Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. Marinista vielä..Mikä ero näissä kuvissa on?

  [​IMG]
  vs
  [​IMG]
   
 2. Monetkos näistä karvakäsistä on oikeissa töissä?
  En ole nähnyt yhtään raksamiehenä tai konepajoilla hitsarina, koneistajana tai asentajana.

  Tuossa ne ajelee pizzoja 2000luvun vapaan kasvatuksen tuotteille kotiin, kun niillä ei ole semmonen flow päällä että jaksaisivat itse lähteä hakemaan sen karvakäsilätyn tai ainakaan itse tehdä ruokaa.

  Täällä SJK ei ainakaan yhtään karvakättä oikeissa töissä. Toki sitten on muista maista ammattilaisia (venäjä, ukraina, unkari, puola, saksa....) paljonkin täällä ja maakunnassa.


  AH


  Aina bensan hintaa naristaan, mutta se on halvempaa kuin 80luvulla suhteessa meidän nettotuloihin. Jos bensan hintaa katsotaan harrasteautoilun kannalta, sillä ei ole paskankaan merkitystä mitä maksaa. 90-95% ei aja niillä harrasteautoillaan kuin pakolliset pikku esittäytymiset vaikka bensa olisi 1e litra. Aina on huono sää, tai pölyä ja hiekkaa liikaa ilmassa tai mätsin nampers auton syyläriin menee itikoita ja ne pitää hammastikulla kaivaa pois....
  Tai jos matka on +150km tapahtumiin, niin yksi tapahtuma käydään per kesä ihan edellä mainittuihin tai muihin syihin vedoten.

  Harrasteautoilun näkökulmasta katsottuna bensan hinnalla ei ole mitään merkitystä. Minä toivon että bensan hinta on nykyinen tai vaikka 2e litra. Vaikka sisältäisi 85% veroa, niin sillä ei ole mitään merkitystä harrasteautoiluun kun ne ajaa jotka ajaa ja ne lput 90% tekee jotain muuta. Eikä se bensa ole sen halvempaa naapurimaissa, paitsi ryssälandiassa, mutta kuka sinne nyt menisi muuten kuin pakosta.
   
  1purehell ja Inlinee tykkäävät tästä.
 3. Toinen on kommunisti ja toinen porvari ?


   
 4. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Katselin näitä viime päivien kommentteja niin tuli vaan sellainen aika masentunut tunne suomalaisista amerikanautoharrastajistakin . Todettiin vaan että lyökää vaan mutta älkää aivan noin kovaa. Alistuja kansaahan me vaan ollaan aina oltu. Se on varmaan se tukholma sydrooma että puolustellaan lyöjää ja kiusaajaa. Ja varmaan tähän tulee jotain vastaavaa kommenttia. Tyhmäksi leimaamista jne.
   
  jpalvima, Joe Hunt ja Inlinee tykkäävät tästä.
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Selviän tästä kysymyksestä yhdellä yhdyssanalla. Kuppikoko ???
   
 6. hmr66

  hmr66 3rd gear

  alemmalla enemmän työkokemusta elävästä elämästä.....
   
 7. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Eron huomaa selvästi, mikäli on terve heteromies. Semmonenhan alkaa olla tosin jo Ärräkoodin Cudan kaltainen harvinaisuus tai haettu Ruotsiin.
   
  Muokattu: 11.10.2020
 8. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Vain yksi vastaus so far. Odotin talousosaamista laajemmalla pohjalla.
   
 9. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  EU- eron jälkeen ollaan "vapaa agentti", ja aika moni soppari ja sitoomus tulee neuvotella uudelleen eri vastapuolen kanssa, varsinkin ne jotka on EU:n kautta yhteisesti solmittuja, ja myös keskinäiset sopimukset eurostoliiton kanssa menee agendalle.

  Tämän maan poliitikkojen ja byrokraattien neuvottelutaidot eivät henkilökohtaisesti vakuuta pätkääkään, joten on varmaankin parempi ettei Suomi neuvottele yhtään mitään sopimusta kenenkään kanssa uusiksi. Se taitaa olla tämän kansan tuhon tie.
   
  hmr66, talonmiehen vapaapäivä, 1purehell ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Kantava ajatus suomalaisella poliitikoilla ( silloin kun ollaan tekemisissä kansallisten intressien kanssa) on olla niiiiiiiiiin höveli ja brown-nose kuin mahdollista jotta saa mahtavien ystävien avulla pelattua itselleen hyväpalkkaisen loppusijoituspaikan jostain eurooppalaisesta metropolista jossa kadulla ei kukaan tunnista.

