Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 2. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 3. mcmies

  mcmies Gearhead

  Loppumetreillä taitaa olla niin, että yksi henkilö saa melko vähän aikaiseksi.

  Kun tähän name-droppingiin nyt lähdettiin, niin Eija-Riitta Korhola oli aika hyvä meppi. Oli valiokuntansa puheenjohtajakin, oikeasti merkittävä posti se. Asioinkin sen kanssa kerran, Korhola myötävaikutti silloin merkittävästi jopa yhdessä ajoneuvoharrastajia hyödyttävässä jutussa. No, sittemmin joutui kokiksissa persona non grata-statukselle, kun oli liian fiksu ja vieläpä nainen. Pietikäinen vei Pyrsselin lennon viimeisen paikan ja päätyi aikaansaamaan kaikenlaista pahaa ihmisten kiusaksi.

  Faijalla oli ekoissa meppivaaleissa semmoinen häirikkö-päätöksentekomalli: Pyrsseliin piti lähettämän ne pahimmat kiusankappaleet pois täältä häiritsemästä. Nimesi Väyrysen ja Seppäsen. Taisi sama päätöksentekomalli olla monella muullakin, kun eniten ääniä keräsi tuolloin Väyrynen ja toiseksi eniten Seppänen.
   
  Joe Hunt ja Grumpy old man tykkäävät tästä.
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Onpa kummallista ettei asianomistajien lausuntoa ole poliittisesti ohjailtu.
   
 5. aircool

  aircool 2nd gear

  Jos 200 nuorta kokoontuu puistoon, niin luulisi sinne yhden poliisipartion joutavan päivystämään. Mutta samaan aikaan oli pk-seudun mopomiitti jossa oli 3maijaa ja yksi siviiliauto mittailemassa rekisterikilven kulmia ja sakottamassa niistä. Mistäkö tiedän. No oma poika oli yksi niistä sakotetuista. Ei ollut resurssipulaa poliisilla siellä päin.
   
  -chgr, Stang_81, Zejk1 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Poliisiministerin puoluekantahan on tiedossa.
   
 7. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Komppaan kybällä.
  Korhola vaikuttaa osaavalta ja asioihin perehtyvä verrattuna nykymeppeihin.

  Suuresti ihmettelen että punavihreä Pietikäinen valitaan kokkariäänin Brysselin edustuslounaille. Pitkistä lounaista taitaa henkilöllä olla omakohtaista kokemusta, ajoihan se autoa varsin vauhdikkasti ja hyvin nauttineena taannoin.
  Ehkä se riittää joidenkin mielestä Brysselin meriitiksi sitten...
   
  mcmies tykkää tästä.
 8. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Ei tarvitse tietää onko sillä enemmän merkitystä mitä veroasteella, vain se että sillä on merkitystä...jollon tollaset veroastetuijottelut ei johda kovin syvälliseen pohdintaan todellisesta verotaakasta.

  Tuo lienee se poliittisesti jotenkin mahdollinen pienimmän haitan tie. Könttäverot mitkä eliminoisi ne hyvinvointitappiot ei ole mahdollisia eivätkä nämä ekonomistien ajatusleikit esim. missä on vain tulovero ja keskiluokkaa verotetaan täysillä, ylä ja alaluokkaa ei yhtään.
   
 9. mcmies

  mcmies Gearhead

  Veroasteella ja verotuksen rakenteella on tietenkin molemmilla merkityksensä. Kansantalouden näkökulmasta arvelen, että veroasteella on huomattavasti suurempi merkitys, koska todellisuudessa verotaakka ei missään jakaudu täysin epätasaisesti.

  Teoriassa voisi kaiketi päättää, että mustapartaisten miesten tulee maksaa kaikki verot palkkapussistaan ja muut eivät maksa mitään, jolloin verotuksen rakenteella olisi aivan keskeinen merkitys. Käytännössä näin ei kuitenkaan ole asianlaita missään, vaan kaikki artistit maksavat veroja, monenlaisia veroja. Toki saavat verovaroilleen myös vastinetta, kuka enemmän, kuka vähemmän.

  Mistä päästäänkin toiseen veroasteeseen liittyvään ongelmaan. Arvelen nimittäin myös, että veroasteella ja nettomaksajien lukumäärällä on yhteys. Suomessa tilanne on tältä osin aika karmea, meillä vain kaksi ylintä tulokymmenystä on maksupuolella, loput saamapuolella. Toisin sanoen kahta maksajaa kohti on kahdeksan saamamiestä. Jos veroaste olisi matalampi, tämä(kin) epäsuhta saattaisi hiukan suoristua.

  Ajatusleikit, kuten siirtyminen pelkästään kulutusverotukseen tai mustapartaisten miesten verotukseen, eivät tietenkään ole tarkoitettukaan toteutettaviksi. Niitä kantsii leikkiä siksi, että niiden avulla on helppo hahmottaa, mihin suuntaan mikäkin muutos vaikuttaa.
   
  sdfsd ja jpalvima tykkäävät tästä.
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Jospa se saatanan nukkehallitus nukenkasvoisine "johtajineen" joilla vielä ensimmäisten kuukautisten hormonimyrskyt laukkaa kun villihevoset aavalla arolla.. Turha toivo... Noh, jo tässä meniki kolmisenkymmentä vuotta kommunismin kaatumisesta suuressa idässä.

