VAROKAA! Huonolaatuisia polttoaineletkuja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Adventurer, 25.8.2012.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Ei öljyä saa höyrystymään niin, että se kipinästäkään syttyisi. Pitää varmaankin olla punasena pakosarja, jos pelkästä kuumuudesta syttyy. (onko testattu myytinmurtajissa?)
    Pensa kuumalla pakosarjallakaan ei syty, ellei saa kipinää. Ei ainakaan tähän asti itellä.
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllä on sammutettu noita ympäri käyneitä kelkkoja. aika sähäkästi syttyy kuumana.
     
  3. jariha

    jariha Double Gearhead

    kylläpä se ainakin ohjaustehostimenöljy(PSF) syttyy kuumaan pakosarjaan niin sattuessaan.... nimim. kokemusta on
     
  4. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Hieman OT, mutta minua ihmetyttää tuossa videossa eniten, ettei kukaan edes yritä sammuttaa paloa, odotellaan palokuntaa, joka tulee joskus 20min kuluttua?

    Jos kyseessä olisi normi käyttökippo, joita kaupasta saa uusia, niin ymmärtäisin, että parempi antaa palaa mahdollisimman loppuun, ettei tule kysymystä "korjataanko?" - mutta 45v. ikäinen harrasteauto?

    Edelleen; jos oltaisiin korvessa ilman sammutusvälineitä, niin ok - no can do.
    Mutta keskellä kaupunkia, porukkaa pipona ympärillä?
    Jostain varmasti löytyy kysymällä jauhesammutin, jolla paloa saisi ainakin rajattua konehuoneen puolelle, suojeltua koria ja sisustusta...?
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. speedy

    speedy Double Gearhead

    Vähän tutkin aihetta, niin Teknikumen Fuel-tek tai OLN:n letkua, jota myy ainakin Specma ja Salihydro.
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Eihä ny kateelliset voi moisen hienon auton omistajaa auttaa! Mutta eikö kerrostaloissa pitäis olla se paloletkukin ekassa kerroksessa lasin takana? Tai joku kauppa tjsp varmasti lähellä mistä löytyis sammutinkin.

    Onneks oma tulipalo sattu talvella ni sai lumella sammutettua...
     
  7. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Varmaan siksi, että 96% ihmisistä on Peruspertti Jormakaisia, jotka ajavat tai toivovat ajavansa esim. Toyota Hybridillä, pelastaaksen maailman ja varmistaakseen maailman pelastumisen ostavat uuden kertakäyttöpökäleen kahden vuoden välien. Heidän mielestään tuollainen vanha auto on vaarallinen ja se saastuttaa enemmän kuin Thernobylin voimala huhtikuussa 1986. Siksi on parempi että se palaa pois. Toinen syy on se, että palamaan syttynyt auto räjähtää Hiroshiman lailla tietää sen varmaksi kaikki ne valveutuneet Jorma-kansalaiset, jotka ovat katselleet amerikkalaisia elokuvia. Olisin kyllä itse tuossa tilanteessa ohikulkijana lähtenyt juoksujalkaa etsimään sammuttimia esim. jos lähellä on jotain firmoja, vaikka pikkusammuttimella ei ehkä tuossa palon vaiheessa tilannetta enää pelastettaisi.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Teknikum Fuel-Tek letkua saa myös ETRA:sta.

    http://tuotteet.etra.fi/fi/g2224511/fuel-tek-2400-bc-paineletku-polttoaineille

    Tekninen lausunto soveltuvuudesta : http://tuotteet.etra.fi/tuotekuvat/e23489944/

    Tuota samaa letkua tulee Flex fuel E85 muutossarjoissa, luulisi kestävän pelkän bensankin...tiedä sitten ?

    Mitä tulee yleensä letkuihin, niin autotehtaat käyttäneet jo pidemmän aikaa ensiasennus letkuina parempilaatuisia varmaankin jo siitä syystä, että useilla markkina-alueilla polttoaineessa on mukana etanolia (USA)...täällä meillä asia on vielä varsin uusi juttu.

