Vanteiden maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 69, 3.10.2016.

  1. 69

    69 Gearhead

    Pitäisi maalata aluvanteet valkoisiksi, mikä olis hyvä? Mietes nää plasti dip ym, kumimaalisprayt, kestääkö mitään? Vaiko 2k automaali ruiskulla. Pulverimaalaus on varmaan hyvä, mutta nyt käytetään lapsityövoimaa ja harjoitellaan.
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kumisprayt on ihan jees, mutta jotta pinnasta tulee edes jonkinverran kestävä, se pitää suojata. Mä vedin käyttöauton talvivanteet mattamustaksi Rubbercompilla ja päälle vedin saman firman suojalakan, joka on tehty nimenomaan tuon suojaukseen.

    Mutta jos valkoiseksi ajattelit, niin sitten ihan kunnon maalaus. Eiköhän nuo voi ihan hyvin maalata automaalilla, jos kerran voi maalata spraypullomaalillakin. Kunnon rasvanpoisto on tärkeintä.
     
  3. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Suosittelisin jälleen jättämään kilikalimaalit kaupan hyllyyn ja käyttämään vaikka sitä 2k-akryyliä, ei nuo paukkumaalit vaan kestä... Harmittaa vaan kun menee hyvät pohjatyöt hukkaan! Lisäksi arka värivalinta, valkoisia saa olla pesemässä jarrupölystä aika ahkerasti... Voin kuvitella että kumimaaliin paukahtaa jarrupöly aika lujasti, kun meinaa olla kiiltävässäkin pinnassa välillä aika lujassa...
     
  4. fudge85

    fudge85 Gearhead

    kokeilkaa plasti dippiä tai mastonin kumimaalia, ne toimii. eikä tarvi mitään lakkaa päälle. usiampi kerros ja on mulla kestäny jopa painepesuri pesun! talvivanteet maalattu plastidipillä mustaksi.
     
  5. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Mä oon (varmaan kaikista suosituksista poiketen) maalannut aluvanteita ihan vaan ruiskuhinkkari, siihen massa ja lakka päälle. Hyvin on pysynyt. Alumiinille pitäs vissiin hommata jotain omaa hiontamaaliaan.
     
  6. De X ameni

    De X ameni 1st gear

    hae paikallisesta rakennustarvike/maalikaupasta valkosta 2k polyuretaanimaalia, kiiltoasteita löytyy satiinista puolikiiltävään.
    jos haluut kiiltävät (luetaan helposti pestävät), ota vaan puolet tarvittavasta maalimäärästä ja korvaa se 2k polyuretaanikirkaslakalla.

    otat muutaman desin tota maalia ja saman verran lakkaa, sama kovetin käy molempiin, törpön tinneriä ohennukseen, laadulla ei kovinkaan väliä ja jota saa olla hyvinkin 30 pinnaa maalimäärästä ja tietty myös ruiskunpesuun vaikka voihan sen pestä vaikka bensalla, rohkeimmat käyttää sitä maaliohenteenakin.

    jos sulla ei oo mitään ruiskua niin ostat sellasen parinkympin halpiksen jossa joku 1,3-1,6 millinen suutin, kyllä paskallakin viuhkalla yhdet vanteet maalaa, maltat vaan lisäillä useita suht ohkosia kerroksia 10 minsan tauoilla, ettei joka paikasta valahda.

    kokonaiskustannukset jää muutamaan kymppiin ja maalikalvo on paksu, peittää pienet kolhutkin.

    jos haluut herkutella niin laita paljastuneisiin alumiinikohtiin happopohjamaalia tarraksi alle.

    ja takaan ettet pety kaikenmaaliman miranoolirubberkumppikilikalivirityksiin verraten kun se pinnotus vaan pysyy ja pysyy.
     
    Muokattu: 9.10.2016
  7. 69

    69 Gearhead

  8. 69

    69 Gearhead

    Hyviä vastauksia tuli. Vähän pakkelia isompiin kolhuihin ja hiottiin 240 vesipaperilla ja pikkuruiskulla 2k akryyli päälle.
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    polyuretaanilla olis saanut pikkasen iskemää kestävämmän, mut kyllä se vaan näin on et tarkotuksenmukaisilla värkeillä saa helpoiten hyvän ja usein jopa halvimmin.
    ehjän ja tiiviin maalipinnan päälle voi sit suht ongelmitta hullutella vaikka rubbercumbilla jos haluaa himmeeksi mustaksi, ite kyl levittäisin siihen mastonin alkydimattamustan kilikalin ja jonka vahaisin liiduttomalla nestevahalla, sit kestää vuosien pesua eikä kuori eikä virty.
     

Kerro tästä muillekin!