Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

 1. Classic1964

  Classic1964 Double Gearhead

  Komeita on otokset... 8)
   
 2. homer

  homer Gearhead

 3. palontie

  palontie Double Gearhead

  Pakko kai sen oli kelvata,pula- ajan aikaan ja autokanta oli mitä oli:)
   
 4. coronet-65

  coronet-65 3rd gear

  Toiseksi ylimmäinen kuva vasemmalta, tarkkaan katsottuna oudon oloinen 200 sarjan Volvo mustilla kilvillä. Voisko tuo olla se Volvon näköiseksi tehty Rambler josta täällä foorumilla on ollut keskustelua.
   
 5. anglia67

  anglia67 3rd gear

  Ihan samaa katselin.Ramblerin korilta vaikuttaa.
   
 6. seppokuvat

  seppokuvat 1st gear

  Motoparkin Juhannuskisat 1991.

  Muutaman kerran tuli Motoparkissa käytyä,Juhannuskisoissa oli kamerakin mukana.
  Sen verran olin kirjoittanut muistiin,että aattona olis satanut koko päivän,mutta juhannuspäivänä olisi sitten ajettu.
  http://seppo.kuvat.fi/kuvat/Motoparkin+ ... isat+1991/
   
 7. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kuvissa esiintyvä NHE-66 69 Charger on se Jenkki Charger = joka esiintyi Jenkki purkka mainoksessa.Kuvassa valkoisena sinisellä Candyllä.
   
 8. blt4spd

  blt4spd Gearhead

  Heh, Muistan tuon tulipalon siellä takana, josta oli se savukuva. Se tulipalo oli varmaan vaarassa levitä tai jotain, koska kuuluttaja jo vähän etukäteen varoitteli, että tässä voidaan kohta tarvita selväpäisimpiä sammutteleen sitä paloa.
   
 9. impala67

  impala67 Gearhead

  hienoa! kuvia tapahtumasta jonka aikana ei ehtinyt leirintä alueelta poistua. mukava nähdä vaikka näin vähän myöhässä...
  vieeeläkö on villihevosia joku bussiporukka huudatti jaktuvasti agregaatin kanssa. ja orannssin räbän oli pojat ajaneet lepikkoon ettei vaan lähde humalassa ajelemaan.
   
 10. palontie

  palontie Double Gearhead

  Minäkään en päässyt leirintä alueelta kisapaikalle! :)
   
 11. seppokuvat

  seppokuvat 1st gear

  Loistavaa!
  Tuollahan näki myös julkkiksia;ainakin Sakari Kuosmanen oli paikalla ja sitten Dekadenzin myyntikojulla oli vieraana pornotähti Sasha Gabor :)
   
 12. blt4spd

  blt4spd Gearhead

  Olikohan se just 91 juhannus, kun esiintymässä oli Omar & The Howlers. Mulla oli teltta jonkun Mustangin vieressä ja kun aamulla olisin nukkunut mieluusti humalaa vähemmäksi, tän Mustangin omistaja meni autoonsa istumaan hirveessä kännissä kossupullon kanssa. Ei varmaan jaksanut pitää päätä ylhäällä. Jätkän otsa osui vähän väliä ratin tööttipainikkeesseen, siitä torven huutamisesta se aina sen verran virkosi, että ymmärsi nostaa päänsä ylös, kunnes taas kohta otsa painoi tööttiä.
   
 13. seppokuvat

  seppokuvat 1st gear

  Jonain juhannuksena siellä oli ainaskin Sleepy Sleepers esiintymässä,en muista minä vuonna.Tulivat paikalle helikopterilla,josta kuulemma pudottivat (en just sitä ollut näkemässä) Mossen tai Ladan maahan. Se oli siten siis maailman nopein Lada/Mosse :)
   
 14. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Eiköhän Sleepy Sleepers ollut siellä kaikkina juhannuksina. Itse olin paikalla -88, -90 ja -91 ja mielestäni Sliipparit olivat joka kerralla mukana. Omar and the Howlersit näin Virtasalmella ensimmäisen kerran ja taisi olla tosiaan -91.

  Avolava-Mosse oli se joka helikopterista pudotettiin. Se oli sitä ennen tervattukin. Sitten moneen kertaan kuuluteltiin että pian nähdään kun Mosse kiihtyy varttimailin alle kymmeneen sekkaaan ja kiihtyihän se, tosin pystysuoraan kun tiputettiin helikopterin kyydistä. Tarkentakoon joka tarkemmin muistaa. Olisko tämä ollut -88.
   
