Viimenen Ford Focus!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Caprice87, 18.12.2006.

  1. Caprice87

    Caprice87 1st gear

    Nyt alkaa mennä hermot Focuksen kans. Ostettii vuonna 2001 Vaimolle Diesel Farkku Focus uutena Kuukaus oston jälkee auton ajotiekone alko herjaa motarilla ja eiku auto merkkihuoltoon kaks päivää meni ennenku vika löyty Ajotietokoneen ohjausyksikkö paskana takuuseen uus..Noh meni puolvuotta pesin autoo kesällä ja huomasin pelkääjän puolen ovilistan alla jotaki ruskeeta otin listan irti. Ovi listan alla täysin ruosteessa Takuuseen uus ovi. Kaksviikkoo auto korjaamolla sijais-autona parhaat päiväsä nähny vanha Orionin raato..toisen viikon jälkee merkkihuollosta soitettii et avaimet on hukkuneet ja eiku paikanpäälle neuvottelemaan. Pitipä ajaa 45 kilsaa korjaamolle kattomaa auton alla missä avaimet oli. Tän jälkee sain auton taas kotiin 2 kuukautta meni vaimo lähti työmatkalle ja ajoin sillä välin Focuksella töihin. Työpaikan parkkitalossa näin peräkontin lasin alta pilkottavan jotain ja ruostettahan se sit oli.. Ja Kontti uusiksi. 2 päivää auto korjauksessa tän jälkee Kesäloma reissulla Lapissa auton vaihde jumitti yllättäen pakin päälle Pienen riuhtomisen jälkee päästiin taas liikkeelle..Yhtääkkii vaihteet ei menneet enää päälle ja lähin merkkihuolto liike oli onneks melkosen lähellä ja vaihelaatikko uusiks..Tän jälkee autolla pääs melkee vuoden ilman ongelmia mitä nyt takaovet vaihettii uusiin ku ruostetta alko kukkii keskelle ovee..ja mankka hävitti parikertaa virrat kokonaa nyt 2 viikkoo sitte auto korkkas liikennevaloihin Öljyt valu maahan..64 tuhatta ajettuna tämmösen tempun teki!! :mad: :mad: ..Siihen loppu Fordilla ajot onneks Uus Audi A4 Avant on jo tilattu lupasivat auton alle kahes kuukaudes...Jospa se Audi sit toimis!! :mad:
     
  2. ramman

    ramman Double Gearhead

    No jopas.... kaikenlaista sitä on näköjään teille siunaantunu.
    Meillä on rouvan kulkineena tuollainen vm.2000 oleva 1,8 ghia bensa fokkeri ja on toiminu kyllä kuin kello, ei ole ollut mitään ihmeellitä korjailtavaa ( paitsi tietysti näitä kuluvia osia) ja autolla ajettu n. 100 000 km joista meidän aikana muutamakymmentuhatta.
     
  3. Toke

    Toke Gearhead

    kävin tänään leimaamassa emännän diesel focuksen, ajettu 238tkm eikä vieläkään mitään ihmeempiä.... toki ovet vaihdettiin takuuseen, ja myös ne vetarit, mut muita murheita ei oo ollu....
     
  4. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mullakin on diesel focus mallia 2001.
    Kaikki ovet ja luukut vaihdettii takuuseen ja must se oli ihan hyvä juttu, hävis kaikki pikku jäljet ja lommot ilmaseks...
    Ite oon ajanu tolla vast 30000km ja toistaiseks tyytyväine oon ollu vaik pari pikku vikaa on ollu. Startti ja apulaitehihna+kiristin+välipyörä pistetty uusiks ja tietty myyjän piikkiin.
    Kilsoja nyt mittarissa vajaa 240000, koht pitäs käyttää leimalla, saa nähä miten käy..
     
  5. pas2

    pas2 Gearhead

    Hihii. Naureskelinpa tuossa n. vuoden 2000 TM lehtiä ja sieltä osu silmään Fiikusmainos suunnilleen:

    Onko projekti viivästynyt?
    Painaako aikataulu päälle?
    Saiko työkaveri isomman huoneen?
    (jne tyttöjuttuja ja:)
    Kaatuiko tietokone?

    Ansaitset parempaa - Ford Focus...


    Juu juu :rotfl:
     
  6. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulle tulee työkiuluks uus fockus. Lujaa saksalaista laatua se on.
     
  7. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Viiminen kunnon Ford on Scorpio..Mun mielestä Ford ei oo ikinä osannu tehdä etuvetosta autoa..Mut millään muulla en edes aja kun FoMoCo:n tuotteilla..
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Focus c-maxilla 66tkm eikä pienintäkään vikaa, matka jatkuu tutun käytössä.....
     
