vilkku ongelma....neuvoa kiitos???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 18.3.2003.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  hei taas vaihteeks. nyt tällä kertaa kysäsen kuvassa olevista lampun viereisistä
  isoista vilkuista että kun nämä ei ole kytketty ja haluaisin kytkeä eli miten minun kuuluu toteuttaa kun nämä ovat kaksiväriset eikä näytä olevan väliseinää pistänkö keltasen polttimon onko se laillinen vai mitä kuuluisi tehdä???
  http://photo.jippii.fi/fi/image//data/p ... 22856.jpeg
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  puskurissa olevat toimii ja pienet sivuilla ja takana toimii nyt on vielä epäselvää miten näiden kahden tulisi olla. ja tarvisiko niiden välttämättä toimia laisinkaan kun muut toimii.
   
 3. whpracing

  whpracing 1st gear

  ei tarvitse ja ei kai saakkaan toimia täälä suomessa...
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  no voihan ***** eiks täällä saa mikään toimia. Ja olet varma asiasta ettei tarvita eikä saa kytkeä....no sitten en kytke
   
 5. 454SS

  454SS 3rd gear

  Parempi antaa olla niinkuin ne on maahantuotaessa muutettu. Silloin ei ehkä tartte jokavuosi katsastuksessa väitellä asiasta.
   
 6. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  1983 maaliskuusta pitää vilkut olla keltaiset ja parkit (1968 vuodesta) valkoiset. Jos auton rek. otteessa on käyttöönotto esim. 00.00.83 niin silloin saa vilkku näyttää eteenpäin vielä valkoista valoa. Jos taas maaliskuun 83 jälkeen käyttöön otettu vilkun pitää olla keltainen.
  Tästä on ollut oman auton kanssa joka vuosi katsastuksessa ongelmia. Ensin oli keltaiset vilkut ja parkit (sama polttimo) ja sitten piti vaihtaa valkoiset polttimot ja nyt taas valitettiin, että eihän se voi näin olla. Sitten tutkittiin ohjeita ja tultiin tulokseen, että siellä on valkoiset parkit ja valkoiset vilkut, koska käyttöön otto 00.00.83.
  Jos nuo valot kytkee parkeiksi, niin eikös ne sitten ole lailliset, koska eteen näkyy valkoista ja sivulle keltaista. Vilkuiksi ne ei käy.
   
 7. 454SS

  454SS 3rd gear

  Mulla on Chevyssä vilkut ja parkit samoilla polttimoilla (kirkkaat) 2kpl molemmin puolin keulaa. Auto on 1991 ja noin ne on maahantuoja laittanut silloisten sääntöjen mukaan. Tollaisina ne myös pysyy! Viime vuonna niistä ja monesta muustakin ihan selvästä asiasta tuli sanomista Lappeenrannan yksityisellä konttorilla, leimaa ei tullut. Ajoin valtion konttorille ja leima tuli samantien.
   
 8. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Aika kinkkinen homma, en minäkään löytänyt (vielä ainakaan) tarkkaa päivämäärää koska etusuuntavalon tulee olla ruskeankeltainen, mutta ainakin jo vuoden 1982 tieliikennelakikirjassa on määrätty että em. valon tulee olla ruskeankeltainen.
  Niin siinä luki, enkä vastaankaan ala väittämään.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  SAUK (Äänekoski) konttorilla ohjeessa oli muistaakseni 1.3.1983 mistä lähtien vilkun/suuntavalon tulee näyttää ruskeankeltaista valoa. Luin ihan itse kansiosta.
  Ensin meinasi juuri sitä 1982 vuotta tarjota eli käytännössä olisi pitänyt ottaa kokonaan jompikumpi pois (eli parkki) mutta kun sanoin, että JKL:ssä sanottiin toisin niin sitten ruvettiin tutkimaan kirjallisuutta.
  Ja se parkin valkoisuus oli tosiaan vuodelta 1968 vaikka välillä joku jo väitti, että parkit saisi olla värilliset. Käytännössä näin ei ole.
   
 10. 454SS

  454SS 3rd gear

  Joitakin uusia ajovalopolttimoita mainostetaan termillä "enemmän valkoista valoa" ja kuitenkin ihmissilmä näkee ne sinisempinä. Miksi siis ei voisi käyttää parkkipolttimoina enemmän valkoista valoa tuottavia sinisiä polttimoita :lol:
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  autoni on otettu käyttöön vuonna 85 eli en tee yhtikäs mitään niille vilkuille
   

Kerro tästä muillekin!