen.
   
 19. ford59

  ford59 1st gear

  Black&decker peltileikkuri oli käytössä vielä paripäivää sitten, kunnes koetin leikata 1.5mm levyä, kita ei kestänyt vaan murtui museo kuntoon. Enää ei tarvi tuntea kihelmöintiä kämmenpohjissakaan, kun 240volttia koettaa tunkea elimistöön!
   
 20. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Tällainen taulukin löytyy,ilman kehyksiä :D
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!