Vinyylikaton ja kojelaudan päällisen elvytys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja ValiantMan, 19.7.2008.

  1. NPP

    NPP 1st gear

    Kun kaikki tuntuu napisevan tuosta silikonista niin Mikä siinä on niin kamalaa? Missä se on todettu että se on juuri se silikoni? :odroll:
     
  2. maicol

    maicol 1st gear

    siis tuo spraypullosta ulos tuleva silikooni näyttäis olevan maitomaista mutta tava muovipullossa täysin kirkasta, mistä sitten tuo ero johtuu ?
    hakuaisin kuitenkin apuja kun vinyylikatossa on halkeamia ja kutistumia eli pitäis täyttää jollain ennen maalausta, mitä suositellaan???
    sen jälkeen tarkoitus maalata vanhan kuluneen vinyylimaalin päälle Aleksis Kivenkadulla olevasta maaliliikkeestä, oliko joku Decor, ostamilla sprayvinyylimaaleilla. niin ja ennen maalausta suositeltiin ihan tiskiaineella pesemistä, en sitten tiedä onko silikoonijäämiä jotka vois aiheuttaa ongelmia, toisaalta kovin kuivahan se katto on ku on halkeillutkin.
     
  3. GMies

    GMies Gearhead

    Ei ehkä missään? Enemmän kaiketi "mutu"-tutkimusta?
    Monet suuret kemikalivalmistajat tekevät siliconia sisältäviä muovin ja kuminhoitotuotteita. Ovatko hakoteillä?
    GM suosittelee kumi/muovitiivisteisiin nimenomaan siliconirasvaa, väittäen se pidentävän tiivisteiden ikää ja pitäen tiivisteet joustavina, eli tiivistävinä, sekä estää kitinät.

    Itse olen käyttänyt siliconirasvaa ovien tiivisteissä yli kymmen vuotta ja auton ikä 18v. Tiivisteet ovat yhä erittäin hyväkuntoiset, kuin uudet.

    Se on sitten toinen asia, mitä muita haittoja on siliconista.
     
  4. NPP

    NPP 1st gear

    Niin vähän epäilin... :)
     
  5. CherryN12

    CherryN12 1st gear

    En löytänyt uudempia thredejä kojelaudan elvytyksestä, niin herätellään tätä. Eli onnistuin löytämään ehjän käytetyn (40-v vanha) kojelaudanpäällisen kärryyni ja etsinyt ainetta millä sitä kannattaisi lähteä elvyttämään. Onko raadilla kokemusta vinkata hyvistä aineista (silikonivapaista), joilla saisi pehmeyttä jne. pintaan takaisin? Ilm. 303 Aerospace protectant ja AutoGlymin Vinyl and Rubber caret on vieläkin kovia (?) ArmorAllia vastaan käydään vissiin oikeuttakin jenkeissä, koska epäilys että ovat aiheuttaneet kojelautojen ennenaikaista halkeilua..
     
  6. isalmela

    isalmela Gearhead

    Minäpä jatkan tähän samaan ketjuun uuden kysymyksen. Lincolniin on vinyylikaton uusiminen parhaillaan meneillään. Mikä olisi hyvä suoja/hoitoaine uudelle vinyylikatolle? Valkoinen katto, eli pitäisi pysyä puhtaana ja pysyä kimmoisana, ettei ala taas kutistumaan ja halkeilemaan kuten tuo vanha.
     

Kerro tästä muillekin!