VARAOSIEN HINTAEROJA..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja speedy, 7.11.2003.

 1. mie

  mie Gearhead

  Nykysellään kaikki etsin netin kautta ensin, ennenkuin eksyn varaosakaupan tiskille, netistä löytyy melkein kaikki tarvittava ja poikkeuksetta aina samat osat halvemmalla.

  Ei tarvitse kuunnella kommentteja "kirjat ei kyl tunne, ookko ny ihan varma numerosta", sormi kolvissa "joo, se on noin kakspuol viikkoo ei oo varma, miten tavaraa tulee". Tiskillä intiaanipäällikkö roikkuva-räkä, kun sattuu edes palvelemaan. Ihan hyvä vaan jos, muualta saa halvemmalla ja suoraan.

  Netistä tuo, tuo ja tuo. Visa vinkaisee ja kamat tulee.
   
 2. jakezzz

  jakezzz 1st gear

  hitto vie kun olis ittelläkin aikaa ootella se parista päivästä viikkoon varaosien saamista niin pääsis halvemmalla...

  tosin kun on muutaman vuoden käynyt samasta paikasta hakemassa osia ja naamat on tullut tutuksi niin eipä niissä hinnoissa enään juurikaan eroa ole netistä tilattunakaan...
   
 3. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Kyllähän se varaosakauppiaan ammatti on tietysti vaikea kun tarvii tietää vähän yhtä sun toista, mutta kyllä netistä itse rauhassa tutkien tulee muutenkin tehtyä fiksumpia ostoksia kun näkee kaikki vaihtoehdot ja tulee harkittuakin palikoita päivätolkulla.
   
 4. jakezzz

  jakezzz 1st gear

  itsellä kun tuo automobiili on tulojen hankkimisväline niin tulojen menetykset nousevat koviksi jos auto seisoo pihassa turhan panttina...ja jos joku sanoo että aja sitten uudemmalla autolla niin pääsee halvemmalla...sellaiset katsokoon mitä olen kirjoitellut avensiksesko hyvä topicissa...

  käyttöjenkeillä ajaessa on varaosakustannukset aina ollut todella maltillisia osti osat mistä tahansa...

  harraste romuun minäkin kyllä ostelen pitkään ja hartaasti osia milloin mistäkin tilaten...
   
 5. JiipeeH

  JiipeeH 3rd gear

  edullisissa osissa eroa ei niinkään huomaa, mutta itsellä esimerkiksi nivelet ovat osia joissa hintaero on huima. Moogin yläpallo on rokkiautossa 100.79$/kpl kun suomessa varaosamyyjillä hinta on n. 130-140€/kpl :wc:
   
 6. Vuokralainen

  Vuokralainen Gearhead

  Western parts on kyllä toiminut aina enemmän kun hyvin, tosin minun osatilaukset on enempi ollu tämmösiä normaaleja kulutusosia. (235 inline 6 Chevy) Viimmeksikin ne oli keksiny keinon kiertää satamalakkoo. Soittivat ja kyselivät että eihän haittaa jos osat tulee jo tällä viikolla.

  Eipä hirveesti haitannu. :wink:
   
 7. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Mä taas oon katsellut omaan autoon että jotkut Moogin nivelet ja raidentangonpäät, jarrulevyt kannattaa tilata uspartsista kun hintaero ei ole rokkiautoon suuri. Mm. vesipumppu on tällä hetkellä tulossa rokkiautosta, uspartsin hinta 239€ ja rokkiautossa täysin sama pumppu alle 100 dollaria... ABS-rele usparts 39€ ja rokkiauto reilu 10 dollaria... Apulaitehihnan automaattikiristin usparts joku ~70€ ja rokkiauto reilut 30 dollaria...
   
 8. jaketin

  jaketin Gearhead


  Sama juttu... Jotain pientä pisteosaa on tullut tilattua, mitä ei suomesta saa..
   
 9. capri30S

  capri30S 1st gear

  Itte hommailen tavallisemmat varaosat, nivelet, suodattimet, jarruosat, tuosta allekirjoituksestakin löytyvästä virmasta, osat tulee jenkeistä 3-4 päivässä, ja hintataso on sellainen ettei oo muut pystyneet. Ja kun virma on vielä auki yömyöhään niin ei haittaa vaikka olis iltavuorossa. En tiedä lähetteleekö Janne osia, mutta tämä siis ainakin pirkanmaalaisille vinkiksi. Ja osat on ihan laatukamaa, raybestosta ja mooggia jne.

  Viriosia ym. spesiaalimpaa tulee sitten hommattua tuumacidiltä, Tepolla muutaman viikon toimitusaika, mutta kun on itse ajoissa liikkeellä niin ei haittaa.

  Vanhojen mustangien osia taas on Niemensivulla porissa yleensä ihan hyllyssä, ei tarvi kun soittaa, niin on seuraavana päivänä matkiksessa.

  Kaikissa noista virmoista on hintataso ja palvelu erinomaista, ei ole mitään moitittavaa, ainakin noilla määrillä mitä itse osia hommailen, ei kannata tilata ulkomailta, ainakaan jos on vaarana että napsahtaa tulliin, menee heti pitkäks.
   
 10. Anti-Midas

  Anti-Midas Gearhead

  hinta

  mikähän tästä esimerkistä tekee huiman eron?
  Pari kymppiä rahtia, tulli ja alvi päälle niin eroksi jäänee noin kymppi.
   
