Vanne saha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja forssu, 1.11.2008.

 1. forssu

  forssu 3rd gear

  Onkos kukaa nähny/käyttäny koneita.komin vannesahaa? Nyt on investoitu sen verran että ei halpaa ja huonoa pitäs ostaa mutta ei muuta voi...

  http://www.koneita.com/metallivannesaha/index.html

  Eli toi RMS-45B on ihan sika halpa. Mutta voiko noi ny niin kauheen paskoja olla? Ainoo tiiän että kun terä on pieni niin se on sillon pieni...
   
 2. amis

  amis 1st gear

  Mulla on vastaava IKH:n malli. Olen ollut ihan tyytyväinen, eihän tuo nyt mikään kunnon vannesaha ole mutta paljon mieluummin sillä katkoo kun laikalla. Sahaa suurinpiirtein suoraan, säätämällä vois saada ehkä vielä suorempaan. Tosta rungon saranoinnista löytyy myös välyksiä, jos hyvän haluaisi niin vaatis jonkinlaista holkitusta.
  Syötön säätö on melko onneton, jousi jonka kireyttä säädetään ruuvista, yleensä oon ihan manuaalisesti hoitanu syötön. Teränopeus on myös melko pieni, toisaalta suuremmilla nopeuksilla vois olla sitten neste tarpeen.
  Terät on halpoja, Lenoxin terä 10/14 hammastuksella tais olla 20€ ja on ainakin omassa käytössä kestäny pitkään, alkuperänen terä on ihan persiistä.
  Omat pyörät heitin heti menemään ja tein jalustan neljällä pyörällä ja kannatinrullalla. Omilla jaloilla on niin matala että joutuu vääristelemään.
   
 3. MadMike

  MadMike Gearhead

  Maltilliset syötöt ja terälle jotain liukastetta/jäähdytystä niin kyllä noillakin pärjää.
  Sahaushommissa metallin kanssa ei pidä hosua.
   
 4. laiska`s custom

  laiska`s custom 1st gear

  ite ostin optimum merkkisen, vaikka nekin on kiinassa tehty. on saksalainen merkki ni huomaa sen työnjäljessä et on huomattavasti laadukkaampia kuin noi puhtaat kiinan pelit kuten toikin saha. elikkä laadunvalvonta toimii.
  http://www.tyokalutukku.fi/pdf/optimum_sahaus.pdf s130gh tolla jo sahaa :rotfl:
   
 5. forssu

  forssu 3rd gear

  Toi IKH:n laite näyttäs olevan ihan sama ku koneita kekun halvin malli.
   
 6. laakkius

  laakkius Gearhead

  http://vulcan.vhoy.fi/tukkumen/liitetie ... bs128c.pdf

  Mulla on ollu tämmönen jo pari vuotta ja tyytyväinen täytyy olla.
  Hintaa oli 450€ kotiin kuljetettuna ja ainoo mikä on hajonnu on toi muovinen ruustukin säätöpyörä, ja senkin sai päivässä takuuseen uuden.
  Saha on kuitenkin päivittäisessä käytössä ja kaaren lasku on hydraulinen.
  Mitään nesteitä ei näille kuulu laittaa kun terät on tarkoitettu kuivasahaukseen...
   
 7. ytte

  ytte 1st gear

  Saman tyylinen saha itelläkin kun minkä laakkius linkitti. Moottorinteho on vähä pienonen joten sinne istutettiin 370w kolmivaihemoottori ja rupes menemään paksuunkin rautaan vauhdilla. Terinä käytetty Bahcon jotain parempia teriä, joita nyt ei mahdottomasti vuodessa mene. Pienihän tuo on ja jää itellä kakkos konees heti uuden isomman tieltä, mutta ihan omiaan normi talliin.
   
 8. JH-Q

  JH-Q 1st gear

  Mulla on ollu Quantumin S91G kolmisen vuotta, ekan vuoden jälkeen iskin siihen 250w moottorin teollisuusmatovaihteistolla ja taajuusmuuttajalla kiinni, sillä kiinamoottori kuumeni aivan liikaa. Hyvin puri myös 85mm terästankoon ja 100mm alumiiniin, tosin ei kovin nopea ole.

  Tänään ostin tuommoisen koneen, siirretään tallille tiistaina :)
  http://www.merec.com/Pages/bomar_ergonomic230_190G.htm
  Ei pitäis mikään huono kone olla, tsekkiläistä alkuperää. 2100eur hintaa tulee alveineen. Voin laittaa lisää kommenttia kun pääsen tekemään ekoja sahauksia.
   
 9. JH-Q

  JH-Q 1st gear

  Saatiin tallille kuten piti. Hyvää palvelua antoi merecillä, purkivat sahan kahteen osaan että sain tila-auton kyydissä kuskattua. Tallilla sain yksin purettua kyydistä ja kasattua lattialle moottorinostimen avulla.

