Vanin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja *chevy81*, 31.3.2005.

  1. *chevy81*

    *chevy81* 1st gear

    Elikkäs on hiukan alkanut kutkuttamaan Vanin ostaminen, epätietoisuus vaan vaivaa.Elikä mitenkä tuon rakentelun suhteen menee?Mitä saa tehdä henkilöautoon/pakuun/kuorma-autoon?Paku on kaiketi poissa laskuista lankkupenkkien vuoksi mutta miten nuo kaksi muuta.Saako laittaa pöytää pystyyn tai vaikka sänkyä takaosaan?Olisi vaan maan mainio reissupeli.Asuntoauto on kait myös vaihtoehto mutta piti olla sisäkorkeus 190cm ja keittomahdollisuus vai?

    nimim.tietämätön
     
  2. Pex

    Pex 1st gear

    Ideoita voit katsella tuolta meidän sivuiltamme, http://www.mansevans.com ja sieltä "Projects" osio. Siellä ovat kaikki lajit esillä, siis erikois-auto, paku, henkilöauto, kuorma-auto ja asuntoauto. Ja kaikki on tehty omistajansa mieltymyksen mukaan, noudattaen kuitenkin määräyksiä. Eli kaikista "lajeista" onnistuu takuulla sorvaamaan mieleisensä!!
    Keep on vannin'! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  3. *chevy81*

    *chevy81* 1st gear

    Jep sivuillanne jo pyörähdin aikaisemmin.Mutta se on epäselvää miten vapaasti esim. HA vania saa rakentaa vai onko mitään suurempia rajoituksia?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

  5. Pex

    Pex 1st gear

    Henkilöautossa on aika "vapaat kädet" rakennella. Saa olla oikeestaan mitä tarvitsee siellä, eikä paina mm. lämmitys/pesu/vaatekaappiasiat jne, kuten voi käydä a-autossa. Mutta ei nuo muutkaan ole aivan onnettomia kohteita, jos esim. 80-lätkä ei hirveesti vaivaa. Mulla on kuorma-auto, siellä on "yläsänky" sohva, josta tulee vuode, jääkaappi, videot+tv.... Ja siinä on ainoo, että hallitus istuu vieressä kun sillä ei ole C-korttia. Sekin voi joillekin olla kynnys osta ka.
    Toivottavasti tää vähän auttoi eteenpäin! :D
     
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei tälläisiä saisi lukea, eikä kattella kuvia. Oma vani paloona ja päässä pyörii miljoona eri juttua mitä pitääs rakentaa, mutta ne rajoitukset...
    Ei aina voi onnistua.
     
  7. *chevy81*

    *chevy81* 1st gear

    Toisilla sentään on se Vani ja toiset vasta siitä haaveilee :wink: .
    Pex kun sanoit ettei noi muutkaan aivan onnettomia kohteita ole niin miten esim sängyn kyhääminen PA:han onnistuu lain puitteissa vai onnistuuko olleenkaan?Vai täytyykö suosiolla vaan alkaa metsästää HA:ta tai kuorkkia.80-lätkä ei ainakaan minua henk.kohtaisesti haittaa ja C-kirjainkin löytyy kortista.
    Kiitos vastaamaan vaivautuneille.
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Chevy 81 :lle
    Paketti vaniin ei saa laillisesti sänkyä. Mutta....
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Niin ei saa jos sitä sänkyä sanoo sängyksi. Mutta pakettiautoon saa laittaa tavarankuljetukseen tarkoitettuja laatikoita, muodolla ja sijoituksella ei ole väliä mutta en EIVÄT saa muistuttaa penkkiä. :odroll:
     
  10. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Juuri näin! Soveltaa saa. Ei siellä saa olla kiinteää jääkaappiakaan mutta kaapin sisällä saa olla jääkaappi. Muista sitten. Se kaappi pitää olla tuulettuva. Näin.
     
  11. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Näille Suomessa voimassa oleville pykälille emme voi mitään, mutta kannattaa miettiä seurauksia jos nukkuu alennetun veron tai verottoman auton tavaratilassa ( paku). Pakun tavaratilaa kun ei saa käyttää nukkumiseen, jos siitä jää kiinni, on vaara autoveron määräämisestä. En tiedä miten paljon sitä valvotaan, mutta on hyvä tietää ettei nuku tavaratilassa.

    Kuulin kerran yhden pariskunnan tulleen Norjasta Skotikalla jossa oli kamperin alla patja ja muut vermeet. Sata kilsaa Suomen puolella oli farmari-Lada ohittanut ja pysäyttänyt tullin lätkällä. Olivat varsin kiinnostuneita onko patjalla nukuttu autossa, peitot kun oli petattuna sen päälle. Eivät olleet tunnustaneet, joten viranomaiset olivat jatkaneet matkaa.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    :eek: :eek: :eek:
    Uskomattomia tarinoita Suomesta. Tällainen ei voisi tapahtua missään muualla... :-?

    Kyttäisi tullikin vain niitä huumeiden salakuljettajia.

