Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. miguelo

    miguelo Gearhead

    Pitipä ottaa osaa keskusteluun, kun tuo kyseinen juhannusjuttu on myös minunkin mieleni syövereihin jättänyt jälkensä. Tarkkaa tapahtumavuotta en tosin osaa sanoa, mutta loppujenlopuksi monikin muistaa usein helpommin millaisella harrasteautolla on noihin aikoihin liikuskellut, mistä sitten voi hieman tarkentaa. (itselläni oli tuolloin ajoautona BMW 2002 tii, vm. 1973)

    Sitten asiaan:

    Sliipparit tekivät tuolloin juhannuksen tienoilla hyvin paljon keikkoja ympäri suomenmaata - koska välimatkat olivat pitkiä ja aikataulut kireät, niin bändi kulki keikkapaikalta toiselle helikopterikyydillä.

    Motoparkin alueella, radan kupeessa muistan nähneeni kaksi hieman erikoisempaa itäautoa, joista toinen oli juurikin tuo tervattu avolavamosse, joka oli kaiken kukkuraksi saanut tervapintansa koristukseksi vieläpä kuorrutuksen koivunlehdillä!

    Sliippareiden esiinnyttyä jompikumpi, Mato taikka Sakke spiikkasi, että he lupaavat pullon olutta jokaiselle paikallaolijalle, "mikäli tuo mosse ei mene varttimailia alle 10 sekunnin"...kenties yleisön joukossa jo alettiin lipoa huulia, mutta eipä aikaakaan kun jo kuultiin helikopterin jytinää, mossen taka-akselin ympärille sidottiin liinat ja se nostettiin korkeuksiin hiekkamontun ylle. No, eipä siinä tosiaankaan ennätetty laskea edes kymmeneen, ennen kun tuo mosse saavutti maankamaran.

    Se meni varttimailin alle kymppiin 8)

    Paikalla oli myöskin Lada, jonka apumiehen puoleisen penkin paikalle oli asennettu puukiuas, takapenkit olivat saaneet väistyä lauteiden tieltä. Kuljettajan istuimen virkaa hoiti wc-pytty, autoon oli duunattu kattoluukkukin = wc-pytyn kansi.
    Pyyhkijän sulat olivat tuossa keksinnössä asennettu huurtumisen estämiseksi tuulilasin sisäpuolelle. :rotfl: (mielikuva jäi, jotta "sauna-lada" olisi ollut pieksämäkeläisten väsäämä?)

    Porukkaa oli paikalla todella mukavasti, joten taitaa olla monen muunkin mielessä tuo juttu.
     
  2. jknR

    jknR Gearhead

    Eikös toi Sauna-Lada ja Vihta-Mosse ottanut toisistaan mittaa ihan varttimailillakin? Vihta-Mosse hävisi. Sen nopeus todistettiin sitten vapaassa pudotuksessa.
     
  3. seppokuvat

    seppokuvat 1st gear

    Juu! Muistaakseni sen Ladan lauteilla istui joku tyyppi sen varttimailin aikana!
     
  4. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    [​IMG]
    Penkkari ajelua 1923
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Muistat aivan oikein tuon kaksi itäautoa, sauna Lada ja vihta Mosse, jolla todellakin saavutettiin vartilla alle 10 sekuntin aika. Artsi Nyqvist olisi kovasti halunnut olla Mossessa kuskina, mutta onneksi hänen pääsynsä ohjaamoon onnistuttiin estämään.

    Sauna Lada oli myös Madon ja Saken ideointia ja se jäi juhannuksen jälkeen radalle, jos pieksämäkeläiset sen ottivat talteen tallille. Siellä tallilla se oli ainakin muutaman vuoden vielä tuon juhannuksen jälkeenkin. Mikä lie nykyinen kohtalo.
     
  6. karra

    karra Double Gearhead

    Muistelen samoja asioita, tuolloin tuli käytyä joka kerta kekkereissä. Liittykös ne villihevoset jotenkin mustangeihin? Ei silloin ko musiikki napannut mutta nythän tuota kuuntelee sujuvasti :p

    http://seppo.kuvat.fi/#/kuvat/Motoparki ... img367.jpg

    Eiks tää oo meidän kylän Impala joka suhahtelee tuolla vanhoissa videoissa topikissa?
     