  Ei sillä että suuri länsi sen kummempi takapajula ois.
   
 12. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Ihan rauhassa pikkaisen odotellaan niin päästään torille laulamaan kumbayaata.
  Sitten kun keskustan maakuntavero ja sosialistien EU-vero astuvat voimaan niin mennään heittämällä tilastoykkösiksi.
   
  1purehell tykkää tästä.
 13. Suomalaiset on mestareita naamioimaan verot joksikin muuksi, jotta tilastot näyttäisivät kauniimmalta ja ihmiset ei alkaisi kapinoimaan niin herkästi. Esim. tilinauhoissakin näkyy "bruttopalkka" mistä on jo lähtenyt salassa parikytä pinnaa päältä veroa. En usko että mikään muu maa pääsee samalle tasolle, kun otetaan huomioon kaikki veroluonteiset maksut. Kaikki pakolliset maksut, eläkemaksut mukaanlukien on veroa
   
  -chgr ja Redneck61 tykkäävät tästä.
 14. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Juuri tuota itsekkin tarkoitin kokonaisveroprosentista kun laskin vuoden kirjanpidon aikaiset kulut ja välilliset verot: alv, kiinteistöverot, polttoaineverot, auton käyttömaksut, sähkövero,tulovero, eläkemaksut jne. Eli kaikesta rahankulutuksesta maksat vähint. 24 prosenttia ja kaikesta omistamisesta ja varsinkin autoiluun liittyvästä maksat verotetulla tulolla vielä 70 prosenttia polttoaineveroa joka litrasta. Onneksi sentään viinaan ja tupakkaan ei mene yhtään enkä koskaan osta uudempaa autoa. Ajan noilla vanhoilla. Sain lopputulokseksi pienituloisen veroprosentillakin kokonaisverotus ainakin 60 prosenttia päätyy takaisin valtion pohjattoman kassaan. Eli ostovoimaa ei jää paljoakaan kun ajatellaan että tuo loput 40 prosenttia jää erilaisiin pakollisiin menoihin mitä itse kullakin on. Taas toisin sanoen jos et omista asuntoa, autoa etkä tupakoi ja viinan kulutuskin olisi minimi niin pääset huomattavsti pienemmällä verotuksella. Ja esim. käytät vähän paremman ostovoiman ulkomaan matkailuun.(Nyt korona aika, eipä juuri matkaillakkaan) No jotkut tuntuvat pitävän tätäkin Suomen verotusta lähes kohtuullisena. Mutta jossain vaiheessa varmaan tullaan ns. kipurajalle mikäli nämä viher-vasemmistolaisten märät päiväunet toteutuvat.
   
  Jamppa ja -chgr tykkäävät tästä.
 15. pantera

  pantera Gearhead

  Ei nyt aivan kaikesta kuitenkaan, alv kantoja on muitakin kuin yleinen 24 % esim elintarvikkeet 14%, matkaliput 10%
   
 16. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Pilkunnussiminen on alvi nolla, jos ei käytä kumia.
   
 17. pantera

  pantera Gearhead

  Öyhötyksen alvikin on nolla, ilmaista hupia siis..... sen kyllä vois laittaa verolle kun koiraverokin lakkautettiin..vai käviskö siinä samoin kun kävi herrojen huvikuunarien verollepanon kanssa?
   
  Muokattu: 14.10.2020
 18. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Kohta päästään nykyhallituksen ansiosta kokemaan ja näkemään arvonlisäverotusta euroopan piikkipaikalta.
  Alv on siitä v-mäinen vero, että mitä alemmat tulot, sitä suuremmpi osuus käytettävissä olevista tuloista menee veroihin.
  Tässä yhtälössä vaalikarjalle luvatut ja takaisin vedetyt vappusataset yms. ovat kevyttä kauraa.
  Vassareiden suosimat tulonsiirrot pitää sitten toteuttaa progression kautta, eli tasaisesti jakaa kurjuutta koko kansalle.
   
 19. sämpy

  sämpy Gearhead

  Pari esimerkkiä "lisäveroista".

  Pieni maksu sinänsä, mutta täällä päätettiin lisätä jätehuoltoon perusmaksu joka tilitetään ei jätteiden kerääjälle vaan paikalliselle kunnalliselle jäteorganisaatiolle. Samaa on harrastettu vesipuolella.

  Käytännössä siis kiinteistöveron tasakorotus, joka ei ole nimellisesti "vero" mutta jota et voi välttää koska kyseessä on lakisääteinen pakko-osto-palvelu.

  Toisena sähkön siirto- ja perusmaksu. Kunnat omistavat suuria määriä sähköyhtiöistä ja saavat niistä osinkoja. Jolloin siirtomaksukorotukset ovat samoin piilotettuja kiinteistö- tai kunnallisveroja.
   
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Isolla kirkolla "kunta" omistaa sähköverkon kokonaan. Siirtomaksu Helenin verkossa olevalle kerrostaloasujalle on tätä nykyä noin 4,5 cnt/kWh ja 5 euron perusmaksu. Jos siitä jotakin jää, niin kunta sen tosiaan saa ja se tietty vaikuttaa niin, että kunta voi himmailla kunnallisveroa alaspäin, niin kuin joku vuosi sitten teki. Edullinen siirto on vissiin just siks, että se verkko ei ole jonkun ulkopuolisen toimijan tienausväline.
   

Kerro tästä muillekin!