 11. JiipeeH

  JiipeeH 3rd gear

  Re: hinta

  rokkiauton hinta oli taaloina..
  lasketaanpa koko setti:
  Rockauto: 408$ postikuluineen
  +alv+tulli 520$ = n. 375€ (riippuen taalan kurssista)

  Suomesta:
  427€+postikulut 10€ ?

  eihän tuo ero väittämäni huima ole, mutta ihmettelen silti.
  enkä sittemmin tarvinnutkaan niveliä, tai ostin ne muuta kautta(poistomyynnistä vielä halvemmalla)


  edit:

  Lisään etupyörän laakereiden+tiivisteiden hinnat hintavertailuun:
  rockauto: n. 57€ postikuluineen
  epäilen että ei mene tullin haaviin.
  suomesta: pyöreästi 100€
   
 12. Jza

  Jza Double Gearhead

  Re: hinta

  Harvempi myyntitoimintaa harrastava liike pyörii kovin pitkään nollakatteella. Enemmän mä ihmettelen sitä, että miten autojen hinta pompsahtaa nelinkertaiseksi kun ne laivataan jenkeistä tänne myyntiin.
   
 13. JiipeeH

  JiipeeH 3rd gear

  Re: hinta

  Kovin tuntuu olevan sitten huonot tukkuostopaikat suomen putkilla...
  Vai tuleeko heillekkin tavara rockautosta kuten tälläiselle tavikselle?
   
 14. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Tuollainen pieni osa kuin ikkunanohjain ( tulee oven ikkunan yläkulmaan, jossa on porattu reikä ohjainta varten, ilman ohjainta ikkuna avatessa keikahtaa eteenpäin)
  . Uspartsilla väittivät, ettei enää saa.
  -Eli 1980 luvun alun Gm- autoihin ei muka tuota osaa saa mistään!
  -Pitää kai vuolla puusta!
   
 15. vani91

  vani91 Gearhead

  dartin takajarru sylinterit.
  rockauto 5,85$
  us parts 23,80€

  pikkulohkon termostaatti
  rockauto 1,90$
  us parts 15,90€

  rahteineen rockautosta 2 jarru sylinteriä ja termari noin 35€ :D
   
 16. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Re: hinta

  Suomessa kun ollaan niin yritykset joutuvat vastaamaan myös esim 14pv postimyyntiehdoista. Eli ko ajan sisällä ostajan on oikeus palauttaa ostamansa tuotteet takaisin myyjälle ilman syytä kuluitta. Mikäli tuotteessa on virhe, niin tällöin myyjä vastaa myös aiheutuneista kuljetuskustannuksista.

  Eli yrityksillä on paljon sellaisia kulueriä joita tavallisen ostajan mieleen ei ensimmäisenä tule.

  Toisaalta Suomalaisissa yrityksissä varnmasti seurataan hintatasoa jolla osia voi tilata netin kautta eli hekin pyrkivät olemaan mahdollisimman kilpailukykyisiä. Ei kai tänä aikana enää löydy yritystä jota johdetaan jollakin 5-vuotisssuunnitelmalla kuten cccp:tä aikoinaan?
   
 17. Wäiski

  Wäiski Gearhead

  - tarve: 2kpl happiantureita
  - us-parts: 149€ / kpl ("alkuperäinen", liitin käy suoraan)
  - paikallinen varaosakauppias: 70€ / kpl (tarvike, piuhat pitää liittää)
  - metroautosta en edes viitsinyt kysyä
  - RockAuto: $45 / kpl ("alkuperäinen") perille tuotuna rahteineen ja veroineen 99€ / 2kpl. Eipä hirveesti kannata tämän niemen vauhtikauppoja kannattaa.
   
 18. WSE

  WSE 1st gear

  Varaosakauppias yritti saada liikaa katetta, noita yleismallisia tarvikelambdoha kun kuitenkin myydään yleensä suomessakin alle viidenkympin / kappale.
   
 19. Pahapoika

  Pahapoika 1st gear

  Laskutaidoissa toivomisen varaa?

  Jos todella uskot asian olevan noin että firma tilaa samalla tavalla kuin sinä,samasta paikasta hintaan 950,-e ja myy sinulle 1080,-e eli katteeksi jää 130,- euroa josta firma maksaa 22% alv:n 28,60 euro ja sinä sanot olevan ilmaa hinnoissa niin et kyllä ymmärrä raha-asioista enempää kuin se kuuluisa sika tuulimyllystä.Tuollaisella "katteella"homma on jo käytännössä hyväntekeväisyyttä.

  Siihen kun sotketaan kaiken maailman kuluttajasuojat,tuloverot,mahdolliset takuu asiat,muut palautukset ja ne kaikkein raukkamaisimmat jotka eivät lunasta koskaan tilauksiaan vaan osat jää kauppiaan hyllyyn niin
  on niitä kiva kotimaisen kauppiaan tilailla muutaman % katteilla.Sitte jotkut idiootit puhuu "ilmasta hinnoissa"

  Onneksi itse olet päätynyt periaatteessa oikeaan päätökseen mutta tuon kauppiaan katteen olet kyllä miettinyt hiukan pieleen.
   
 20. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  Tätä minäkin kommentoin:
  Rokkiauton hintaan tulee lisäksi ca 40 USD rahtia.
  +22% AlV + c 4% tulli = hinta about sama
  JOs vielä itella huolitsee, niin + 25 eur..
   

Kerro tästä muillekin!