Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Nyt tehdään Suomesta todellista viher-valtiota kun neste meinaa Naantalin jalostamon sulkea!
  Ei hyvältä näytä...
  Mistähän se Marin ystävineen meinaa ne 30.000 työpaikkaa lisää saada? Ihan utopiaa ja paskapuhetta moiset höpinät:poff:
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Tämä ei tainnut olla Marinin ansio. Öljyn kysyntä laskee ja hinta on alhaalla. Jalostamo tarvitsisi investointeja (=rahaa uusiin laitteisiin) ja siinä ei ole Fortumin mielestä järkeä (=ei maksa itseään takaisin).

  Vaikea on edes ylläpitää työllisyyttä näinä aikoina. Palvelut käy joutokäynnillä, teatterit on tyhjinä, matkustaa ei voi ja vienti rykii, kun muissakin maissa on asiat huonosti, eikä ole rahaa ostella.

  Mut meitä kuudenkympin ja kuoleman välissä halutaan kyllä pitää pidempään remmissä. Eläkeputket tulpataan ja vuorotteluvapaat kielletään. No, me aherretaan hetki ja sitten tulee isompi loppurysäys.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 3. Jori85

  Jori85 2nd gear

  En vaan ymmärrä tätä helvetin vouhotusta siitä että lisää pitäis työpaikkoja saada kun ei pystytä vanhojakaan Suomessa pitämään. Ja tarvitaan kuulemma maahanmuuttajia meille töihin??
  Joku tässä mättää...
   
  TimoT, duel, maverick999 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. max

  max Gearhead

  Kysyin muutama vuosi sitten lestaadiolaiselta esimieheltäni vuorotteluvapaan mahdollisuutta.Vastaus oli”Et saa,mutta jos vapaata haluat niin sano itsesi irti”.
  Olin sen verran vässykkä,että ei ollut munaa sanoa itseäni irti.
  No,muutaman viikon päästä mulle selviää,käykö kuten Jämsässä paprumihiehille ja Naantalissa öljymiehille.
  Mikäs siinä,sitä voiskin ruveta kokopäivätoimiseksi ituhipiksi ja Chevyn rassaajaksi.
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Mä ehdin! Viis ja puoli kuukautta kuudesta jo suoritettu! Siis vuorotteluvapaita! Olen ajatusleikitellyt potkujen pyytämisellä, eli eläkeputkeen menosta!
   
  max tykkää tästä.
 6. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead


  Ei kannata, muuta eteläiseen meri-Lappiin. Täällä on niitä kovasti kadehdittuja paperimiesten hommia tarjolla ja omakotitalon saa eurolla. Itujen sijaan voit vetää joka päivä sisäfilettä ja Chevyjen sijaan on varaa ostaa Mopar tai vaikka kaksi. Mamuja on tuskin nimeksikään ja elämä muutenkin pelkkää nousuhumalaa ja siemensyöksyjä.

  [​IMG]

  https://metsagroup.wd3.myworkdayjob...ZldoSwCdy1LfDgbYaV2Rr0wlWpoi7nNUvVg4ITvIpMUnI
   
  Inlinee, MRKM, Roberto ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Jotenkin tää tuntuu hassulta. Jos osa lähtis vähän etuaikaan eläkkeelle, niin tulis niitä työpaikkojakin. Osa kuitenkin eläkeputkeen päätyvistä on jo muutenkin ollut työttömänä tai pätkätyöläisenä, joten ei heidän työpanoksensa ole enää sellainen että ilman sitä työpanosta, maa kaatuisi.
   
 8. Juhana Vartiainen: Työn määrä ei ole vakio

  – Otsikon kysymyksen [Mitä järkeä on jatkaa meidän iäkkäiden työuria?] kuulee usein. Mutta työn määrä ei ole vakio, vanhojen pidemmät työurat eivät vähennä nuorten työllisyyttä. Näin sanoo niin teoria kuin empiria, Vartiainen kirjoittaa.
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tarkoitushan ei olekaan päästää elävänä eläkkeelle ketään vaan tappaa työllä jotta ei ainakaan pitkään pääse eläkerahoista nauttimaan. Jääpi rahat nääs valtiolle.

  "Tällä hetkellä eläkkeellä oleville ihmisille maksettavat eläkkeet rahoitetaan valtaosin maksuilla, jotka kerätään nykyisiltä työnantajilta ja työntekijöiltä."

  Mikä käytännössä tarkoittaa että kaikki aiemmin palkastasi maksetut eläkemaksut on nussittu huoran perseeseen eli niitä sinä et saa itsellesi. Tiijä sitte mihin ne eläkerahastojen rahat on tarkoitus käyttää, ne mitkä viime vuonnakin kasvo 200 miljardia korkoa. Vissiin kamelikuskien uudelleen koulutukseen ja sopeutumiseen?
   
  TimoT, 1purehell, Stang_81 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Ne on valtion vastuuttoman velaoton takuuna
   
 11. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Nyt tulee vähän sekavaa tilitystä, mutta sopii hyvin aiheeseen. Alkaa jo itselläkin pikkuhiljaa hirtää kiinni tämä touhu. Olen vielä verrattain nuori, mutta ajatusmaailmalta silti melko konservatiivinen. (poikkeuksellista?)