  7. seppokuvat

    seppokuvat 1st gear

  8. caveman

    caveman 1st gear

    varmaan on,jet boat keskustelussa joku ties että se leinon paatti oli katamariinirunkonen ja tuskin niitä täällä on kovin montaa pyörimässä
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Taitaa olla myös traileria vetämässä sama el Camino, joka käyttöcustomoituna, punaisena esiteltiin v8-magazinessa.
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    empä tiiä, missä vireoissa suhisee. siis eiks toi ole se kasissa esitelty "ola" impala tms. tuohon aikaan 60´nen avo oli muuten impalakerhon yleisin ...
     
  11. karra

    karra Double Gearhead

    Postasin tuonne pätkän ja itse asiassa kysyin loppukesästä Ollilta että saako laittaa juutuubiin. Muilta en kysynyt :rotfl: .

    29.10.2013 20:30 (Re: Vanhoja videoita)

    viewtopic.php?f=2&t=175067&p=2576538#p2576538
     
  12. seppokuvat

    seppokuvat 1st gear

  13. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Tästä löysin ihan itse ottamani kuvan, tosin tässä oli menossa joku takaperinkiihdytys tai jotain muuta shöytä.

    [​IMG]
     
    cdv70 tykkää tästä.
  14. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Vielä pari sekalaista kuvaa juhannukselta 1988.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. TiM

    TiM 1st gear

    Tuo Leinon Pekan vene on oikeasti trimaraani rungoltaan. Keskellä on kolmas runko, josta tuo jetti tulee ulos. Se on kuitenkin lyhempi edestä ja ei sieltä käsin näy, joten helposti sitä voi kaksirunkoiseksi katamaraaniksi luulla. 8)
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Meikäläinen faijan auton konepellillä vuonna 1967.
    Kärry on Morris Cooper 1275 S vuosimallia 1965.

    [​IMG]
     
  17. Kimi-oz

    Kimi-oz Gearhead

    Joutuu tällaisena "juniorina" pomppaamaan yli kymmenen vuotta uudempaan kuvaan.. Meikäläinen faijan auton vierellä vuonna 1979. Kärry on Ford Escort Mexico.

    [​IMG]
     
  18. Kimi-oz

    Kimi-oz Gearhead

    Yli tuhatta lisäkuvaa odotellaan innolla! :D
    Aiempien kuvien joukossa muutama tuttukin auto, joista yksi oli faijallakin 80-luvun alussa:
    http://janrichards.kuvat.fi/#/kuvat/Car ... 0_0006.jpg
    NSN-16 (tai jotain sinnepäin...) oli kilpenä ainakin vielä 90-luvulla, meidän perheestä auto myytiin pois jo 1983-85 tms. Kuviakin löytyy, kunhan ehtisi skannailla....
     
  19. 61 chevy

    61 chevy Gearhead


    http://janrichards.kuvat.fi/#/kuvat/Car ... 1_0067.jpg
    tuo '61 impala 4dht on melko varmasti mun entinen. mulla tuo oli vuodesta n.2004-n.2009 asti? olen kyllä luullut että se olisi ollut uutena sininen? ja harmaalla sisustalla HPM-75 sähköikkunoilla, nykysin pinkkinä kouvolan seudulla samalla omistajalla joka sen raadosta kunnosti.. tuollasen kuvan löysin netistä http://manha12.kuvat.fi/#/kuvat/himos+2 ... ng+028.jpg

    http://janrichards.kuvat.fi/#/kuvat/Car ... 7_0074.jpg
    ja tuosta '56 foordista kalu rakensi hienon kustomin, joka valitettavasti ajettiin romuksi doodätseissä
     
  20. met59

    met59 Gearhead

    en tiedä onko tämä ollut jo täällä, tämä on osakuva valokuvataulusta. Katajanokan Stockmann 60 luvun alusta.
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!