Vaniin HYVÄT talvirenkaat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja O.J., 11.10.2006.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Talvi tekee jo tuloaan...

    Onko kokemuksia, millaisia talvinakkeja olette käyttäneet ja pysyneet vielä tielläkin? Siis varovaisella ajollahan pysyy vaikka kesärenkailla, mutta nyt haetaan kokemuksia turvallisista ja hyvin pitävistä renkaista painavaan autoon. Miten suureksi normi "kaupparenkaita" on saatavilla, että riittääkö Chevyyn? Mitkä huonoksi koettuja vaihtoehtoja? Sana on vapaa...
     
  2. kaukokupee

    kaukokupee 1st gear

    No ainakin kokoon 235-75-15 asti löytyy nastarenkaita, ja kai ne tuohon riittää. Ammoin duunihommissa piti ajella Rotke-vanilla ympäri maata talvisinkin, ja siinä oli tuollaiset en-muista-mitkä - ei sillä ojaan päätynyt, vaikka lähellä joskus oli...

    Mulla on jossain landella em. kokoa vähän ajetut GoodYearit, joten se on niitä ainakin tehnyt. Voisin myydäkin, mutta aika kovat ne saattaa jo olla.
     
  3. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    pari talvea ajellu BFG Winter slalomeilla, 235 75 15, ja en keksi moitittavaa.
    paitsi katumaasturimainen ulkonäkö, johtuen renkaan profiilista.

    pitoa on riittänyt ja on yllättävän hiljaisetkin jopa.....
     
  4. mie

    mie Gearhead

    Jos on varaa investoida, niin Nokianin tuotoksista varmasti löytyy käypäiset nastapallot ja oikeasti hyvät, kokona varmaan menisi yleinen maasturikoko 235/75/15. Maasturikäytössä takavedolla oli iso ero esim. silloin myynnissä olleen Hakkapeliitta 10 ja jonkun Generalin tai Cooperin tekeleen kanssa. Jenkkirenkaissa nastat olivat suoraan jonoon harvakseltaan ripoteltuja ja koko ja ulkonema oli lähinnä naurettava, toki edulliset renkaat ne oli merkkirenkaisiin verrattuna, mutta eipä niistä muuta hyvää ollut sanottavaa. Neliveto päällä toki asia erikseen heikoillakin renkailla, mutta vanissa, jossa ei ole paljoa painoa takana, ei huvittaisi paljoa leikkiä huonoilla renkailla.
     
  5. koiste

    koiste Gearhead

    BFG Winter slalom pitää hyvin vanissa! Suhteellisen edullisetkin ovat...
     
  6. C30943+R05

    C30943+R05 1st gear

    Winterslalomit piti capricessakin tosi hyvin,mulla ei koskaan ollu pitävämpii talvikumei. Mut tehdäänks niitä viellä? Hakkapeliittojen kans farkusta tuli melkosen uraherkkä.
     
  7. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    tiedä tehdäänkö, mutta ainakin viime syksynä niitä vielä sai ostaa.
     
  8. niemikko

    niemikko 1st gear

    itellä on noi winter jotkin kannattaa käydä kyseleen paikallisita liikkeistä täällä oli melkein kaikilla vaniinkin sopivia palloja ite ostasin n380-450e renkaat ja jättäsin ne 600e nokiat hyllyyn koska noikin pitää kun tauti no äänteleekin vähän mutta ei paljoa.

    2 talvea jo alla ja kuin uudet..

    http://fi.msnusers.com/Vanipoppoo/niemikonvani.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=2
     
  9. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Jossakin törmäsin noihin Winter Slalomeihin... Mikä kantoluokka Vaniin muuten menee...? Q? Onko kenelläkään huonoja kokemuksia ko. palloista?
     
  10. Ahis

    Ahis Gearhead

    Pirun hyvät renkaat, ostin uutena mulla muutama vuosi sitten olleeseen vaniin 340€/sarja. Kahtena talvena ehdin niillä ajaa eikä nastoja irronnut ainuttakaan vaikka 6,2 litrane sai enemmän mitä pyysi...
     
