Vihreätä vittuilua?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jori85, 11.7.2020.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Mielenkiintoista nähdä miten Saarikko venkoilee itsensä tuosta kusesta

  Sisäministeri Ohisalo: ”Näyttää siltä, että emme pääse tavoitteeseen ilman fossiilisten polttoaineiden hintojen korotuksia”
   
  1purehell tykkää tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Missähän tuo Koistinen asuu ja tekeekö yleensäkään edes verotettavaa palkkatyötä ???
   
 4. karra

  karra Gearhead

  Kurkkasin facesta ja sen mukaan työskentelee tämän firman organisaatiossa, onko töissä siellä en ole varma: http://freizimmer.fi/
   
 5. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Vähän lainailuja sieltä täältä:

  "”Liikenne aiheuttaa viidesosan Suomen päästöistä. Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen päästöistä on noin 94 prosenttia.” (Viidesosa = 20% ja siitä 94%, tekee 18,8%).
  Eli puhutaan 18,8% osuudesta päästöistä, jotka ovat tieliikenteen aiheuttamia.
  Tästä 18,8% liikenteen kokonaispäästöjen osuudesta on henkilöautojen osuus noin 54% , eli 18,8% ja siitä 54% tekee 10,2%. Tästä henkilöautojen 10,2% osuudesta Suomen kokonaispäästöistä on nyt kysymys.
  Tätä 10,2% osuutta on hallituksen nyt tarkoitus toimillaan pudottaa vuoteen 2030 mennessä puoleen, eli 5,1% osuuteen kokonaispäästöistä. Tästä tavoitteesta on jo toteutunut noin kolmasosa, eli vähennys tavoitetta on jäljellä Suomen kokonaispäästöistä 3-4%, joka pitää saada pudotettua liikenteen päästöjä pudottamalla, kymmenessä vuodessa."

  Lisäksi:

  "Sähköautojen Suomessa käyttämästä sähköstä on 45% tuotettu fosiilisia nesteitä polttamalla" (Onko fakta, en tarkistanut?)

  "Jos joku kuvittelee, että vuoteen 2030 asti myydyistä uusista henkilöautoista on 68% sähköautoja, niin jokainen ymmärtää, että tämä on aivan täyttä puppua. Tällä hetkellä Suomessa on noin 2,7 miljoona henkilöautoa. Joista sähkökäyttöisiä autoja on 33 883 kpl (30.6.2020). Eli mikäli autokanta ei nykyisestä kasvaisi, niin vuonna 2030 pitäisi henkilöautokannasta olla sähkökäyttöisiä 26%. Todettakoon vielä, että tällä hetkellä koko maailmassa on noin 7,2 miljoona sähkökäyttöistä autoa, joista noin 4,9 miljoonaa on ”täyssähköautoja”."
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 6. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Lyheneekö mun työmatka jos polttoainevero nostetaan kolminkertaiseksi?
  No vittu ei lyhene! Se on edelleen se 45km suuntaansa.
  Entä väheneekö päästöt?
  No ei...pakko mennä omalla autolla kun julkisilla ei pääse.
  Lopetanko työn teon kannattamattomana?
  Harkitsen vakavasti...
   
  jarkko359, musta pässi ja 62chevy2 tykkäävät tästä.
 7. Grumpy old man

  Grumpy old man 2nd gear

  Helppo nakki, ei aiheuta tunnontuskia. On kepulainen, ja "kepu pettää aina"

  Ja Suomen 2,7 miljoona ajoneuvoa kun suhtetuttaa esim. urbaani- Los Angelesin henkilöautomäärään joka vuonna 2017 oli 6,49 milj. henkilöautoksi laskettavaa, 1,1 milj. hyötyajoneuvoa (trucks) ja yli 162 000 moottoripyörää, tajuaa minkä mittaluokan urakasta on kyse kun Suomen pitää pelastaa maailma vähentämällä ajosuoritetta ja maksamalla enemmän veroja.
  Jokainen voi varmaankin itse kaivaa esiin esim. Delhin, Tokyon, New Yorkin tai Beijingin henkilöautomäärät tai Jakartan ja Manilan moottoripyörämäärät niin pääsee hyvin kartalle missä mennään.
   
  Muokattu: 28.10.2020
  SS66, jarkko359, 62chevy2 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. atalvit

  atalvit 2nd gear

  Niin. Työssäkäyvät eli artistihan se maksaa sitten nämäkin viulut. Miten ylipäätään tämä sitten edes kohdennettaisiin "oikeille" tahoille. Paljon ajaville "pienituloisille"?? Keitä ne ovat?
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 9. atalvit

  atalvit 2nd gear

  Pyöräliiton kaveri unohtaa sen, että niitä moottoriteitä pitkin kulkee muutakin liikennettä kuin näitä hänen vihaamiaan yksityisautoja... Bussit, taksit, tavaraliikenne, haloo??

