Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

 1. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Olikos täällä joskus kuva Chevy Vikingistä romuttamolla/autiomaassa joka sittemmin saapui suomeen? Joskus ennen vuotta 2011?

  edit: löydetty kuva.
   
 2. RT 70

  RT 70 2nd gear

  Valokuvissa on ainakin vuosi 2002, mutta tänään juttelin auton omistajan kanssa ja muisteli, että 2001 olisi ostanut sen ja joka on sillä edelleen.
   
 3. Pesusieni

  Pesusieni 1st gear

  Eihän sattuisi kellään löytymään kätköistä kuvia ahokkaan matin celicasta. Kiinnostaa kun isäukko oli mekaanikkona ja 60 vuotispäivät lähestyy. Ja mikäänhän ei piristä kuin muistot ajoista kun oli vielä nuori ja komea, nyt kun on pelkästään se ja.
   
 4. OPM

  OPM Gearhead

  Mulla voisi löytyä Celica joistain kuvista. Laita s-postiosoitteesi, vaikka yv:nä jos et halua sitä tähän näkyville. Voin lähettää kuvat suoraan sinne.
   
 5. superbird

  superbird Gearhead

  Emolanti meeting 1988
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  cdv70 tykkää tästä.
 6. Mutku

  Mutku 3rd gear

  Hoi Kouvolan, Kuusaan, Voikkaan, Elimäen ja tuon seudun harrastajat. Löytyykö kuvaa siitä Speden Saluunan omistajan 6.6litre Trans Amista? Kullanvärinen. Ja/tai "Jussin" F-korisista?

  Reynolds, SS454, muut?

  Kaverin naapuri pohjoisemmassa Suomessa omistaa KAKSI kakkoskopan Suomi-Ransua. Että jos osuis kohalle. Vai kuin hirveän paljon noita kullanvärisiä 2G-Trans-Ameja tuli ´80-luvulla Suomeen?

  Tänks.

  (Edit: Speden Saluunan autosta tuli kuva yv:nä. Hienoja muistoja. Ei kuitenkaan osunu kaverin naapurin autoista kumpaankaan. No, lähetin sinne "lohdutukseks" iskemättömät targapalojen avauskahvat, orkkikset GM-osat. Johan nuokin kammet oli odottanu ottajaansa tallin hyllyssä 22 vuotta :eek: ).
   
 7. superbird

  superbird Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  cdv70 tykkää tästä.
 8. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Noissa superbirdin kuvissa tuo -67 caprice, kuulemani mukaan siinä on eräät vanhimmat pinstraipit jotka wizzzard on autoon maalannut.....pienoismalliväreillä? Niistä on vielä vähän jäljellä....
   
 9. superbird

  superbird Gearhead

  Motopark 1988
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  cdv70 tykkää tästä.
 10. A.J.

  A.J. 3rd gear

  Sanomalehti Kaleva on kunnostautunut viime vuosina esittelemällä netissä vanhoja kuvia Oulusta, ja viimeksi tänään julkaissut liikenneaiheisia. Vanhojen ajoneuvojen lisäksi ainakin oululaisista on mukavaa nähdä tuttuja kulmia sellaisina kuin ne on joskus ennen olleet. Ei liene suuri rikos jos linkitän muutaman kuvan, kun lähde on asianmukaisesti mainittu.

  Kuvateksti sanoo että liikennekilpailut Oulussa 30.5.1949. Eikös tuossa ole sitten tuliterä Mercury vuosimallia 1949? Onko se koekilvissä? Toista etualan autoa en tunnista:
  [​IMG]

  1961. Edessä vasemmalla lienee Simca. Onko keskellä joku jenkki? Ja oikeassa reunassa toisena?:
  [​IMG]

  Varojenkeruutempaus 1962. Joku britti(?)sportti näkyy parkissa:
  [​IMG]

  Tuiraa 1964:
  [​IMG]

  Katunäkymää 1970:
  [​IMG]

  1982:
  [​IMG]

  Tässä pari linkkiä joista pääsee katselemaan kokoelmia:
  http://www.kaleva.fi/uutiset/galler...teja-ja-parkkipirkkoja-vanhassa-oulussa/9363/

  ja

  http://www.kaleva.fi/uutiset/galler...nneen-maailman-rakennuksia-ja-laitteita/9347/
   
 11. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Mukavaa tosiaan, että Kaleva julkaisee näitä vanhoja kuvia.
  Studebaker, olisiko -47.

