Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 3rd gear

  Kaikenlaista omalaatuista perseilyä tapahtuu. Viime viikolla pisti silmiin myös uutinen, että pääkaupunkiseudun suurin ympäristöön leviävän muovijätteen lähde on viime vuosina ollut länsimetron rakennustyömaa.

  Läjitykseen käytetty maa-aines on sisältänyt kaikki räjäytystyössä tarvittavat muoviletkut ja muut roippeet ja nehän ovat sitten jääneet kellumaan kun maa-ainesta on kipattu mereen. Jutussa on muutenkin kaikki farssin piirteet kun toimijat syyttelevät toisiaan ja kaiken huippuna on ehdotus, että koululaiset voisivat kerätä paskat rannoilta niin että sama meno voisi keskeytyksettä jatkua. Toisen uutisjutun väite, että räjäytetyn maa-aineksen kippaamista jätkäsaaren täytöksi ei olisi 2016 tapahtunut enää muutamaan vuoteen, on käsittääkseni puhdas vale. Jos noin olisi, niin ongelma tuskin olisi enää ajankohtainen uutisoitava.

  https://yle.fi/uutiset/3-9039814
  https://yle.fi/uutiset/3-9040119
   
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Ei Helsingissäkään kaikki ole pielessä. Siellä on esim tämmöisiä sivustatäytettäviä pesukoneita.

  [​IMG]
   
  arskazone tykkää tästä.
 3. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ^että tommosta perseilyä, toista se on täällä Kehä3 ulkopuolella..
   
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Inlinee tykkää tästä.
 5. Tyypillinen ratahanke. Hintalappu nousee kuin kaasuilmapallo:

  Kruunusiltojen raitiotien 90 miljoonan lisälasku ei saa poliitikkoja perääntymään: Kokoomus siirtäisi päätepysäkkiä, muut toivovat löytävänsä tapoja leikata kustannuksia

  TUORE tieto Kruunusiltojen raitiotien kustannusten kohoamisesta 90 miljoonalla eurolla ei ainakaan vielä vaikuta isojen valtuustoryhmien linjauksiin itse rakennustöistä.

  Jos hinta todella jää näin korkeaksi, valtuusto joutuu käsittelemään asiaa uudelleen. Tämänhetkisten tietojen pohjalta suuret ryhmät eivät ole perääntymässä.

  Kokoomuksessa haluttaisiin arvion vaikuttavan päätöksentekotapaan tulevista raidehankkeista ja ehdotetaan keskustan päätepysäkin siirtämistä Kaivokadulta.

  Vihreät ja vasemmistopuolueet haluaisivat kaikki löytää vielä keinoja pienentää kustannuksia, mutta ne seisovat kuitenkin selkeästi hankkeen takana.

  KOKOOMUKSESSA Kruunusiltojen raitiotietä halutaan nyt käyttää esimerkkinä siitä, mikä on vikana muidenkin isojen raidehankkeiden valmistelussa. Keskiviikkona ryhmä vetosi tähän, kun valtuusto hyväksyi yleissuunnitelman Vihdintien pikaraitiotielle ja Läntisen kantakaupungin raitiotielle.

  TUOREIN arvio Kruunusillat-hankkeen kokonaiskustannuksista on 350 miljoonaa euroa, kun valtuusto päättäessään asiasta 2016 antoi ylärajaksi 260 miljoonaa. Uusikin summa on esitetty hankkeen tiedotteessa vuoden 2015 kustannustasossa, jotta vertailu olisi mahdollista.
   
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Mitäpä vitun väliä sillä on, artisti sen maksaa kuitenkin (lue työssä käyvä suomalainen veronmaksaja).
   
  Inlinee tykkää tästä.
 7. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Joka alkaa kuulua uhanalaisten lajien joukkoon...
   
  Stang_81 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Nou hätä taikaseinästä Kela-Goldilla sitä saa..
   
 9. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 3rd gear

  En nähnyt kuvassa pesukonetta.
   
 10. Minä taas näin kuvassa vain takaapäin täytettävän.
   
  artsiracing tykkää tästä.
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Selvä. Laitetaa helepompi

  [​IMG]
   
 12. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  [​IMG]
  Ole kuin Pekka?
   
 13. Ilmastonmuutos?

  [​IMG]
   
 14. MT:ssä Mika Anttonen tuulettaa kunnolla:

  "Vihreä kasvu on suurta huijausta" – ST1:n Mika Anttonen roimii rajusti Suomen hiilettömyystavoitetta ja näkee ilmastonmuutokseen vain yhden ratkaisun

  Anttonen ei silti ole tyytyväinen, pikemminkin turhautuneen tuntuinen, kun tapaamme ST1:n uudessa pääkonttorissa Pasilan Triplassa. Hän suhtautuu vakavasti ilmastomuutokseen ja kokeilee siksi Marokossa Saharan metsittämistä, tutkii etanolin valmistusta Thaimaassa tärkkelystehtaan maniokista, rakentaa biodiesellaitosta Göteborgissa ja valmistaa etanolia leipomoteollisuuden jätteistä. Tosin koko maapallon ravintolarasvat riittävät vain 20 miljoonan biodieseltonnin valmistukseen, kun fossiilisen öljyn kysyntä on viisi miljardia tonnia.

