Vanne saha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja forssu, 1.11.2008.

 1. JP GT-R

  JP GT-R 1st gear

  Itse asiassa yhessä tutussa metallinmyyntifirmassa on 4 bomarin konetta jokapäiväsessä käytössä aamusta iltaan. Ovat yli 10v vanhoja. Ekaa kävin korjaamassa viimeviikolla. (toki tietysti antureita hajoaa välillä ja johtoja yms voi mennä poikki) Itelle ostan kyl bomarin. Halpoja ja hyviä!
   
 2. Issu

  Issu 1st gear

  Mulle tuli maanataina IKH:n vannesaha mallia xw032, hintaa oli 335€. Näyttäs ainakin samalta laitteelta ku toi koneitapistekomin vekotin...
  Hintasekseen ollu ihan tyytyväinen, muuten paitsi terän osalta mikä on ihan :wc: , kunnon terä vaan esim. lenox, maksaa muutaman kympin kpl niin alkaa sahauskin sujua erilailla 8)
   
 3. JP GT-R

  JP GT-R 1st gear

  Kyllä melkein pitäis hankkia tollanen, kyllä se nyt jotenkin pistosahallakin menee alumiiniterällä, mut ois se kyl pirun paljon kätevämpi
   
 4. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Jäähdytysnesteen ruikkiminen vaikuttaa yllättävän paljon noiden terien kestävyyteen. Sillon voi leikkuunopeuttakin voi nostaa jos on johonkin kiirus. Ja esim joillekkin ohutseinämäisille palkeille ja putkille pitäis olla mahdollisimman hienohampainen terä, jos leikattava kappale mahtuu hampaiden väliin niin saha haukkailee ja silloin joko hampaita katkeilee tai ne kuluu nopeaan.
   
 5. Holley

  Holley Gearhead

  Tulihan hankittua halpa kiinalainen, kun "keskihintaiset" puuttuvat. Jo putkien ja lattojen sahauksen takia arvelin, etten palauta sahaa, vaikkei pellinleikkuu onnistuisikaan (oltiin sovittu liikkeen kanssa palautusmahdollisuudesta). Vakio- ja paremmalla samanlaisella terällä leikkasi tietenkin peltiä hyvin raa'asti, sillä niissä on 13 hammasta tuumalla. Tilasin Malmin Terästä 18 hammasta/tuuma ja tänään viimein pääsin kokeilemaan. Toimii! Ei tämä tietenkään korvaa isoissa suorissa leikkauksissa pöytäleikkuria tai kaarisaksia ja ajan säästämiseksi kannattaa varmasti tehdä kaikki muu ensiksi, mutta ne kurvit syntyy! Pieni kitasyvyys on tulkinnallinen homma. Runko onneksi on "toispuoleinen" eli suunnittelemalla leikkuun ennakkoon voi asiaa vähän auttaa. 1,0 mm pelti siis onnistuu, 0,7 mm en taida edes kokeilla ja 1,5 mm menisi varmaan vielä paremmin? Teränvaihtokaan ei onneksi ole päivän homma, kun taas siirtyy putkien ja lattojen vaakasahaukseen.
   

Kerro tästä muillekin!