vesikourujen poisto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Jopas_jotakin, 24.12.2018.

  1. Bukero

    Bukero Gearhead

    ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa että 240 volvosta voi poistaa kattokourut kun ensin hieman ajattelee mitä on tekemässä.
    se kouruhan on kuten edellä on todettu, kahden pellin saumakohta. eli sitä hitsausta ei pidä mennä poistamaan.

    OHJE: siitä kourusta poistetaan ainoastaan se pystykantti jonka jälkeen se liitossauman kohta taivutetaan/taotaan alaviistoon samaan suuntaan katon alkuperäisen"reunan" kanssa.

    lopputuloksena muodostuu juuri sopivan mittainen "lippa"joka ulottuu riittävän ulos ohjatakseen enimmät vedet pois tiivisteistä ja sivulasien yläreunasta.
    ainoastaan takasivulasin c-pilarin yläkaarroksen kanssa joutuu hieman kikkailemaan koska kaareva peltien saumakohta ei yhtenäisenä tahdo taipua alas, vaan sitä on muutamasta kohden "katkaistava".
    tehtaan tekemä liitos (joka nyt siis on viistosti ulospäin) on jonkin tyyppinen "rullahitsisauma" joka on helppo tinata tasaiseksi tai miksei vaikka kitata.

    ajatuksen ja edes jonkinlaisen peltisepäntaidon kanssa helpohko työ jossa ei välttämättä tarvitse hitsata lainkaan. ja hieman soveltaen voi käydä muihinkin saman koururakenteen omaaviin autoihin. tämä on tehty ja toimii. jatkakaa.
     
    Volvo_5.7 tykkää tästä.
  2. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Okei, kiitoksia, jos saisin aina yhtä hyviä viestejä niin olisin 100% onnellisempi. Joo, mulla on jonkinlaiset peltisepäntaidot ja miggikone, lisäksi osaan kyllä tehä pohjat joten siitä tulee myös suora.

    Eli se on mahdollista, pitää harkiten rälläköidä se pystyosa irti ja alkaa työstää.

    Kiitos vielä kerran!
     

Kerro tästä muillekin!