  11. jp_olli

    jp_olli Gearhead

    Ääni ehdottomasti Winter Slalomeille. On todella hyvät talvirenkaat. Jopa omalta :pinup: on tullut todella hyvää palautetta. 8)
     
  12. jjilmarinen

    jjilmarinen 1st gear

    Winter Slalomia saa kaikista HYVIN varustetuista rengasliikkeistä. Rengasta tuo maahan Michelin Finland ja niitä löytyy maahantuojan varastosta Ruotsin puolelta runsaasti.
     
  13. vesaku

    vesaku 3rd gear

    Käykää ostamassa autoonne Continentalin Conti 4*4 icecontactit 235/75/15 ,ainakin täällä joensuun seudulla niitä saa 460 ecun hintaa.Eipä taida parempia renkaita löytyäkkään ja vielä noin edulliseen hintaan!

    http://www.conti-online.com/generator/w ... neBild.jpg[/img]
     
  14. vesaku

    vesaku 3rd gear

    No niin conteja ei saanu, olis joutunut odottamaan yli kuukauden,tuli ostettua sitten sialle Nokian Hakkapeliitta SUV 5:et hintaan 490 ecua eli hiukan kalliimmat mutta onhan noissa pitoja varmaan ihan yhtä hyvin kuin conteissa!
     
  15. vesku383

    vesku383 Gearhead


    Ääni myös täältä Slaalomeille, hyvin tuntuu pitävän vanissa vaikkei lukko pelaa ja joutunu ylämäkeen punasiin pysähtyy,ihmeen hiljaset sulissa urissa! En vaan raaskinu hommata ku taakse, nyt tuntuu puskevan mutkissa kun edessä vanhat paskat..
     
  16. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Ääni myös Winterslalomeille. Nastat pysyy ja pitoa riittää. Neljättä talvea samat alla ja ei oo ollu vielä ainakaan mitään ongelmaa.
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Täältä sitten ääni niiltä pois. Nimi pitää kyllä sikäli paikkansa, että enemmän niiden kanssa ajaminen on epätoivoista pujottelua ja hiihtämistä, kuin ajamista :D

    Onneks on paremmat pallot nurkassa jo varattuna tilalle, mutta ajellaan nyt ensteks nää kesäkelit kesärenkailla, kun pitävät paremmin kuin nuo bfg:t... :odroll:
     
  18. rrauta

    rrauta 3rd gear

    bfg winter slalomit on farkussa alla ja tuskin vaihdan merkkiä niin kauan kun näitä saa.

    painavaan autoon ihan huippu renkaat, voi olla että jokkut tuplasti kalliimmat nokialaiset pitää enemmän mutta tuskinpa pärjää ajo ominaisuuksillaan muuten, bfg pitää hienosti vielä sen jälkeenkin kun pito on irronnut ja painava auto pysyy hyvin hanskassa, eikä tee mitään yllätyksiä.
     
  19. weripuo

    weripuo Gearhead

    nyt alla slaalomit ja saa olla viimeiset, tulee ikävä nokialaista, vaikka yleensä suomalaista koitan välttää

    eikä muuten lähde lapasesta niin helposti kuin pyöreäolkainen slaalom, nokialaisessa on meinaan riittävän terävä olkainen reuna joka tosin saattaa aiheuttaa uraherkkyyttä mutta ei pahasti
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead


    Mulla lienee sitten jotain mätää niissä, kun ne eivät oikeasti pidä kunnolla edes kuivalla asfaltilla :eek: Pintaakin on vaikka kuinka ja nastojakin on jäljellä. Olisko noi sitten vaan jotain jeesuksen aikaisia ja kovettunut piloille... Jotenkin muistelen että edellisessä transsportissa olis ollut samanmoiset ja niillä tosiaan sentäs pääsi pihasta pois työntämättä.
     

Kerro tästä muillekin!