  Ja sitten tämä tavoite, että saataisiin siirrettyä tuota tavaraliikennettä raiteille ja vesille? Mitä ne hourii? Raskas tavaraliikenne kulkee nytkin maasta sisään ja ulos pitkälti rahtilaivoilla jne. Vai meinaako ne että tuohon meidän lähi-S-Markettiin tulisi tavarat junalla? Vai kenties laivalla?
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Miksi Helsingistä pitäisi yleensäkään kuljettaa mitään muuhun Suomeen ?
  Ylimääräinen kuluerä vaan moinen muu Suomi.
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Edelleen sitä mieltä että kehä3 eteläpuoli myyää, tai ei siitä rahaa kyl saa, vaan annetaa tukun rahaa kanssa ryssille, pitäköön hyvänään.
   
 12. mcmies

  mcmies Gearhead

  Suomessa hiukan yli 80 % käytetystä sähköstä on tuotettu fossiilivapaalla tavalla. Tämä väite ei ole fakta.

  Muuten olen kyllä samaa mieltä. Ei täällä kannata vetää itseään taloudelliseen hirteen liikkumisen hintaa nostamalla tai peräti liikkumista estämällä. Ei sillä ratkaista mitään ongelmaa, mutta aiheutetaan isoja uusia ongelmia.
   
  Stang_81, jarkko359 ja 1purehell tykkäävät tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Pannaan polttoaineiden hinnat tappiin niin loppuu se turha joka viikonloppuinen mökille marhaaminen. Tai ainakin vähenee. Eikä ole enää juhannusruuhkia.
   
 14. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

 15. impala67

  impala67 Gearhead

  vaikka kuinka kepu ja kokdem puolueet todistelisi olevansa niin maalaisautoilijoiden kuin työtätekevien puolella; niinkö vaan unohtuu että kyllä nekin samat sankarit nosti bensaveroa viime töikseen; aivan kuten yksimielisellä kannatuksella nostivat k-edustajien palkkojakin... ja vartokaa vaan sama tapahtuu nytkin nykyisten hallitustyttösten toimesta; bensaveroa voi aina kiristää ja k-edustajien palkkaa nostaa.
  ja ettei unohdu tämäkään; persuänkyrät oli innovoimassa juppikuunareille ja skoottereillekin lisäveroja ihan oma-aloitteisesti. kaikki puolueet on PASKOJA!
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Suomi on ottanut velkaa yhtäjaksoisesti joka vuonna alkaen 2009. Jos sitä velkaa ei koskaan tarvitse maksaa, niin kuin jotkut ovat asian esille tuoneet, niin otetaan samantein kunnolla enemmän ja jaetaan autot ja bensat kansalle korvauksetta.
   
  1purehell, Inlinee ja jarkko359 tykkäävät tästä.
 17. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Tulis noppeesti kehä kolmosen sisäpuolella hätä, kuka ne työt tekis :p
   
  Inlinee tykkää tästä.
 18. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Näinkin voi vittuilla vihreille takaisin et käy uutisten lukijakommenteissa peukuttaa parhaiata paloja niinkun esim tämä "
  Tyhmin sijoitus taitaa olla äänestää sdp ja vihervasemmistoa.
  Silllä palautetaan suomen talous kehitysmaa tasolle.
  Autoa tässä on turha syyttä."
  https://www.is.fi/autot/art-2000006702823.html
   
 19. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 2nd gear

  Myyvään vaan. Pannaan ämmät viljelemään kaalia huivi päässä, niin kuin ryssän vanhoissa alusmaissa on tapana ja juuvaan viinaa aamusta iltaan että pysytään sen verran yksinkertaisina että kaikki tuntuu aina mukavalta! Hallinto pysyy virtaviivaisena kun nimitetään Kärnä I Korpisuomen kansandemokratian ensimmäiseksi diktaattoriksi.
   
 20. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Ei kannata myyvä, koska Messias asuu 09 -alueella ja hänen tulemistaan ja nimitystään Pääministeriksi tässä on odoteltu. Suurena riskinä on Messiaksen tunnettu taipumus pyöräilyyn ja mulle on kerrottu, että kaikki pyöräilijät on vihreitä. Poikkeus vahvistaa tietysti säännön.
   
  Muokattu: 29.10.2020

Kerro tästä muillekin!