 15. kmovat

  kmovat 1st gear

  Rankka OT mut uskaltaako kuka kertoa miksi nuo Motoparkin juhannus kinkerit aikoinaan loppu? Joskus täällä OD.lläkin viitattu jotenkin hämyisesti aiheeseen... mut kukaan uskaltanu kertoa mitään..
   
 16. Putte

  Putte 1st gear

  Alkoi olla juhannusriennoista niin kova kisa, että ei enää riittänyt väkeä Motoparkiin. Muut tapahtumat hankki kalliita nimiä riskillä ja FHRA ei lähtenyt ottamaan isoja riskejä esiintyjien suhteen, sillä piti tasapainoilla kisan ja bänditapahtuman kanssa. Silloin kun Drag & Rock alkoi, ei juhannusfestareita pahemmin ollut ja väkeä oli paikalla pilvin pimein.

  Hupaisa muisto ekasta Drag & Rockista oli seurata Street & Racen mainoksi portilla jakaessa, että autoväki pohti kannattaako ostaa kokoaikalippua, jos huomenna sataa ja lippu menee hukkaan. Sen sijaan rokkiväki osti heti kokoaikalipun, kun kyseessä oli maan halvin festari.
   
 17. miguelo

  miguelo Gearhead

  Pitipä ottaa osaa keskusteluun, kun tuo kyseinen juhannusjuttu on myös minunkin mieleni syövereihin jättänyt jälkensä. Tarkkaa tapahtumavuotta en tosin osaa sanoa, mutta loppujenlopuksi monikin muistaa usein helpommin millaisella harrasteautolla on noihin aikoihin liikuskellut, mistä sitten voi hieman tarkentaa. (itselläni oli tuolloin ajoautona BMW 2002 tii, vm. 1973)

  Sitten asiaan:

  Sliipparit tekivät tuolloin juhannuksen tienoilla hyvin paljon keikkoja ympäri suomenmaata - koska välimatkat olivat pitkiä ja aikataulut kireät, niin bändi kulki keikkapaikalta toiselle helikopterikyydillä.

  Motoparkin alueella, radan kupeessa muistan nähneeni kaksi hieman erikoisempaa itäautoa, joista toinen oli juurikin tuo tervattu avolavamosse, joka oli kaiken kukkuraksi saanut tervapintansa koristukseksi vieläpä kuorrutuksen koivunlehdillä!

  Sliippareiden esiinnyttyä jompikumpi, Mato taikka Sakke spiikkasi, että he lupaavat pullon olutta jokaiselle paikallaolijalle, "mikäli tuo mosse ei mene varttimailia alle 10 sekunnin"...kenties yleisön joukossa jo alettiin lipoa huulia, mutta eipä aikaakaan kun jo kuultiin helikopterin jytinää, mossen taka-akselin ympärille sidottiin liinat ja se nostettiin korkeuksiin hiekkamontun ylle. No, eipä siinä tosiaankaan ennätetty laskea edes kymmeneen, ennen kun tuo mosse saavutti maankamaran.

  Se meni varttimailin alle kymppiin 8)

  Paikalla oli myöskin Lada, jonka apumiehen puoleisen penkin paikalle oli asennettu puukiuas, takapenkit olivat saaneet väistyä lauteiden tieltä. Kuljettajan istuimen virkaa hoiti wc-pytty, autoon oli duunattu kattoluukkukin = wc-pytyn kansi.
  Pyyhkijän sulat olivat tuossa keksinnössä asennettu huurtumisen estämiseksi tuulilasin sisäpuolelle. :rotfl: (mielikuva jäi, jotta "sauna-lada" olisi ollut pieksämäkeläisten väsäämä?)

  Porukkaa oli paikalla todella mukavasti, joten taitaa olla monen muunkin mielessä tuo juttu.
   
 18. jknR

  jknR Gearhead

  Eikös toi Sauna-Lada ja Vihta-Mosse ottanut toisistaan mittaa ihan varttimailillakin? Vihta-Mosse hävisi. Sen nopeus todistettiin sitten vapaassa pudotuksessa.
   
 19. seppokuvat

  seppokuvat 1st gear

  Juu! Muistaakseni sen Ladan lauteilla istui joku tyyppi sen varttimailin aikana!
   
 20. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  [​IMG]
  Penkkari ajelua 1923
   

Kerro tästä muillekin!