verottamattomat tuontiautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Eero, 15.4.2008.

  1. Eero

    Eero 1st gear

    Nyt kun on paljon tarjolla jenkeistä tuotuja autoja joita ei ole verotettu/katsastettu Suomeen niin kiinnostaisi tietää yksityiskohtaisesti kyseisen prosessin kulku... Eli jos autosta on maksettu tulli ja alv, mitä kaikkea byrokratiaa ja maksuja vielä on edessä ennen kuin auto on Suomen kilvissä? Ja mitä kaikkea tulisi tällaisesta autosta tarkistaa ennen kauppoja??
     
  2. mätkä

    mätkä Gearhead

    Ei se ole lainkaan vaikeaa. Tarkastat vain että auton jenkki- title kuuluu kyseiseen. Autoa voi käydä sitten näyttämässä tullissa veropäätöstä varten. ja katsastaa ennen tai jälkeen veropäätöksen haun.
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    TULLAUSPÄÄTÖS!!! Eli lappu josta käy ilmi että tullit on hoidettu. Title, kuitit autosta ja rahdista. Noilla selviää. Ja nykyään pitää vanhoissa aloittaa katsastus ennen autoverotusta
     
  4. Eero

    Eero 1st gear


    Onko tuo title siis runkonumero tai jotain sellaista?? :eek:
     
  5. tincup

    tincup 1st gear

    Se on jenkkipään rekisteriote
     
  6. mätkä

    mätkä Gearhead

    leimaaminen onnistuu myös veropäätöksen haun jälkeen jos on asiallinen tullimies. Tietysti jos auto on täysi raato niin turha sitä on verottaa jos aikoo laittaa sitä pidemmän aikaa
     
  7. Eero

    Eero 1st gear

    Eli vero tulee siinä vaiheessa kuvioihin kun auto viedään konttorille... Mites kuinkahan kauan nuo päätökset kestää, ja saapiko auton ajoon jos menee läpi? Tuleeko jotku väliaikaiset kilvet vai ihan pysyvät samantein?
     
  8. Hezuz

    Hezuz 3rd gear

    Tullista haet siirtoluvan (max 3kk/ 10vrk veropäätöksestä) ja teet autoveroilmoituksen, vakuutukset kannattaa tehdä etukäteen omassa yhtiössä. Tullissa tarkastetaan auton identiteeti, eli amerikan title, tullauspaperit ja kauppakirjat pitää olla?.
    Rekisteröintikatsastukseen tarvii kans titlen ja 6/96 uudemmat myös vaatimuksenmukaisuustodistuksen. Rekisteröintikatsastus on aloitettava 10 vrk kuluessa siirtoluvan päiväyksestä. Kuopion tullissa ainakin ottavat vastaan veroilmoituksen ja lähettävät käsittelyyn. katsastuksen jälkeen faksataan rekisteröintikatsastustodistus tulliin jolloin veroarvontageneraattori pyörähtää käyntiin.
    8)
    Oikeat kilvet saa kun auto on hyväksytty teknisesti katsastuksessa ja verot maksettu eli rekisteröity.
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Uuden päästöpohjaisen verotuksen perusteena on paino ja siitä pitää olla paperi katsurilta. Siksi ensin katsastus.
     
  10. mätkä

    mätkä Gearhead

    Juu pitää paikkaansa mut ainakin tampereella onnistuu niin että voit hakea veropäätöstä ennen ja saa veropäätöksen vetämään samalla kun laittaa leimakuntoon. Ettei ensin tarvi laittaa leimakuntoon ja odotella vielä sen jälkeen päätöstä. Mutta periaate tullissa kyllä on että ensin leimataan, sitten verotetaan. btw impala1968, tiedätkö onko ketään auton välittäjiä Californiassa vai pitääkö kaikki rahdata itä-rannikolle?
     
  11. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    -67 Pontiacin tossa juuri verotin.. kävin tekemässä veroilmoituksen ja mukana oli kopio vastaavanlaisen auyton tyyppitodistuksesta. Ei riittänyt tullille vaan vaativat punnitustodistusta juuri ko autosta.Ja paperit jäi paikalle *pöydälle* odottamaan punnitustodistusta. No paikallisella katsastusasemalle puntariin ja punnitustulos oli kilolleen samakuin mukana olleessa tyyppärissä :odroll: No painot parelille ja katsastajan leimat päälle. Faksille lähetin parerin eteenpäin viime keskiviikkona ja eilen(maanantaina) oli veropäätös postilaatikossa. Kaverilla taas jostain syystä päätöksen tuleminen kesti lähes kolme viikkoa.. Mun parin viimeisen auton päätökset ovat tulleet vajaassa viikossa kumpikin. Katsastus olisi tarkoitus aloittaa tälle autolle torstaina tai perjantaina.
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Lännestä autoja hoitaa ainakin nimim. budweiser, Ilolan Kimmo ja Halmarin Ilkka www.halmari.com.
     
  13. Damned

    Damned Gearhead

    Samaan listaan Alpine Trade, sijaintina San Diego.
     
  14. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

  15. Helmsman

    Helmsman Gearhead

    Kauanko noita veropäätöksiä yleensä arvotaan? :eek:
     
  16. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Caddyn maahantuonti katsastus

    Bongasin tuosta nettiautosta tälläisen cäddyn niin tuli mieleen että mitä on katsastukseen tehtävä normaalien tarkastus kohteiden lisäksi? onko esim valoumpioiden vaihtoa tiedossa? mitä kaikkee pitää ottaa huomioon jos auton ostaa...lähinnä paperi asiat? http://www.nettiauto.com/cadillac/fleetwood/2468914
    selvittelis ensin ennen kun vaivaa myyjää :)
     
  17. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Re: Caddyn maahantuonti katsastus

    Samat paperiasiat kuin tuossa ketjun alkupäässä on lueteltu, eli tullauspäätös, title, jne. pitää olla kunnossa. Umpioissa jos on dot-merkintä niin ei tarvi vaihtaa, voi olla ettei muutenkaan (riippuu vähän konttorista jossa katsastaa, säännöt ei välttämättä ole kaikkialla samat vaikka pitäisi olla). Valmistenumero täytyy meistata runkopalkkiin (joillakin konttoreilla setä katsastusmies saattaa ystävällisesti sen sinne veistellä kun katsot vieressä, jälleen kerran palvelutasoissa on eroja).

    Siinäpä periaatteessa se, eli ei ole hirveän vaikeeta kun on kysymys tämän ikäisestä "tuliaisesta".
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja sivuvilkut pitää laittaa
     
  19. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    caddy

    ja päästöhän tosta 78vm vissiin pitää ottaa? ilmeisesti niissä ei kuitenkaan ongelmia? minkähänlaisesta verosta puhutaan tälläisessä autossa? ei ole vertailukohteita tohon fleedwood limoon... 8) ja eikös takavaloumpiot kelpaa ihan ameriikan mallina?
     
  20. Hai

    Hai Double Gearhead

    Eihän nyt ton ikäiseen tarvii mitään sivuvilkkuja kairata.
    Ne tuli muistaakseni vasta 1985.
     

Kerro tästä muillekin!