Vetoauton tunnusvalaisimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja O.J., 22.12.2007.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Nostetaanpa taas kissa pöydälle, melkoisen loppuun kaluttuun aiheeseen kylläkin...

    Eli... Tuossa lakia olen silmäillyt jo jonkin aikaa, ja tulipa tuo väitteöy mieleen tapauksista, joissa jenkkipikkareihin ja vaneihin asennetaan noita rekkavaloja. Kyseessä siis muut, kuin kuorma-autoksi rekisteröidyt laitteet. Normaalisti noistahan aina tullut sanomista, mutta... Yrittäkääpä etsiä sellainen pykälä, jossa se KIELLETÄÄN LAILLA. Ei siis mielivaltaisesti katsurin tai poliisisedän suusta...


    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021248


    1 §
    Soveltamisala

    1. Tätä asetusta sovelletaan M-, N- ja O-luokan ajoneuvojen (autojen ja niiden perävaunujen) rakenteeseen ja varusteisiin.


    28 §
    Vetoauton tunnusvalaisimet

    Vetoauton tunnusvalaisinten tulee näyttää ruskeankeltaista valoa. Valaisinten valovoima referenssiakselin suunnassa saa olla enintään 200 kandelaa. Valaisimet tulee sijoittaa symmetrisesti auton katolle.


    Muita mainintoja ko. laitteesta ei laista yksinkertaisesti löydy... :argue:

    Ainoa rivien välistä vaadittu asia on, että "vetoautona" ei luultavasti voi toimia ajoneuvo, jossa ei ole vetokoukkua...

    Mitäpä tämä hyödyttää siltikään, eihän lakikirjaa poliisille voi mennä näyttämään... :wc:
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    siis toi "vetoauto" tarkoittaa edelleen sitä KUN perävaunu on kytkettynä, niin silloin saa tunnusvalot palaa!! mut vaan ne 3keskimmäistä(tästä en ihan varma)ja reunimmaiset on "äärivaloja (ja vaaleita). Mut ainakin se 1kpl siinä keskellä..... tämä on niitä jäänteitä siltä ajalta kun piti se yks iso mollukka palaa aina kun oli pv kiinni autossa ja sille oli oikeen katkaisin kojelaudassa "tunnusvalo" ja tästä on vanhat äijät saanu sakkojakin kun se ei ole palunu.....onhan se kauhee riskitekijä kun vastaan tuleva ei nää onko kuorkissa pv vai ei..

    ... sama kun se vihreä "ohitusvalo"...... ootteko semmosen nähny eli vasemmassa takakulmassa oli busseissa ja kuorkeissa et"ohitavaan olen huomannut sinut"
     
  3. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Joo, yhdessä bussissa jonka maalasin joskus, oli tuollainen. Arvelinkin että se olis juuri tuohon tarkoitukseen. Vuosimalli oli ´62 muistaakseni
     
  4. GM4WD

    GM4WD 1st gear

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021248

    3 luku
    EY-asetuksiin ja direktiiveihin ja E-sääntöihin pohjautuvat vaatimukset
    13 §
    Yleiset rakenne- ja varustevaatimukset

    2. Sellaista tunnusta ja merkkivalaisinta, joka ajoneuvoluokkaa koskevissa säännöksissä säädetään pakolliseksi tai sallituksi tiettyyn ajoneuvoon tai ajoneuvoluokkaan, ei saa asentaa muuhun ajoneuvoon.


    ^
    Tuossa se vissiin käytännössä kielletään?
     

Kerro tästä muillekin!