Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. Jamppa

  Jamppa Gearhead

  Tuo oli kiva kun joku muukin pääsee vastaaviin lukuihin mitä itse pyöritellyt. Ja vielä nämä hullut kuitenkin nostavat veroja tai keksivät lisää pakollisia maksuja
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Ja vielä ottavat ilkeyttään joka vuosi lisää velkaa kattaakseen juoksevat kulut! Kohtuutonta! Verot valtion maksettavaksi!
   
 3. Kunnallisverot vedetty sen verran tappiin jo monessa kunnassa, että veronkorotuksia on alettu enenemässä määrin siirtää noihin vesi, jätevesi, jätehuolto, kiinteistövero ym. maksuihin. Uutuutena tuohon listaan voi lisätä hulevesimaksun, jota monessa kunnassa kerätään myös alueilta, missä ei ole minkäänlaista hulevesijärjestelmää.

  Ja suurella osaa kansalaista nämä kaikki jäävät kivasti piiloon vastikkeisiin tai vuokriin ettei ne pompsahda silmille.
   
  sdfsd, Stang_81 ja Joe Hunt tykkäävät tästä.
 4. Ja yksi esimerkki mikä sopii hyvin otsikon aiheeseen on muutama vuosi sitten monopolisoitu lietekaivojen tyhjennys mikä ajettiin läpi tutusti ympäristöperustein. Lopputulemana kaivojen tyhjennyksen hinta moninkertaistui suurella osalla kansalaisista
   
 5. pantera

  pantera Gearhead

  Edullinen siirto tulee asukas/liittymätiheydestä. Kyllä kuntaomisteiset yhtiöt toimii aivan samoin prinsiipein kuin yksityisomisteinen oy. Ainakin täällä pienellä kirkolla.
   
  Muokattu: 14.10.2020
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Osin siitä. Muttei ole kallistunut edes myötätunnosta Carunakauppojen jälkeen.
   
 7. pantera

  pantera Gearhead

  Joo, tää kuntatalous on kans aika ihmeellinen tieteenala. Esm täällä pienellä kirkolla on kaupungin omistuksessa liikelaitoksia jotka tulouttaa osinkoina xmilj vuositasolla, tärkeimpinä satama,energia ja vesi.
  Joka budjettikausi kunnan menoraamit lasketaan hyvin optimistisesti näiden yhtiöitten tuloutusten varaan ja joka kerta ne osingot jää alle, lukuunottamatta satamaa joka tulouttaa enemmän... jos ei investoi mittavasti.ja niin kuin nytkin se ei tulouta juuri mitään koska investoi 16 m€... eikö näitä eriä voi laskee budjetteihin reaaliluvuilla eikä millään toivotaantoivotaan numeroilla joka aina lisäbudjettien jälkeen vetää kuntatalouden miinukselle
   
  1purehell tykkää tästä.
 8. Jamppa

  Jamppa Gearhead

  Näköjään menee poliisin toiminta syyteharkintaan kun sumuttivat ituhippejä. On siis aivan laillista mennä laittamaan perse tiehen ja alkaa aiheuttaa näin häiriötä. Tässähän voisi mennä istuskelemaan vaikka mistä eri syistä tielle ja poliisi ei voisi asialle yhtään mitään

  vittu mitä touhua
   
  Dataviilaaja ja Inlinee tykkäävät tästä.
 9. On varmaan siirtohinnat sähkössä kovia, mutta itse olen optimoinut sähkölämmitteisen talon energiakulut sen mitä niitä voi järkevästi kiristää. Vanha "horo" 20luvun talo vuotaa joka suuntaan, mutta ilma on kuin Pirkon hengitys raikas. 100neliötä + talli lattialämmityksellä, uretaanieristyksellä aina 16-17astetta. Lisäksi minä käytän siellä koneita, voimavirtaa 6-7pvä vko á 5-6tuntia per pvä. Energiakulut 200e kk läpi vuoden. Saunassa käyn 4-5 x vko, ruokaa laitan kotona joka päivä eli uunit ja hellat on käytössä,.... Eihän tuommonen 200e läpi vuoden ole mitään, kuitenkin lähemmäs 200neliötä (toki viitsin tehdä puita kuormalavoista jne ja vielä polttaa niitä mutta vain 3-4mottia vuosi). En tiedä millä hinnalla nämä jutut pitäs saada vuonna 2020?