  Muutoin täysin samaa mieltä Grumpyn kanssa näistä ns neuvottelutaidoista vrt Kummelin Apinaa koijataan, Jykke/SDP verkkokinkku ” me tienataan tällä”
   
  1purehell tykkää tästä.
 11. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Venäjälle ei lähdetä kuin tykistön tukemana :cool:
   
 12. mcmies

  mcmies Gearhead

  Kysymys taitaa olla sellaista sorttia, että ei talousviisaus tuota oikeaa vastausta.

  Talousviisas kaiketi sanoisi, että mitään tullimuureja ei kannata rakentaa, koska in the long run siinä häviävät kaikki.

  Mutta asiasta eivät päätä talousviisaat, vaan poliitikot, joiden tosiaan pitäisi saada aikaan iso nippu uusia kansainvälisiä sopimuksia.

  Jos nyt esimerkinomaisesti vaikka Brexit-touhua tarkastelee, niin tuntuu olevan viisaus kovin kaukana siitä. EU ilmeisesti yrittää tehdä briteistä jonkinlaisen varoittavan esimerkin muille - mistä ei varmasti hyödy kumpikaan osapuoli. Britit taas ilmeisesti kuvittelevat edelleen elävänsä brittiläisen imperiumin kulta-aikaa ja haluavat kuunkin taivaalta. Välillä taas eivät tiedä itsekään, mitä haluavat.

  Sitä voi kukin mielessään kuvitella, mitä mahtaisi seurata kun suomalaiset poliitikot alkaisivat käymään Fixit-neuvotteluja...:confused:
   
  hmr66 tykkää tästä.
 13. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Huojentavaa. Jokunen ihminen ymmärtää, että ero EU:sta on muutakin kuin T-paita, jossa lukee FIXIT.
   
 14. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Ei ****ana, puistattaa koko ajatus.
  Siinä olisi miljoonan omaisuus hukattavana tonnilla, noin vertauskuvallisesti ajatellen.

  Aikanaan kun tätä maata oltiin myymässä EU:lle olin pohjoismaisen blokin kannattaja.
  Koska en ymmärrä asioista mitään, pidin vaihtoehtoa johon Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska kuuluisivat parempana kuin eurostoliittoon menemistä.
  Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta vaihtaa kantaa tässä asiassa.

  Nyt näyttää siltä, että ollaan rakentamassa eurooppaan vihersosialistista järjestelmää jossa laiskat seisoo kädet ahkerien taskuissa ja johon ulkopuolelta tunkeudutaan väkisin syömään ahkerien hedelmistä. Ahkerat joutuvat lainaamaan rahaa jotta saavat maksettua laiskojen menot.
  Tämä on sitä vassareiden joka käänteessä huutamaa solidaarisuutta jossa voidaan eri säännöin rosvota yksityistä omaisuutta yhteisen "hyvän" nimissä. Se mitä ei pystytä ihmiseltä viemään sääntelyllä, verotetaan pois. Järjestelmän nimi voisi olla DDR ver. 2.0.
  Tässä "täydellisessä" punavihreässä järjestelmässä jaetaan sitten kurjuutta tasapuolisesti ja kytätään ettei naapurin piiloporvari laita kahta makkaransiivua leivänsä päälle kun yksikin riittää. Makkara kun on ilmastolle nii-iin paha asia.
  Toinen esimerkki joka on jo voimassa: Rakennat itsellesi talon palkkarahoillasi joista olet maksanut verot. Ostat mm. rakennustarvikkeita ja työtä joista maksetaan verot. Asut talossa ja maksat kiinteistöveroa ja muita asumiseen liittyviä veroja niin että ranteet paukkuu.
  Pääset eläkkeelle, mahdollisesti jotenkuten terveenä, ja ajattelit tehdä jotain kivaa nyt kun on aikaa, mutta päivän päästä kupsahdat ja sinut pistetään mullan alle.
  Talo jää leskelle / lapsille perintönä.
  Siinä pelissä ovelle koputtaa verottaja ovelle ja huutaa perintöveron perään koska vaimo/ lapset saavat verottajan mielestä kohtuutonta etua jälkipolvelle jääneestä talosta.
  Jos eivät pysty perintöveroa kassavaroistaan maksamaan eivätkä ota/saa lainaa, joutuvat myymään joko perinnön tai muuta omaisuutta.
  Onko tämä oikein ja kohtuullista?
  Sitten mediassa ja internetissä vielä kehdataan paheksua sitä että joku muuttaa syystä tai toisesta tästä maasta pois. Ymmärrän täysin muuttavia.