  Tahtoo vähän tämän hallituksen sosialistinen ”girl power” luisua lapasesta. Tyttöjen kesken ollaan vallan hurmoksessa marssimassa punalippu tanassa yhteisen hyvän ja intersektionaalisen feminismin (vai mikä v***tu se oli) nimissä. Läpi instituutioiden käydään häpeilemättä nimittämässä agendaan sopiva Marxilainen naisjohto nyt kun se on mahdollista. Koulutuksestahan ne jo päättävät kokonaisuudessaan, eli alakoulusta yliopistoon koko matkalla on kasvaville lapsille propagandan syöttökoneisto taattu. Pikkulapsia pelotellaan miten maailma tuhoutuu ellei tänä vuonna tehdä jotain radikaalia. Maailma/ihmiskunta on ollut tuhoutumassa aina johonkin ydinsotaan/öljykriisiin/ilmastovouhotukseen/luonnonmullistuksiin ainakin niin kauan kun ite muistan. Agendaan sopivia tutkimuksia on toki hyvä levittää ainoana totuutena. Kivahan se on että kehitys kehittyy mutta rajansa sillä propagandan syöttämisellä. Seurauksena esim turhaa syyllistämistä esim vanhemmalla henkilöautolla ajavaa kohtaan, kuten esim tämän viestiketjun aloittaja oli kokenut. Tasa-arvoa ajetaan joka rööristä sisään pakolla. Kaikkea paitsi perinteisiä arvoja kunnioittavia pitäisi kyseenalaistamatta ”suvaita”. Jos ei ”suvaitse”, niin on ”foobikko” eli silloin erilaisuus pelottaa! Mediahan on jo täysin tämän suvaitsevaisuuspelleilyn hallussa ollut hetken aikaa. Katsoo mitä tahansa nykypäivän leffaa/tv-ohjelmaa/mainoksia/videopeliä ym, niin kaikkialla työnnetään sitä ”diversiteettiä” ja asetetaan jalustalle kaikki muut paitsi valkoinen mies, joka on kaiken pahan alku ja juuri (sopii kyllä aina pahikseksi).

  Nykyinen lapsi, nuori ja nuori aikuinen, joka ei ole koskaan kokenut mitään yhteiskunnallista kriisiä, on opetettu valmiissa maailmassa maksimoimaan oma mukavuus ajattelematta velvollisuuksia. Kaikilla on vain oikeuksia ja kaikesta pienestäkin ”vääryydestä” voi kitistä ja pahoittaa mielen (joko omasta puolesta tai jonkun vähemmistön puolesta ansaiten näin some-pisteitä ja kuuluen vallankumoukselliseen porukkaan ”konetta vastaan”).

  Jännä juttu että syntyvyyskin laskee kun perhe-elämähän on ihan järkyttävää työtä. Lapset vievät leijonan osan ajasta ja rajoittavat omaa aktiviteettia todella paljon. Yritä siinä sitten käydä kaveriporukalla soijakahvilla maailmaa parantamassa ja ”vajakkeja” naureskelemassa kun pitäisi vaippoja vaihtaa ja nukuttaa vauvaa. Ei kiitos, mieluummin elää kivasti hetkessä. No, ei hätää! Porukkaahan tänne saadaan toki lisää muutenkin kuin itse tekemällä.

  Jos kaikki saisivat saman toimeentulon riippumatta mitä tekee (vai tekeekö mitään), niin kuinka moni viitsisi enää kuukauden jälkeen raataa työelämässä kun kotona makaamalla saavuttaisi saman elintason? Kuinka paljon rahaa siitä taikaseinästä saisi nyhdettyä? Joku jenkkiläinen sijaisloukkaantuja yliopisto-opiskelija (humanisti tietysti) esitti kritiikkiä, että yliopistoon pitäisi ehdottomasti ottaa enemmän vähemmistöporukkaa kiintiöillä, jotta tasa-arvo toteutuisi paremmin. No proffa heitti pallon takaisin ja sanoi, että kukaan ei estä sinua antamasta omaa paikkaasi jollekin vähemmistön edustajalle. Voi vain arvata millainen ”yes but” vääntelehtiminen siitä seurasi, kun ei tämä ihanneaate ei toimi edes sen kannattajien fanaattisimmassakaan porukassa.

  Tehdään maailmasta tasaisen ruskea yhtenäinen parviäly. Sehän varmasti tulee tällä kertaa toimimaan. Nostetaan veroja jotta saadaan elätettyä tasasesti koko oma ja vieras porukka etelämaita myöten (Valtio tietää kuluttajaa paremmin mihin kuluttajan pitää palkkansa käyttää, ja EU tietää jäsenmaidensa edun paremmin kuin jäsenmaa itse?). Autoilevan heteron miesduunarin on otettava parrua per***seen hiljaa hymyillen, koska kuuluu muuten niin etuoikeutettuun ryhmään (sen inter... feminismin mukaan).