  9. cam68

    cam68 1st gear

    enolla oli just samanlaisia kujeita sen diisseli focuksessa kaikki ovet ja luukut vaihtoon kori maalattiin uudestaan murrosta ynm.. reilu pari vuotta sekin sitä katseli ja kärvisteli sen kanssa. sit loppu huumori ja osti td skoda octavian :eek:
    no ei kait se skoda nykyään huono ole?? onhan se wolkkari :rotfl
     
  10. amalo

    amalo Gearhead

    Kyllä niitä vikoja on uusissa autoissa merkistä riippumatta, tuuripeliä millainen yksilö sattuu kohdalle.
    No foordeissa on nyt kyllä ollut tosissaan noita maaliongelmia, mutta olipa työkaverin uudesta a6:stakin liikkeestä hakiessa turbon siivet palasina, toisella vuoden vanhassa skodassa vilkkuu egr:n valo vaikka läpät ja -moottorit on vaihdettu, kone tiputtelee öljyä...
    Laittaa miettiin kannattaako ostaa uutta autoa kuin "sikaa säkissä".
     
  11. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Paljonko Focus on uutena maksanu? Ja mitä siitä saa nyt? Montako tonnia tulee takkiin? Eli kannattaako uutta Fordia ostaa?
     
  12. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    eikai kannata ikinä ostaa uutta. :p
     
  13. jart$u

    jart$u Gearhead

    niin kai muuten, mutta eiks nää koota venäjällä (pietarissa) :odroll:
     
  14. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

    Valmistusvaiheessa käytety saumamassa/kitti oli väärälaatuista. saumoille kävi miten kävi. Mersuissa oli samanlainen ongelma myös. Olivatko päättäneet tehtaalla säästösyistä tilata Sika tai trmco-tuotteiden sijaan aitoa piilteema tavaraa?? :wink:

    Ketjua varmaan voi jatkaa loputtomiin eri automerkkien hyvistä ja huonoista kokemuksista. Siihen en puutu vaikka mainitsenkin että E Mersu oli sellainen pettymys että johtotähti saa olla muiden tiellä, ei minun .
     
  15. jvaisane

    jvaisane 1st gear

    Näin on tehty jo vuosia ja itäpellillä. Venäjällä laitetaan teräksen joukkoon enemmän hiiltä kuin lännessä jotta se olisi helpommin työstettävissä ja ennen kaikkea halvempaa.

    Tämä saa aikaan luonnollisesti heikomman laadun, johon kuuluu nopiampi ruostuminenkin :rotfl:
     
  16. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Vaimolle ostettiin 2004 uusi Focus farmari, maksoi muistaakseni jotain 22 donaa. Auto ruostesuojautettiin uutena. Nyt on 73 tkm mittarissa ilman mitään murheita, tai ruosteita ja juuri tuli kysäistyä vaihtohintaa uuteen Astra farmiin, 14.900 olis saanut vaihdossa. Eli noinhan se hinta putoo, kun uuden ostaa. Mutta yksi takuuvarma auto pitää perheessä olla noitten vanhojen rotteloiden lisäksi.
     
  17. peto

    peto Gearhead

    Ford Tuorneo 1.8 LX, -04, 45.000km. 7 kertaa takuuhuollossa 4kk aikana etupään kolinan takia. :mad: Autosta vaihdettiin apurungon puslat, etutukivarsi, tolppa, yläpään laakeri, hammastanko, jne.... Korissa on tyyppivika mikä tekee jännityksen poljinasetelman alle aiheuttaen välillä korin eläessä blopsauksen :lol: Korjattiin parilla tukipalalla poljinasetelman alle. Onneksi ei mennyt omaan laskuun 8)
    Pieniä ruostepilkkuja alkaa takapuskurin alta jo näkymään. Viimeinen uudehko Fordi meidän perheessä. Tulevaisuudessa tulen ostamaan uusia/uudehkoja autoja joissa on 5 vuoden takuu. Meillä on kakkosautona -05 "Korea"Chervolet Lacetti,jossa ei toistaiseksi ole ollut mitään vikaa.
     
  18. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Kaveri on kajaanissa Tenkulan autokorjaamolla töissä. Sano että harva se päivä nille tulee just noita 2000- Focuksia sun muita joista on jo takuu loppunu. Lähes KAIKKI tulee vaihdattamaan ovia ja luukkuja kun ovat puhkiruostuneet vaan eivät olleet takuu-ajan sisään sitä huomanneet. Kyseisellä firmalla on olemassa jopa erityisesti 2000- Fordien pintakäsittelyyn tarkoitettuja erikoistyökaluja (mm. eräänlainen laikka mikä on suunntiteltu juuri fordin oville.) Notta semmoosia nämä nyky prkl foordit. Ite siirryn kyllä koko ajan vanhempiin käyttiksiin sitä mukaa mitä enemmän on rahaa.
     
  19. Janne A

    Janne A 3rd gear

    Suomeen ei tuoda venäläisiä Focuksia. Ainakin farmarit tulee tänne Saksan Saarlouisista. Sedanit saattaa tulla muualta (Espanjasta?).
     
  20. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

Kerro tästä muillekin!