  Legendan mukaan Margaret Tatcher sanoi jotenkin näin:
  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
  Aika osuvasti sanottu.
   
  Mija, 1purehell, Redneck61 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Ihan samaa voi miettiä neuvottelutaidoista ja poliitikan osaamisesta EU-asioita hoidettaessa.

  Bryssel tuntuu olevan Suomelle modernien aikojen Siperia, jonne äänestetään ja lähetetään henkilöitä pois silmistä. Sellaisia, joilla ei ole ollut edes kotimaassa kovin paljon meriittejä asioiden paremmalle tolalle politikoinnista.
   
 16. Ketäs tohon listalle kuuluu ja ei kuulu?

  [​IMG]
   
 17. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Siksi äänestin EI vuonna 1994 kun tiesin et ongelmia tulee ja nyt niissä ongelmissa ollaan, lisäksi kun vihreät tuli politiikkaan niin tiesin et tosta porukasta on vielä isoa harmia tulevaisuudessa ja nyt sekin aika on koittanut, jäivät 5 sijalle 2019 vaaleissa mutta pompottavat nyt muita puolueita miten haluuvat.


  Nyt ennustan et Briteillä koittaa hyvät ajat muutaman vuoden päästä kunhan maa toipuu eu paskasta.
   
  Redneck61 tykkää tästä.
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Tartteeks mun tämäkin... no nyt esim tuo sahuri. Menneistä muun muassa Väyrynen. Tai se Seppäsen veripääkommari. Jos on niin vastaan kuin ne on ja sitten kulkevat jossakin pienryhmässä joka eristyy muusta porukasta, niin ei ne mitään hyvää tuolta tuo.

  Loppumetreillä aika vähän tiedetään, mitä muuta nuo on saaneet aikaiseksi paitsi oman taloutensa kuntoon tuolla.

  Sarvamaa esittää aikaansaanutta. Se, onksse jotakin saanut jotakin aikaiseksi, en tiedä. Kerran olen ollut naamatusten sen kanssa vaalien alla ja jäi äänestämättä just sen takia.

  Pienten maiden, saman oloisten pitäisi pelata yhdessä omaan pussiin. No niinku nyt se elvytyspaketti, niin ruotsi, tanska ja mm alankomaat otti ja tinki ittelleen maksualennuksia kun meiltä lähti yksi ”takki auki” (miten osuikin kohdalleen), me ollaan vauraita, kyllä täältä pesee ja päästiin taas maksumiehiksi.
   
 19. Tarttee, tarttee..;)

  Ehkä mä ymmärsin sun kommentin hiukan väärin. Ajattelin, että tarkoitat, että europarlamenttiin mennään ilman mitään kotimaisia poliittisia meriittejä. Silloin Väyrynen on varmaan erityisen vahvoilla muutamalla tuhannella ministeripäivillä.

  Mutta ilmeisesti tarkoitit sitä, että kuka on pärjännyt europarlamentissa. Se onkin vaikeammin mitattavissa oleva asia. Nykyjengistä se taitaa olla tosiaan Sarvamaa, joka on ollut esim. esittelijänä siinä metsädirektiivissä. Menneistä politiikoista tulee mieleen Jäättenmäki, joka oli yksi monista ALDE-ryhmän puheenjohtajista.

  Varsinkin takavuosina sinne lähetettiin aikamoisia turhakkeita, kuten eräs isä M., jonka paras saavutus taisi olla se, että hänestä tuli Brysselin yöelämän asiantuntija.
   
  impala67 tykkää tästä.
 20. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Metsädirektiivistä...Lapekin äänesti tyhjää. Kääntyminen vihreäksi siis jo puolessa välissä.

  "Tässä äänestyksessä vihreät suomalaismepit, Alviina Alametsä, Heidi Hautala ja Ville Niinistö äänestivät Sarvamaan raporttia vastaan. Myös vasemmistoliiton Silvia Modig äänesti raporttia vastaan.

  Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari äänestivät tyhjää.

  Muut suomalaismepit kannattivat Sarvamaan metsästrategiaa."
   
  Slant Sickness tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!