  Peruskuvio onkin pielessä, ja pahasti. Göteborgin biodieselinvestointi maksaa 200 miljoonaa euroa ja on Anttosen mukaan "hullu".

  "Keräämme Kiinasta ja ympäri maailmaa ravintoloiden paistinrasvoja ja teemme dieseliä. Ollaan investoitu pirusti ja saadaan näyttämään, että Suomi tai Ruotsi on tehnyt jotakin fiksua. Mutta oikein laskettuna hiilidioksidipäästöt eivät vähene ja rahat olisi voitu käyttää estämään fossiilinen investointi jossakin muualla."

  Ja kaikki vain siksi, että poliitikot ovat päättäneet, että tietty osa myydystä polttoaineesta pitää olla uusiutuvaa ja että Suomi haluaa olla maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi valtioksi vuonna 2035.

  "Olen yrittänyt kysyä ministeriön besserwiss...virkamiehiltä, mistä vuosiluku tulee, kun Ruotsin tavoite on 2045 ja EU:n 2050. Kaikkien väittämien jälkeen jää yksi vastaus: olla muille maille rohkaiseva esimerkki. Mutta minä kysyn, että suomalaisten kustannuksellako tätä PR-politiikkaa tehdään ja kuinka se edistää kansantaloutta?"

  Anttosen mielestä on nimittäin hyvin vahingollista olla edelläkävijä teknologiassa volyymimielessä, sillä se vanhenee, hinta halpenee ja kilpailijat painavat pahimmillaan ohi, kun edelläkävijällä on vanhentunut infra kourassa. Esimerkiksi tuulivoimaloiden omakustannushinta on puolittunut kymmenessä vuodessa.
   
  Dataviilaaja, Pikuppeilija ja Joe Hunt tykkäävät tästä.
 15. Tässä toinen juttu:

  Tuontihakkeen tulva vie hakeyrittäjiltä työt – turpeen polton vähenemisen piti potkaista metsähakkeen tuotanto kasvuun, mutta toisin on käynyt

  Haketta energialaitoksille valmistavien yrittäjien hakkurikapasiteetti oli Suomessa viime vuoden lopulla vajaakäytössä. Syynä näyttää olevan tuontihakkeen määrän kasvu, kun energiayhtiöt varautuvat turpeen polton vähenemiseen tuontia lisäämällä, kertoo Koneyrittäjien hakeyrittäjille tekemä kysely.

  ”Energiapolitiikan lyhytjänteisyys lyö nyt kasvoille. Turve laitettiin ensin ahdinkoon selvittämättä kunnolla turveveron korotuksen vaikutuksia”, Koneyrittäjien varapuheenjohtaja Marko Vainionpää harmittelee.

  ”Rahaa virtaa ulkomaille. Tämä kaikki oli jossain määrin nähtävissä ja siitä varoitettiin, mutta viestiä ei noteerattu”, hän arvostelee.

  Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreimpien tietojen mukaan hakkeen tuonti kasvoi viime vuoden tammi–lokakuussa 18 prosenttia edellisvuoden vastaavasta jaksosta. Luken seuraamassa tuontihakkeen määrässä ei ole eroteltu polttohakkeeksi ja sellun tuotantoon menevän hakkeen määriä.

  Vainionpää toteaa, että polttoaineen kotimaisuus ja toimitusketjun varmuus näyttävät jääneen toissijaisiksi asioiksi.

  ”Näin kuntavaalivuonna on paikallaan kysyä, vastaavatko nämä energialaitosten valinnat niiden kuntaomistajien omistajapoliittisia linjauksia.”
   
  Pikuppeilija ja Joe Hunt tykkäävät tästä.
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Taannoin joku perussuomalainen oliko niin että yritettiin puukottaa.
  Ei erityisesti palstahuomiota. Mutta annapas olla kun jonnekin ilmestyy swastikakuvioita. Puolet ministereistä huutaa pillu vaahdossa lehtien palstoilla ja siellä somessa.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000007758811.html
   
  Poni -69 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Uutiset kertoivat persusta, joka tuli pahoinpidellyksi ilmeisessä tappamismielessä. Epäillyt suorittajat on kerrottu pesunkestäviksi persuiksi. Hyvin tuli palstatilaa. Persu on persulle pers... eiku susi.
   
 18. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Täällä meilläpäinkään ei ne tule keskenään toimeen, mutta ei vielä ole vasarahommiksi mennyt. Perustavat omia yhden miehen valtuustoryhmiä tai loikkivat kokoomukseen.
   
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Jostakin sinimustasta hankkeesta olen lukenut. Taisivat olla jo aiemmin ulos savustettuja, joten pitäähän sitä oma kerho saada.

  Rikkihän tuo puolue menee, jos ottavat hallitusvastuun. Siinä hommassa joutuu tekemään kompromisseja toisella lailla ajattelevien kanssa. Sitä ei osa kenttäväestä ei tunnu oikein ymmärtävän.
   
 20. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 3rd gear

  En usko tuohon hetkeäkään. Yllättävän pitkään persujen kenttäväki sieti sitäkin, että Soini ulkoministerinä pyyhki isoa persettään kaikilla yhteisillä periaatteilla ja nauroi makeasti päälle.
   

Kerro tästä muillekin!