Venttiilinvarren kumien vaihto....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Big_Rocker, 21.5.2010.

 1. SauliK

  SauliK 2nd gear

  tarviiko kansi olla irrallaan?
   
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä tein vanhasta tyhjennetystä sytytystulpasta juottamalla paineilmaliittimen päähän adapterin että saa paineilmat pyttyyn. Sitte sopiva sorvattu/muuten suht sopiva putken pätkä johon hitsasin vääntövarren. Sitten lattaraudan pala sopivaan kohtaan hitsaten siihen ja rälläkällä leveä ura. Keinuvipuakselin kun purkaa ja pujottaa tekemäni työkalun siihen ja akseli takas kanteen kiinni. Sitte vääntää venttiilin kasaan ja ottaa lukot pois pytty kerrallaan. Nopeudesta tiijä mutta halpa ja toimiva on ollu ohv koneissa.
   
 3. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Hyvä magneetti irto osien pyydystämiseen
   
 4. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Selvis tuo pöläyttelyn syy...
  Ekasta pytystä jonka venajouset irroitettiin niin paljastui että kumpikin venttiilin ohjureista (kupari/pronssi) oli poikki kannen tason kohdalta. Eli vissiin se ois koko kannen irroitus ja ohjurien vaihto edessä. Uskaltaisiko sen ajan tuolla ajella jos ottaisi katkenneen ohjurin palan pois ja laittaisi tiivistekumin ilman sitä paikoilleen?
   
 5. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Se on oikeestaan ihan miltä se tuntuu?

  Se ohjurihan pysyy paikoillaan siellä kannessa kyllä, tai se mitä siitä on jälellä oikeestaan.
  Se vaan taitannee kulua nopeammin kun on lyhkäsempi, ja venttiili päässee kampeamaan enempi sivulle jos ja kun keinu ei tuota liikerataa suoraan alaspäin, mutta tälläkään nyt ei ole niinkään väliä kun vaihtoon se menee kuiteski.
   
 6. f34

  f34 Gearhead

  Jostainhan tuo ohjureitten katkeaminen on johtunut.
  Kannattaisi selvitellä ennen kuin paljon ajaa lisää.
   
 7. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Toisesta kannesta yhteensä 3 ohjuria on murtunut. Kyseessä on 440 Source - merkkiset alukannet. Googlettamalla löytyi että on tapahtunut muillakin samaa näiden kansien kanssa...
  Alunperin epäiltiin falskaavia venttiilintiivisteitä mutta falskaakin itse ohjureista.
   
 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Eli sulla on 5/16 ohjuria poikki?
   
 9. Malossi

  Malossi 2nd gear

  3/16 poikki.
  Eli siis toisessa ainoastaan ohjureita rikki.
   

Kerro tästä muillekin!