  Ja edelleen ei tämä ole yhtään sen kalliimpi maa asua kuin vastaavat länsimaat ottaen huomioon maantieteellisen sijainnin. Jenkeissä voi olla halvempaa, mutta mitä siellä banaanivaltiossa saat pienillä veroilla? Sinne saa mennä kököttämään ja kehumaan. Lopulta kulut ne on sielläkin kun kuuntelen Jenkki kavereitani ja jotkut asiat maksaa aivan perkeleesti ja joku on sika halpaa. Sinne voi mennä michiganiin tai ohioon asumaan ja sitten raportoida tänne kuin ihanaa ja halpaa on ja "minnekään ei ole pitkästi matkaa".

  Kiinteistövero on aika kova Seinäjoella , mutta minkäs teet. 1100neliön tontti, vanha talo ja 10v vanha talli. melkein 600e vuosi. Se on 50e kk, paskanakki, mutta ainakin vesi, jätevesi ja tieinfra on kunnossa ja niitä kokoajan päivitetään. Niin ja on katuvalot pimeään aikaan all night long...
   
 10. Suomalaisella keskituloisella on länsi-euroopan huonoin ostovoima eli ainakin sillä vertailulla täällä on kalliimpaa asua kuin vastaavissa länsimaissa. Lämmitykset tulee siihen sitten vielä päälle
   
  Kowalski ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 11. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Jenkkien kiinteistöverot on vähän saatanalliset. :confused: Vähänkään asut ihmisten ilmoilla, niin menee tonneja vuoteen. Jossain landella ei, mutta sitten saatkin itse hoitaa teiden auraukset.
   
 12. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Kyllä me myös täälläpäin aurataan omat tiemme ja sen päälle saamme vielä maksaa kiinteistöveroa.
   
 13. pantera

  pantera Gearhead

 14. TimoT

  TimoT 3rd gear

  Pieni muistutus siitä, että laki ei ole sama kaikille...

   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Kato vittu, Auliksesta on tullut systeemin suosija!
   
 17. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Tämä on sitä korporaatio kommunismia..
   
 18. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Ei Suomen infrassakaan ole kehumista. Ja huonommaksi vain menee, maanteiden korjausvelka kasvaa, samoin vesijohtoverkon. En toki kaipaa Amerikan meininkiäkään, uskomatonta että länsimaassa ihmiset panttaavat asuntonsa saadakseen sata tonnia syöpäleikkaukseen. Viimeksi kun julkista sairaalaa tarvitsin, yö ensiavussa maksoi tikkeineen, lääkkeineen ja veripusseineen vajaat neljä kymppiä, sirrakyyti kai toisen mokoman, vielä olisi päässyt taksilla kotiin firman piikkiin miinus omavastuu n. 20 e. Eihän siellä ihan yksityishuonetta saanut eikä ruoalla kannata Michelin-tähtiä kalastella, mutta henki ja pankkitili säästyivät. Tosin vähemmän dramaattisten vaivojen hoito kai tökkii pahemmin, etenkin ikäihmisillä.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 19. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Kuntaomisteisella yhtiöllä on ainakin näennäisesti jonkunsorttinen kannustin pitää hinnat matalana, sillä ohjaus menee demokraattisen päätöksenteon kautta. Yksityisomisteisella ei rajota mikään monopolivoittoihin pyrkimistä.

  Noitten sähköverkkojen yksityistäminen on tyhmää järjestelmässä mikä on rakennettu julkisen omistuksen itsesääntelevyyden varaan. Pitäs muuttaa koko systeemiä ja sitten yksityistää eikä toisinpäin.
   

Kerro tästä muillekin!