  No eipä muuta kun huomenna taas töihin autolla, saa taas kulutettua kolmasosan elämästään muualla kuin oman perheen parissa kotona ja tehtyä valtiolle rahaa enemmän kuin itselleen (menee epäilemättä hyvään tarkoitukseen). Vielä jos saisi tankilla kuunnella vittuilua ympäristön tuhoavasta bensarosvosta niin päivä olis pelastettu =)

  Nimimerkki lähes katkera
   
  Muokattu: 16.9.2020
  TimoT, Väpsy, Mija ja 16 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Tekstihän on mitä melkoisinta. Henkeä pidätellen luin, mutta sitten iski pettymys kun 1990 -luvulla syntyneiden perisynti "minäminäminä kaiken edelle" alkoi toistaa itseään. Samoin petyin ajatuksiisi kommariunelmista. Se hommahan on niin moneen kertaan kokeiltu ja ihan globaalisti, että sen perään ei haikaile kuin entinen, vasta lievästi dementoitunut politrukki.

  Oikeasta kurjuudesta sinulle ei ole hajuakaan, koska sivulauseeseen piilotettu Amerikan kokemus myös kertoo, että olet keskiluokkaisen tai jopa ylemmän keskiluokan (kapinoiva) vesa. Siispä onkin pakko kysyä, että Trump vai Biden?
   
  Muokattu: 15.9.2020
  maverick999 tykkää tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Saarikko onnistui yli ototusten turpeen verotuskysymyksessä.
  Lisärahaa työvoimapalveluihin yli 50 miljoonaa euroa, ei kuitenkaan ilmeisesti koske Kampin montun työvoimareserviä.
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kunnat ja valtio laittavat edelleen aikanaan tehdyillä sopimuksilla väkeä eläkkeelle 55-60 vuoden ikäisinä. Omissa tutuissa on näitä useampia. Opettajat ovat saaneet valita, missä iässä eläköityvät. Samoin poliisit. Kyllä heiltä käydään eläkeiän lähestyessä kysymässä, haluaisivatko jatkaa töissä, mutta kas kummaa, kun ei useampia kiinnosta. Uusia tuommoisia sopimuksia tuskin enää tehdään, mutta niitä riittää vielä pitkään (alentamaan yli 55 vuotiaiden työllistymisprosenttia). Ilmeisesti niille ei voi mitään. Sovittu, mikä sovittu. Sen sijaan kun on itse tallettanut ensimmäisen työeläkeotteen 80-luvun alussa ja siinä on eläkeyhtiön lomakkeelle printattuna, että palvelus päättyy 63 vuotta täytettyänne, sen on voinut kirjoittaa yksipuolisesti uusiksi kerran tai kaksi.
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Noo, voimme kuitenkin jatkaa "huolettomana" eteenpäin koska meitä kaitseva ja ohjaava lehmäviisikko on vain meidän rahojen perään. Toisin kuin taannoin naapurissa haluttiin useasti myös henki.

  [​IMG]
   
 16. maverick999

  maverick999 3rd gear

  En minä toki itsestäni kertonut vaan yleisistä havainnoista lähinnä mediassa. En ole siis jenkeissä opiskellut yliopistohumanisti, enkä oikeastaan koskaan kapinoinut mitään =). Molemmat vanhemmat maanviljelijäperhettä. Keskiluokan voin itse tunnustaa. Huolestuttaa vaan omien lastenkin puolesta mihin tämän kaiken pakkosyöttäminen johtaa. Trump
   
  Muokattu: 16.9.2020
  Poni -69 tykkää tästä.
 17. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  Eiköhän se ole vanhempien hoidettava se lasten kasvatus eikä median?

  Mihinkähän vuoteen herrasväki haluais palata jos olis mahdollista? Millon kaikki oli paremmin? Vaikka jonnekkin 1900 luvun alkuun? Aikaan jolloin naiset ei saanu äänestää...olis kiva kuunnella millaisia kommentteja tulis ku media kirjottaa kuinka heille on suotava äänioikeus.

  Ajat muuttuu. Tämäkin vouhotus loppuu aikanaan.
   
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Vuosi 1997. Alla 27 vuotta nuori 1970 mallinen BB Challenger, naisystävä 38 wee eikä fysiikka ollut vielä pettänyt.
   
 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Tänään uutisisissa kerrottiin että nostetaan kahdellasadalla niitten kiintiösellaisten määrää jotka tulevat sellaisista maista joissa järjestys on kameli, aasi ja sitten ehkä nainen. Oikeasti en ymmärrä vihervasemmistolehmien logiikkaa. Halutaan palauttaa naisen asema kivikaudelle.
   
  TimoT, Desoto57 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 20. max

  max Gearhead

  Vihreät näkevät islamilaisen maailman järjestyksen jollain tapaa ihailtavana.
  Viimeisenä hyvänä esimerkkinä Pekka Haaviston sairas kiinnostus ISIS rikollisiin ja heidän kotouttamisen Suomeen.
  No se varmaan selittyy sillä osittain,koska Pekan vaimo on myös eksoottinen kaveri.
   
  Muokattu: 16.9.2020
  TimoT ja Desoto57 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!