Venttiilijousista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja vesku383, 17.3.2011.

  1. vesku383

    vesku383 Gearhead

    Onkos nuo (moparin) venttiilijouset jotenkin "koodattu" värien mukaan? Aikoinaan tuli vaihdettua jäykemmät jouset noihin 906:siin, ja niitten jäykkyyskin tuli sillon mitattua mut ei mitään lukemia tullut laitettua ylös. Joka tapauksessa ne on punaset, tuskin niitä kukaan valopää on mennyt maalaamaankaan?
     
  2. kotr

    kotr 3rd gear

    miten tarkistan 318 kansista jouset,että ovat vielä iskusa?kannet on irrallaan.
     
  3. vesku383

    vesku383 Gearhead

    Niillehän on oma mittalaitteensa jossa ne puristetaan kasaan ja katotaan lukema, jostain koita saada lainaksi. Omaa tuskin kannattaa hommata jos harvoin tarvii
     
  4. Mopar

    Mopar Gearhead

    Laahuri hydraulin jouset on sen verran löysät, että voi tarkastaa vaikka pylväsporassa tavallisella vaakan kanssa.
     
  5. kotr

    kotr 3rd gear

    kerroppas "mopar" lisää?
     
  6. Mopar

    Mopar Gearhead

    Niillähän on ilmoitettu tietty paine, tietyllä mitalla. Pylväskoneella sitä on helppo painaa tiettyyn mittaan kasaan ja vaakalta kattoo paineet.
     
  7. vesku383

    vesku383 Gearhead

    Ja kertokoon joku noista jousien väreistä jotain... :eek:
     
  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    joku levy vaan siihen vaakan päälle, et jakaa painoo vähä laajemmalle ku pelkkä jousi. En muista noist mopsin venajousista, et oliks niis jotain värikoodii vai ei. Jos on, ni moottorikirjasta varmaan löytyy.
     
  9. Mopar

    Mopar Gearhead

  10. C-barge

    C-barge Gearhead

    Joku kummitus takaraivossa väitti et ois nähny jotain värikoodei, ja niin sit olikin! Mut mopar perfin jousissa ei oo ku joku raita jonka värii ei oo määritelty. Noi punaset ei vissiin oo ihan tuoreet, et hyvä olis mittaa.
     
  11. vesku383

    vesku383 Gearhead

    Kiitos kuvasta, mistäs kirjasta tuo on? Joo jouset ollu jo vuosia paikallaan ja nyt 292/299 nokan kanssa jossa nostoa 0.509 ja hyvin pelaa. Niin, kiertääkös tuo väriraita jousta "ympäri" vai onko maalattu pystysuuntaan? on nuo kannet tallilla eikä pääse kattoon, mut äkkiseltään näyttäs kokopunasilta nuo jouset, mut voihan se olla että se punanen raita kiertää vaan siinä päällä! Onks tuo nyt käsitettävissä niin että nuo punaraitaset on tossa kuvassa jäykimmät?
     
  12. Mopar

    Mopar Gearhead

    Siinä jousessa on vain raita pystyssä. Tuossa ylemmässä on singlet ja alemmassa näyttää olevan taas tuplat ja taisko siellä joku triplakin olla joukossa.
    Jaa, enpäs tiedäkkään, kun parissa lukee vain pelkkä väri, kaikissa muissa on stripe, eli väriviiva.
     

Kerro tästä muillekin!