Vannetukun uusi aluevaltaus valkosivurenkaat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Crash_, 17.3.2013.

 1. grantorino

  grantorino Gearhead

  Varmaan näin on, seuraavaksi maalaan ne valkoisella kumimaalilla.
   
 2. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Yhdet ruskettuneet valkeentui Wurthin käsipyyhepaperilla... wetmax 100
   
 3. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Ei tule Vannetukkuun 14” leveällä valkosivulla, ei ole kuulemma kysyntää Suomessa.
   
 4. Poke

  Poke Gearhead

  MTÄH? Sanoo kuka?

  Entä 215 tai edes 205/75-15? Siis Suomeen tuotu jenkkiautoja 5,5" levyisillä vanteilla ja nyt niihin ei tehdä ww-renkaita, paitsi Kiinassa vituureja. Pitänee alkaa pommittaa Kontiotyrestä sähöposteilla. Paljon postia - paljon kysyntää.
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 5. Catiska

  Catiska Gearhead

  Minulle kelpaisi 205/85-15 kokoa olevat. Mutta, onneksi valkosivuraidan tekeminen itse on helpompaa kuin renkaan tekeminen.
   
 6. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Alkukesästä kyselin myynnistä ja Lahden messuilla osastolla myyjät sanoi että, 14” muotti on liian kallis eikä ole juuri nyt ykkösprioriteetti.
   
 7. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Luulis että just nimenomaan 14" koossa olis valkosivuille eniten menekkiä
   
 8. Poke

  Poke Gearhead

  Ja kun eivät tee edes 15 tuumaisena näille amerikan vanteille. Kiinanvanteille vain tekevät.
   
 9. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ootas, nyt en hoksaa mitä tarkoitat? o_O
   
 10. Poke

  Poke Gearhead

  Et hahmota? Avaan: Maahantuoja Berner vaihtoi 60-luvulla tuomiinsa Mopareihin 15" vanteet neljäntoista tuumasten tilalle.

  Nuo kaikki amerikan vanteet ovat edelleen auton alla käytössä ja ne ovat 5,5 tuumaa leveät.

  215 on suurin leveys mitä saa niille laittaa. Niitä 215 leveitä löytyy tällä hetkellä valkosivuisena ja suhteellisen laadukkaina vain Vitourilta, Made in perce. Kiinanvanteita ei ole eikä tule tuon auton alle.

  Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perceessä valmistetut, tai sitten yliverotetut yhdysvalloista tilatut.

  Ymmärsitkö? :odeek:
   
 11. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Juu, ok. Ei taida tuo Vannetukku saada tehtyä kuin tuota yhtä kokoa, siltä pahoin näyttää. :odroll:
   
 12. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Täällä on meininki kohta kuin pula-ajan Suomessa kaikki, tavarat mitkä pitää tilata EU:n ulkopuolelta ovat kortilla tai niin kalliita ettei niitä tavan harrastaja pysty ostamaan.
   
  Poke ja kapa73 tykkäävät tästä.
 13. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Eikai toi valkosivurenkaiden valmistus mitää avaruustiedettä ole? Koko kylki, myös sen mustan osan alla on valkoista kumia..
  Hioin kokeeksi yhdestä kohokirjain renkaasta pikkurälläkällä mustat pois ja alta tulee vakoiset kyljet näkyviin. Mustaa ei ollut päällä kuin ehkä milli.
   
 14. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Poke:
  Vitour made in PRC
  Kontio made in China, what´s the difference? Vai onko mulla jäänyt jotain huomaamatta?
   
  Jussi289, mikaa7146 ja Poke tykkäävät tästä.
 15. Poke

  Poke Gearhead

  Eli ne on kaikki samaa prc -laatua samasta raaka-aineesta tehtyä. Vitourit ovat vain puolet halvemmat. Poislukien ww-leveys on ero. Ja kalleinta on sen mustan kumin poissorvaaminen valkoiseksi kyljeksi. Näin minulle jatkuvasti kerrotaan.

  Ja seuraavat ovat sitten myös PRC Vitourit mutta leveimmät mitä 5,5" vanteille saa 215/75-15. WW-leveys on sitten n.36mm. ja se on näyttävän näköinen rengas.

  Ja ilmasto kiittää, mutta eipä huoleta ilmastohallituksia se. Sattuuko se kun aivo nyrjähtää?
   
 16. Poke

  Poke Gearhead

  En tiedä elitkö näiden kanssa 80 -luvulla, mutta voin kertoa etten saanut kaupasta mitään ha:n 15" renkaita. Kauppasivat maastoauton leveitä maastokumeja. Jouduin ostamaan tojota hiaksen peltivanteet 14", sorvauttamaan keskireikää millin suuremmaksi, ja siihen sitten michelinit ympäri. Vittu mitä puuhastelua. Toisaalta chryslerin merkkihuolto ei ottanut tf904:a työn alle. Työnjohtaja lakonisesti sanoi, että vie jonnekin missä joku osaa. Niin tein! :rotfl:
   
  passerby tykkää tästä.
 17. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Mitäs haittaa tuosta sitten on jos laittaa liian leveän renkaan vanteelle? Mulla on 235 Vitourit Imperialin 6 tuuman vanteella. Alunperin ollut 8.20 eli 208 mm leveät ja se 205 maksimi. Kyllähän se 235 mahtuu 5.5 vanteellekin.

  [​IMG]
   
 18. Poke

  Poke Gearhead

  Mietis uudestaan. 235/75 käy 6" vanteille.

  Sitäpä en tiedä, onko nuita lupsahtanut irti vanteelta, mutta jos katsastuksessa tartutaan niihin niin tulee perkeleesti taas mieliharmia ja turhaa kulua ja...
   
 19. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Joo, elin kyllä. Oma harrastus alkoi -88, mutta perheessä Amerikan autoja ollut jo 50-luvulta lähtien, työ ja harrastekäytössä, osa näistä oli ympärivuotisessakin käytössäkin.
  Ainahan näitä jenkkejä on parjattu mutta, jenkit ajeli autoilla jo silloin kun Euroopassa asuttiin vielä luolissa ja Suomessa turvekammissa.
   
  Jussi289 ja Poke tykkäävät tästä.
 20. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Kyllä 235 menee hyvin 6”vanteelle, joskus ollut 6,5” tuumaisilla jopa 275 eikä ole lähtenyt pois vanteelta. Lähtee vanteelta jos painetta on 0,3bar
   

Kerro tästä muillekin!