  Hyvin toimii ja puree järeempäänkin rautaan. 80mm alupyörö menee alta minuutin poikki. Ehkä vielä nopeammin jos olisi harvahampaisempi terä. Ei mitään valittamista, nytpä on saha joka kestää varmaan yli kymmenen vuotta kovassa käytössä.

  Kuva vielä: [​IMG]
   
 10. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Itellä on semmonen mallia pieni (pienimpiä vannesahoja mitä noita on) niin eipä oo enää rälläkkää paljoa katkomiseen tarvinnu, helvetisti mukavampi tollasellakin katkoa, kuin laikalla.
   
 11. Holley

  Holley Gearhead

  Saakos esim. tolla RMS-45B:llä, joka kääntyy 90 asteeseen, "perinteiseen" vannesaha-pystyasentoon, hyvinkin pientä pyöristyssädettä leikattua, jotain vähän yli terän paksuutta eli R20...R30? Ajattelin siis muotoonsa leikattavaa peltiä ja peltisaksien korvaajaa? Tekis tussilla mitä kuviota tahansa ja sahaisi vaan? Tai sitten jopa lattarautaan sama, eli pyöreäreunaista kuviota johonkin 3-5 mm paksuun lattaan, jos maltillisesti sahaisi?
   
 12. JH-Q

  JH-Q 1st gear

  Nyt on tota bomarin sahaa testattu vähän järeempäänkin tavaraan. 200mm 34crmo-tangosta sahasin pätkän, yllätyin sahan nopeudesta vaikka oli turhan hienohampainen terä noin isolle tangolle -> 20min ja oli tanko poikki. Myös tiukkaa työkaluterästä (O-1) on sahailtu jonkinverran, hidasta se on, mutta menee kuitenkin nätisti poikki.

  Voin hyvin mielin suositella tuota sahaa :)
   
 13. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tuohan on pitkälti kiinni siitä minkälaista terää käyttää.
  Toki jos on ihan vanha ja lousku saha niin siinä ei auta enään hyväkään terä.
  Ja kantsii ostaa terä joka on tarkoitettu rosterille. Kestää hyvin ja leikkausteho hyvä, jos hammastus oikea.
   
 14. Lohkoneuvos

  Lohkoneuvos 1st gear

  OFFTOPIC: Harvinaisen kömpelöt nettisivut tuolla firmalla. Tuotteiden hinnat puuttuu ja palautelomake ei toimi. Vaikea suhteuttaa sahasta annettua palautetta kun harrastelijalle tuotteen hinta voi olla yhtä oleellinen asia.
   
 15. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Onkos kukaan hommannut Kuviovannesahaa pellin paloitteluun? Tuo alumiini etenkin on semmosta törkyä että vois olla mukava lisä työkalu arsenaaliin.
  EDIT: Joopa joo , elikkä johan tuossa on HOLLEY:kin miettinyt samoja ...
   
 16. Holley

  Holley Gearhead

  Nostetaanpa tätäkin aihetta taas, jos vaikka olisi kokemuksia halvoista, ei ehkä niin hyvistä, vannesahoista? Onko kukaan sahaillut kuvioita tai onko kukaan ostellut tuollaista (liian) halpaa vannesahaa, kuten RMS-45B? JH-Q:n mainitsema saha varmasti on hyvä, mutta en viitsi ihan kahta tonnia laittaa sahaan kuitenkaan, kun kyse on hyvin satunnaisesta harrastelusta. Kokeilin pistosahalla kuvioita, mutta ei se oikein toiminut. Pitäis kuitenkin saada se saha kiinteästi ja liikuttaa peltiä. Jos on iso tyhjä alue, niin pistosahapa äkkiä hakkaa pellin eikä ole hyvä se. Ajatus olisi päästä 300-500 EUR budjetilla. Jos samalla sahalla sahaisi putket, latat ja sitten bonuksena saisi vielä kuvioita tehtyä peltiin helposti, niin olishan se kiva rälläköintiin verrattuna.
   
 17. asennusvastaava

  asennusvastaava 1st gear

  Joko Holley on täältä http://www.koneita.com/ sahat kattonu? vaihtoehtoja ainakin löytyy.... ja vararenkaat lähikunnista! :eek: :lol:
   
 18. Town Car

  Town Car 1st gear

  Plasma on tommosia hommia varten, se vaan ikävä kyllä on semmonen metri kertaa metri laatikko..
   
 19. Holley

  Holley Gearhead

  juu ja plasmaa tuskin saa myöskään ihan pienellä rahalla?
   
 20. Holley

  Holley Gearhead

  Nimenomaan tuolta se RMS-45B, mutta onko joku sieltä hankkinut moista?
   

Kerro tästä muillekin!