Venttiilijousen pituudet, sbc

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jankinnu, 2.5.2007.

 1. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  Kattelin tossa venttiilijousien speksejä ja niissä lukee:
  Coil Bind height: 1.153in
  Installed height: 1.7in
  Open height: 1.2in

  Tarkoittaakos tuo nyt sitten sitä, että maksiminosto venttiilin päässä on noiden kahden erotus 1.7in-1.153in=0.547in vai 1.7-1.2=0.5in? Nuo jouset kuuluivat samaan pakettin nokan kanssa, jolla on 1.5 vivuilla nostoa max 0.49in. Mietin vaan, et meneekö jouset uusiksi jos joskus vaihtaa 1.6 vipat?
   
 2. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Coil bind mitta on jo mennyt niin sanotusti yli, eli täytyis jättää jonkinverran jousen lankojen väliin rakoa. Dampperi niistä taitaa ensin loppua ja siinä koskettaa langat yhteen ennenkuin jousesta vai onko niissä edes dampperia? Tottelisin tuota open heightiä noston suhteen.
   
 3. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

 4. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Toi "coil bind height" on yleensä maksiminosto, jolla jousia voi käyttää, silloin lankojne väliin jää vielä minimiväli, eli n. 1,5 milliä. Paineet taas sitten ilmoitetaan yleensä joillain tasakorkeuksilla, ja sitävarten noi 1.7 ja 1.2", sitte ilmotetaan myös toi lbs per inch, josta saa laskettua auki ja kiinnipaineet muille korkeuksille.
   
 5. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  Ok, kiitoksia tiedosta. Eli jos nyt oikein ymmärsin, niin 1.6 keinuvipujen 0.522" (1.6/1.5*0.49) nosto on alle ton 0.547" eli saattas sopia, mut hyvä mitata sitten kuitenkin ettei tule ikäviä yllätyksiä..

  Onko joku muuten mittaillut, miten rankkoja heittoja todellisessa vipusuhteessa on tuohon ilmoitettuun 1.5 tai 1.6 lukemaan?
   
 6. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Riippuu ihan vipasta, monet alsavipat on vähän "yli", niissä on yritetty laskea notkumista mukaan, ainakin valmistajan selityksenä epätarkkuudelle. Jousissa on muitakin kriteerejä kun se mille nostolle ne riittää, eli paineiden pitäis kanssa olla nokan rampeille sopivat. Toi välityksen vaihto nopeuttaa venttiilin liikkeitä n. 7%, mitä se tekee jousipainevaatimuksille?
   
 7. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Jaa, annoin siis väärää tietoa, Vipottajalla olikin homma hallussa jotn valaistuin tässä itsekin. Omista laitteista vaan noita jousihommia ihmetellyt mutta olen varmaan mitannut väärin. Eiks tosta 0,06" -> 1,5mm lankojen välistä voi vielä vähän tinkiä kunhan juosipaine on varmasti kys. komboon riittävä?
   
 8. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  En tiedä, en oo kokeillut.
   
 9. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Coil bind height (in) ,
  Niin voiko jousen shimmata maximi nostolla tuohon arvoon , vai pitääkö jättää enempi pelivaraa ?
   
 10. JuTi-racing

  JuTi-racing Gearhead

  0,06" taitaa olla semmonen yleismaailmallinen pelivara mikä pitää jättää.
   
 11. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Mulla oli rakentaja vissiin yrittäny tota ja just kuten 4d sedan tuolla yllä sanokin, niin dampperit oli syöny ittensä läpi shimmeistä. Servicemanuskan arvoilla shimmit sai jättää pois. Ja pakopuolella roto-cap retainerit vähentää jousen tilaa.
   
 12. 68corvette

  68corvette Gearhead

  Coilbind height on yleensä se pituus jolla jousi pohjaa.
  Usein on lyhyempikin, mutta aina tuo mitta olisi syytä mitata.
  Open height on se mitta mikä on valmistajan suosittelema maksiminosto.
  Maksiminoston voi ylittää kunhan pohjaamis korkeudet mittaa ensin.
  Jousen käyttöikä voi myös lyhentyä yli open height käytössä, mikäli jousen materiaalin rasituslujuus nousee liian suureksi.
   

Kerro tästä muillekin!