    Tavalliset metritavarana myytävät letkut eivät välttämättä kestä etanolia, mutta onhan täälläkin saatavilla E10/E85 kestäviä letkuja...toisekseen pitääkö aina ostaa sitä halvinta Biltema/tarvikeliike-letkua ?

    Nuokin luulisi kestävän jotain

    http://www.finjector.com/verkkokauppa/fin/polttoaineletkut-24/

    Mitä tulee Porvoossa palaneeseen autoon, niin ilmeisesti vaihdelaatikon jäähdytinlinjassa ollut letku/liitos pettänyt...videossakin näkyy se vana ja se tulee kadunkulman ympäri aina palopaikalle, näkyy muissa kuvissa paremmin...
    Monenlaista tarinaa kiertää, en ota enempää kantaa niihin...mahtaa se silti wituttaa kun jo toinen auto vuoden sisään palaa :odconfused:
     
  9. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Auton omistaja / kuski kommentoi facessa että öljyjäähyn putki meni poikki, ölpät sarjoille, ja auto tulessa jo ennen ku sai parkkiin...
     
  10. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mä oon käyttäny hydrauliikan matalapaine 20bar letkua 2 kerrosrakenne ja kudosvahvistus maksoihan se 1/2" koossa 10 v sitten liki 20e/metri mutta ei oo tarvinnu uusia pintakerros vähän halkeilee mutta sisäpuolelta täysin ehjä ja on ollu välillä E85 käytössäkin
     
  11. G20

    G20 Gearhead

    Tätä samaa ihmetellyt, miksi pitää ostaa sitä 8€/metri lakua jota saa kaikista sekatavarakaupoista kun myynnissä on esim. Gates Barricade letkua joka kestää myös E85 ilman ongelmia. Sitä käyttänyt jo useammassa harrastekulkineessa eikä ole ikääntymisen/murtumisen takia tarvinnut uusia.
     
  12. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Mites tommonen palava konehuone, tollain kunnolla palava tapaus, kuinka paljon se saa virtaa jos avaa konepellin sammutusmielessä ja palo saa happea oikeen kunnolla?
     
    rane58 tykkää tästä.
  13. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Osaako kukaan sanoa saako mistään vahvistamatonta 8mm sisähalkaisijaltaa olevaa kirkasta bensa/E85 letkua? Tarvis tohon museopyörään sellaista..... kaasari vehje, eli ei tarvi kestää mitään 5bar painetta.
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kun ei aina hyödytä vaikka lukee gates multifuel ja silti sulaa bensassa ja dieselissä
     
  15. G20

    G20 Gearhead

    No kun se perus laku on juurikin tuota..
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    No se selittää sitten, luulin et se peruslaku on näitä merkinnättömiä letkuja joita oli tokmannilla metritavarana myynnissä
     
  17. G20

    G20 Gearhead

    Samanlaista kuraa perus Gates jota esim. autovaraosaliikkeissä myydään. Ollut jo vuosikausia sellaista että kestää korkeintaan kesän ajot ja on pykimää koko matkalta..
     
  18. JKF

    JKF Gearhead

  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    veikkaan että todennäkösin syy on se että ketään ei kiinnosta paskan vertaa auton kohtalo, itse palo kiinnostaa sillä voi toki huomiohuorata kuvaamalla videon facebookkiin.
     
    rane58 tykkää tästä.
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Vaikka siksi että sen kerrotaan soveltuvan bensalle? Enemmän ihmettelisin että miksi valehdellaan jonkun tuotteen ominaisuuksista.

    Mutta niin kauanhan ne sitä myy kun ihmiset ostaa eikä reklamoi. Valitettavasti. Tätähän se on vähän kaikissa tuotteissa, mutta kaikkien tuotteiden kohdalla laaduttomuudella ei ole yhtä vakavia seuraamuksia.
     
    rane58, Jussi289, Blower Camino ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!