veroja pystyssä olevan auton osto varaosiksi.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja renttu81, 22.7.2013.

  1. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Eli tarjolla ois varaosa-autoksi verovelkanen kottero. Mites tollasen kanssa tulisi toimia, että saa omille nimille ilman 1000 €. Kotimuikkaria? Siirtokilvetkin pitäs saada.. onko tekemätön paikka?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Yritä saada joku edellisistä omistajista maksamaan ne verot. :rotfl:

    Kyllähän sen omille nimille saa, mutta ajoon ei saa mitenkään, muuten kuin maksamalla ne verot. Siirtokilvet taitaa olla myös kiellettyjen listalla, mutta siitä en ole 100% varma.
     
  3. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Auto ei ole tulossa kuin todellakin varaosiksi. Siirtolappujakaan ei oikeastaan tarvia kun trailerit on keksitty. Pointti on vaan se et ettei tule ne verot perintään. Tulee muuten liian kalliit purku osat.
     
  4. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Auto ei ole tulossa kuin todellakin varaosiksi. Siirtolappujakaan ei oikeastaan tarvia kun trailerit on keksitty. Pointti on vaan se et ettei tule ne verot perintään. Tulee muuten liian kalliit purku osat.
     
  5. JariV

    JariV 2nd gear

    No tartteeko sitä ollenkaan omiin nimiin laittaa? Jos sulla on luovari niin omistusoikeushan on käsittääkseni selvä. Vaiko eikö?
     
  6. VeikkoTapani

    VeikkoTapani 1st gear

    Juu EI noin!!!!!

    Kas, jos edellinen omistaja tai joku muu, lähettää kopion siitä luovarista Trafiin, alkaapi verolaskua tippumaan ja hyvikemaksua liikennevakuutuksesta, jos/kun ei ole liikennevakuutusta koslalle. Jos edelliseltä omistajalta on veroja maksamatta, ei se varmaan ole osannut/jaksanut/v&%€#jakaan-kiinnostanut poistaa autoa liikennekäytöstä, koska silloinhan verovelkaa ei olisi.

    ELI:

    Vero on henkilökohtainen. Siis edellisen omistajan verovelka ei siirry seuraavalta perittäväksi. Edellisen omistajan verovelka aiheuttaa käyttökiellon. Käyttökielto SEURAA autoa omistajanvaihdoksesta huolimatta. Verovelasta käyttökiellossa olevaan autoon ei saa siirtokilpiä.

    Siis:

    Luovari/ilmoitus-osa->konttorille->liikennekäytöstä pois/omiin nimiin->osiksi->aikanaan tyhjä raato kelpokerääjälle->romutustodistus tallin seinälle muistoksi.

    Jos joutuis edellisten omistajien veroja makselemaan romutettavista/osiksi purettavista autoista, ois noilla kelpokerääjillä varmaan jokaisella oma yhteyshenkilö verotoimistossa/ulosotossa :D
     
  7. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Kiitos. Toimintasuunnitelma valmis. Omiinnimiin ja liikennekäytöstä poisto. Case closed.
     
  8. Aako

    Aako 1st gear

    Kannattaa paluttaa kilvet liikennekäytöstä piston/ omistajanvaihdon
    yhteydessä, niin ei tarvi otaa liikennevakuutusta! Jotku yhtiöt perivät 10-20€ vuosimaksun liikennekäytöstä poistetusta kilvellisestä autosta!
     
  9. Dartblower

    Dartblower Gearhead

    tuo ajoneuvon verovelka vanhenee 5 vuodessa ! jos ei muuta keksi :)
     
  10. Aako

    Aako 1st gear

    Ainakin tuloverotuksessa verottajan muisti on tuon 5 vuotta, mutta miten lie näissä? Ainakin ennen joutu maksamaan jopa 20 vuotta vanhoja dieseliveroja, jos mieli saada auton tienpäälle
     
  11. markmi

    markmi 3rd gear

    Näin Trafin sivuilla:

    Veron vanheneminen
    Ajoneuvovero vanhenee viisi (5) vuotta veron maksuunpanemisvuoden päättymisestä.

    Vanhentumisajan kuluttua verot vanhennetaan ja niissä olevat käyttökiellot poistetaan.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    KUSKAAT SEN TRAILERILLA TAI SINULLA ON NE VEROT MAKSUSSA!!!!!!!!!!


    Tutulla on kokemusta kivasta laskusta kun vaan siirsivät vaijerin kanssa verot perässä olevaa autoa joka ei ollut liikenne käytössä.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Miten käy muuten jälkimaksuun pannun henkilöauto veron kanssa?
     

Kerro tästä muillekin!