Vetarien studit, kovuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Mopeman, 20.12.2004.

  1. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Pahus kun ei oo koskaan tullut pultinkantoja katottua; mulla strangen vetareissa on ihan tavalliset hex kantaset pultit sisäpuolelta ruuvattuna laipassa oleviin kieteisiin.
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    No ei, kun se on mäntsälässä.
     
  3. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    http://www.moroso.com/catalog/categoryd ... code=25107

    http://emporium.markwilliams.com/prodli ... catid=1003

    Sellanen triviatieto, että ns. grade 5 (8.8? lähes vastaava eli halpahallilaatu) pultti on jo murtunut kun grade 8 (10.9 ehkä vastaava) ei vielä ole edes ns. yield pointissa, eli ei vielä ole saavuttanut peruuttamattoman venymän pistettä. Jos materiaalin rasituksen kestoa kuvais vaikka 100 pisteen taulukolla grade 8 pultille, jossa 0 pistettä ilmaisee 0 rasitusta ja 100 ilmaisee totaalista rikkoutumista, niin jos grade 8 pultin yield point olis vaikka 90 pistettä, olis grade 5 pultin yield point jossain 50 kieppeillä ja rikkoutuminen jossain 80 kieppeillä. Tosta siis näkee, että grade 8 pultti tuntuu murtuvan helpommin, koska yield point on hyvin lähellä (10 pistettä) tota lopullista rikkoutumista. Sen sijaan grade 5 pultti tuntuu taipuvan paljon enemmän koska yeild point on kauempana (30 pistettä, esim.) tosta hajoamispisteestä, vaikka kokonaisuutena grade 5 pultti on muovailuvahaa grade 8:n verrattuna.

    Toisaalta teräksiä on erilaisia, mm. sellaisia joissa yield point ja ja failure point on hyvin kaukana toisiaan ja jotka silti on reilusti vahvempia kuin kumpikaan noista pulteista.
     
  4. roku65

    roku65 Gearhead

    Myötö ja murtoraja lienee noille aivan suomalaiset koneopin termit?
     
  5. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Todennäköisesti, mulla kun ei ole koneistajan tai materiaaliteknikon koulutusta joutuu noita termejä soveltamaan. Asia lienee tullut selväksi?
     
  6. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Aikoinaan jouduin Spittiin laittaa ns.normi pulttitavarasta pinnapultin, kun oli jengat niin huonot vanhassa ja uuden tilaus kesti hieman. Mutta ihan hyvinvarustellusta pulttiliikkeestä hain ja he siellä osasivat antaa kyllä oikean lujuuden pultin. Veikkaukseni olisi 10.9, mutta kannattanee varmistaa?
     
  7. Kimmo

    Kimmo Gearhead

    Hyvä niin.

    Taidan omaksi mielenkiinnoksi kuitenkin vilkaista, että mitä niissä mun pulteissa oikeen mahtaa lukea..
     

Kerro tästä muillekin!