    Teoriassa: Sulla on omalla pihalla pakettiauto pickup tai vani. Saat pedata vuoteen minne tahansa muualle ko. tontilla, mutta et sinne pakun tavaratilaan. Aika sairasta, mutta olenmehan Suomessa... :odroll:
     
  13. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Pohjalaasena ja Jaakko Ilkan sukulaisena nousee tietysti kapinahenki holhousta vastaan. En yllytä ketään rikkomaan lakia, mutta pakettiautohan on rekisteröity sellaisena tieliikenteeseen, joten kuvittelisin veroseuraamustenkin koskevan vain ja ainoastaan auton käyttöä nukkumiseen tieliikennelain alaisilla alueilla? :eek: Joten yksityisellä alueella pakun tavaratilan käyttö yöpymistarkoituksiin ei saisi aiheuttaa veroseuraamuksia?

    Mitkä ovat yksityisiä alueita ja mitkä ei? Eihän yksityisellä alueella olevalta autolta vaadita katsastusta, käyttömaksua tai vakuutustakaan. Autossa pitäisi kuitenkin olla liikennevakuutus jos sillä ajetaan yksityisellä alueella jonne kuka tahansa voi ajaa, eli ei ole suljettu alue.

    Luulisi sitä nyt kumminkin jokaisella olevan myös oikeuksia pelkkien velvollisuuksien sijaan? :mad:
     
  14. *chevy81*

    *chevy81* 1st gear

    Joo ei oo helppoa pienen ihmisen eläminen tässä maassa vaikka en kyllä valitakkaan - kyllä asiat voisivat olla huonomminkin,kait.
    Kyllä näitä juttuja tässä ja aikaisemmin lukeneena olen tullut siihen tulokseen, että jos ja kun sen laatikon hommaan niin se on joko henkilöauto tai kuorma-auto_Ovat vaan ko. autot kovasti harvinaisempia kuin vastaavat pakettimallit yllätys yllätys :odroll:.
    No täytynee vaan malttaa mielensä ja jatkaa etsimistä.
     
  15. Pex

    Pex 1st gear

    Kyllä sinne pakuun voipi sängyn rakentaa. Leimalle ku vie, kattoo että ei niin hirveen hieno päiväpeitto oo paikoillaan. :eek:
    Jos rakentaa sen "tavarankuljetushyllyn" takaosaan autoa, saa kivasti sitten vaikka seinän siihen tehtyä. Ohessa on pakusta kuva, huomatkaa, että saa noi väliaikaispenkin selkänojat edestä pois, niin pääsee kulkemaan. Toimii.

    Ja en ole ikinä kuullut, että joku kyttäisi pakussa nukkumista. Tuntuu aivan urbaanilegendalta.
    [​IMG]
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllähän sitä kaikenlaisia tarinoita liikkuu,mutta ihan kaikkea ei kannata ottaa todesta! Haluaisin tietää mikä pykälä kieltää nukkumasta omassa autossani ? cmc 6000 varmaan vois kertoo kun on nuo pykälät paremmin hallussa ?
     
  17. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    En paljon viitsisi vastata nimettömille, mutta tämän nukkumisen pakettiauton tavaratilassa kieltää niin perisuomalainen kateus. Kun autosta ei ole maksettu autoveroa, niin silloin siellä ei saa nukkua. Tämä tieto on katsastusaeman pääliköltä.

    Aivan sama, eikö jokainen voisi asentaa pickuppiinsa kamperin? Silti niistä on tullut maksuun autoveroja, jos sitä ei ole merkitty rekisteriotteeseen xx/xx -93.

    Hyvinvointivaltion kassa kun on pohjaton, mieti sitä. :rotfl:
     
  18. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Voisiko joku hommata oikein fakta tietoa tästä "verottomassa autossa ei saa nukkua" hommasta. :eek: Ei kyllä kuulosta oikein järkevältä/todelliselta jutulta, mutta kyllä täälä suomessa tietysti kaikki on mahdollista. Jos asia tosiaan on näin nii siitähän sitten aukenisi taas valtiolle uusi verosarvi.. Jos ajatellaan kuinka moni nukkuu kesäisin verottomassa vanissa nii kyllä niilä uni-vero-rahoilla maksaisi suomen valtiovelan vuodessa :rotfl: :rotfl:
    En ole kyllä koskaan kuulut tälläisestä säännöstä. Pitää varmaan sitte hommata "veronkiertovaunu" perään, että saa tämänkin veron kierrettyä :rotfl:
     
  19. jyke

    jyke 1st gear

    Minä olen nukkunut jopa ratin takana, paljonkohan olen velkaa valtiolle?
     
  20. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Eikö ole selvin että kysyt asiasta itse AKE:lta jos askarruttaa? Tuskinpa pykälät vetottoman asuntoauton osalta on juuri nyt muuttuneet, eli 190cm sisäkorkeus ja keittomahdollisuus jne. Ei ole montaa vuotta kun majoittuminen pakuun oli mahdotonta ilman jälkiseurauksia.

    Minulla ei noita pakettikotteroita ole nyt rekisterissä, joten asia ei ole minulle ajankohtainen. On parempi miettiä asiaa etukäteen, kuin itkeä täällä usean tonnin verolappu kourassa. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!