  Studebaker sekin, olisiko -55 Champion.

  Taitaa olla Austin-Healey.
   
 12. hdkaide

  hdkaide 1st gear

  "uskin vanha" toronado

  moro. sulla olis tekstistä päätellen tietoa, että missä uskin entinen toronado olisi. isäni poseerasi 1966-67 talvella helsingissä kyseisen auton vieressä. vanhoja jenkkejä olen harrastanu -90 luvun alusta ja aina on ollu mielessä joskko joskus pääsis näkemään kyseisen auton livenä. eli olisiko nyt sit siihen mahdollisuus olisin kiitollinen vastauksesta. t. kaide 0505943633 ps. on mulla valokuvakin siitä mun isän poseeraus hetkestä, mut en sitä osaa sitä tänne laittaa.
   
 13. superbird

  superbird Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Joskus oli katsojia reilusti kisoissa
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  cdv70 tykkää tästä.
 14. BB_MOPAR

  BB_MOPAR 1st gear

  Oliskohan kellään kuvia vanhoista SS/DX luokan kilpureista. oli siinä muistaakeni ainakin kadetti ja kupla ja olisko ollut joku fordikin.
   
 15. E..P.

  E..P. 2nd gear

 16. Mutku

  Mutku 3rd gear

  Se kuva, jossa on se vappukulkue? Mun veikkaus: siinä kuvassa parkissa oleva brittisportti ois Jaguar XK120 coupe ´53 http://images.buysellsearch.com/image/o ... -coupe.jpg Sinänsä aikas hinee käyttis Suomessa ´60-luvulla Oulussa...

  Kulkueen keulilla ajava avolava "paloauto" on yhä hengissä ja just tuon näkönen vieläkin. Punanen! Tuo autovanhus on Oulun teekkarien silmäterä, nimeltään Ykä. Heh.
   
 17. tinareki

  tinareki Gearhead

  Kyllä se on kiistatta XK120, mutta ainakaan minä en osaa vuosimallia sanoa tuon kuvan perusteella.
  [​IMG]
  XK120 oli tuotannossa samalla korilla vv.1948-54.
  50-luvulla sitä tituleerattiin aika yleisesti "maailman parhaaksi urheiluautoksi".
  Siihen aikaan 200 km/h huippunop. ja 10s 0-100 kiihtyvyys olivat todella kovia arvoja.
  Tärkeintä oli kuitenkin moottorin luotettavuus pitkissä kilpailuissa ja aivan omaa luokkaansa olevat ajo-ominaisuudet.
  Minun kirjoissani XK120 tulee aina olemaan yksi absoluuttisen kauneimpia GT urheiluautoja mitä koskaan on piirretty.
  Luulisi, että Jaguar asiantuntijoilla olisi tieto tuon yksilön historiasta (ja kohtalosta?).

  Ykä on muuten GMC vm. 1928 tai -29, en muista tarkkaa. OY/TTK/Koneinsinöörikillan hellässä hoivassa jo 60-luvulta alkaen.
   
 18. onre

  onre 3rd gear

  XK120:n moottori on myös hyvinkin katselemisen kestävä laite. Ehkä yksi hienoimman näköisiä moottoreita, mitä koskaan on valmistettu.
   
 19. A.J.

  A.J. 3rd gear

  Jaguar, no sittenhän semmoinen olikin Oulun ACS:ssä näytillä viime keväänä. En tiedä onko autolla tai omistajallaan mitään yhteyttä vanhan kuvan jaggeen. Kuvaa en itse napannut, mutta Miksun kuvagalleriasta näyttää löytyvän: http://miksu.1g.fi/kuvat/Car+Show/ACS+O ... lu+263.jpg
   
 20. Mutku

  Mutku 3rd gear

  ACS:n hienossa näyttelyssä ollut erittäin hieno XK120 Jaguar ei ole sama, joka on tuossa mustavalkokuvassa. En (valitettavasti) tiedä tuon mustavalkokuvan Jaggesta mitään, eikä sillä ole mitään yhteyttä ACS:ssa näytillä olleeseen Jaggeen.

  ACS:ssa olleesta autosta lisää: http://www.restoredsportscars.com/ts4/g ... i/kori.htm

  Kunnostuksen tiimellyksessä tuo auto sai sävykseen "Battle ship gray". Tuon auton kunnostaja Tapsa takoi (taas) mielettömän lopputuloksen suht rapeasta projektista.
   

Kerro tästä muillekin!