Voiko kumiosia "uudistaa"/elvyttää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja trkp, 26.3.2006.

 1. webcaddy

  webcaddy 1st gear

  Tuskin millään aineella saa halkeillutta kumiosaa uuden veroiseksi, mutta paremman näköisiksi ja pehmeämmiksi kumit saa voitelemalla osat silikonivaseliinilla ja teollisuussilikonisprayllä. (Jarrujen kumivoiteluaine)
  Silikonivaseliini on maanmainiota stefojen ja O-renkaiden asennusvoiteluainetta.

  T: AJ,
   
 2. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  silikoonijarruneste eli dot5 o maaliystävällistä
   
 3. vespa68

  vespa68 Gearhead

  Tolla lämmittämisellä saa ehostettua haalentuneita muoviosia.
   
 4. Lerssi

  Lerssi Gearhead

  sellutinneri
   
 5. jublomb

  jublomb 1st gear

 6. Piru

  Piru 1st gear

  mitäs raati suosittelee muuten ehjään mutta kutistuneeseen tiivisteeseen "turvottajaksi".kyseessä ilmanputsarin reunukseen,konepellin ja putsarin väliin tuleva paksu kumitiiviste,joka on kutistunut noin 2-3cm lyhyeksi.
   
 7. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  mä laitoin etuparkkien tiivisteet wd-40:seen puoleksi tunniksi tiivisteet
  venähti joka suuntaan niin paljon että joutu survoo paikalleen
   
 8. trkp

  trkp Gearhead

  Kyselin asiaa suoraan sylttytehtaalta eli Suomen Kumitehtaalta:

  clip */
  "Kyllä kumin vanheneminen (hapettuminen, otsonin vaikutus jne.) on aika palautumaton reaktio. Tiivisteitä tosin voisi koettaa parannella glykolisivelyllä (dietyleeniglykoli, ainetta myydään kaupoissa ihan auton tiivisteitä varten). Auton konehuoneen puolella esim. mainitsemasi kiinnikkeet ovat todennäköisesti niin pitkälle kovettuneita ja pykimä edennyt niin pitkälle, että sanoisin uusimisen olevan viisaampi ratkaisu. En usko, että mikään yritys tekee kumiosia asiakkaan mallin mukaan. Muotit ovat hintavia ja pienen erän tekeminen tulee näin suhteettoman kalliiksi. Yhteenvetona voisin siis sanoa, että kumin kanssa ”pelatessa” ennaltaehkäisy on parempi ratkaisu kuin vanhan ja mahdollisesti tuhoutuneen osan korjaaminen."
  /*clip
   
 9. mke77

  mke77 3rd gear

  sivelee tolla "sisärengas-paikkaus aine" eli vulganointiliima on hyvä pehmentämään gummia!! pitkä ikäsyydestä en tiedä mut toimii.... omaassa kesä autossa kun noi pyyhkijän sulat ei kulu kovastikkaan, eikä joka katsastust ennen viitti ostaa uusia(ei sillä et maksais mut kun menee hukkaan kun ei käytetä) ni sivelen liimalla ensin ja annan kuivaa, ja johan pyyhkiii.....
  ja taka/etu valojen gummi tiivisteisiin kun laittaa ja sivelee ni johan istuu kun hiukan kovettuvat auringossa
   
 10. Kine

  Kine 3rd gear


  Ennenkaikkea hauskasti sanottu, mutta mitä se olisi tuo ennaltaehkäisy sitten? Autoon tuli englannista uudet kumekset akkunoiden ja luukkujen ympärille, niin olishan se kiva että ne nyt kestäis vaikka originaaleja kauemmin.

  Kannattaisko tuota glykolia vedellä uuteenkin tiivisteeseen vai kuin? Jotenkin karsastan noita silikonipuikkoja, eikös se vaikeuta kovasti maalaamista? En nyt tarkoita tietenkään tiivisteen maalaamista, vaan esim. pellin joka on sen kanssa kosketuksessa.
   
 11. junnu78

  junnu78 1st gear

  nii

  juu, vaikeuttaa maalaamista, mutta tottakai jokainen poistaa sen silikoonin ennen maalaamista. ainahan se pinta käsitellään ennen maalaamista ja pyyhitään rasvat ja silikoonit pois.
   
 12. jublomb

  jublomb 1st gear

  Se ei vaan toi silikoonin poisto oo mikään maailman yksinkertasin juttu,tuppaa maali "aukeemaan" vaan vaikka mitä tekis :mad:
   
 13. martiar

  martiar 1st gear

  Mäntysuopa on hyvä elvyttäjä !!!!
  Vettä ämpäriin ja mäntysuopaa vaan ....

  AM-Racing
   
 14. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Ainakin joitain pystyy. 72 lincolnin kumiosia elvyttelin muutaman kuukauden kestävällä liotuksella tavallisessa moottoriöljyssä ( mineraaliöljy ). Pehmenivät, muuttuivat kimmoisammiksi ja aika helvetisti paremman näköisiksi. Ja hieman turposivatkin. En tiedä mikä on alunperin ollut oikea koko mutta paljon paremmin nämä elvytetyt koritulpat pitävät reiän tiiviinä kuin liian pieneksi kutistuneet ja kovettuneet.

  [​IMG]
   
 15. hantta

  hantta Gearhead

  En kyllä lähtis uittamaan moottoriöljyssä mitään arvokasta kumiosaa, hapertuu nopeammin.

  Hantta
   
 16. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Pitää tarkistaa tilanne muutaman vuoden päästä. Ainakin toistaiseksi on parempi kuin lähtötilanne, aiemmin tulpat olivat kutistuneet liian väljiksi reikiinsä ja olivat kivikovat joten ei tässä paljon hävittävääkään ole.
   
 17. Eliminator

  Eliminator 1st gear

  rengaspajojen liukaste aine.
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Jossain oli juttua et atf;ällä joku on pyyhkinyt s&m maskinsa jo monta vuotta ja on pysynyt hyvänä


  Mut ny tuli mieleen onkos noille seksileluille mitään hoitoainetta?
   
 19. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  täytyy olla tosi automies että atf:n käryssä haluaa hommansa hoitaa? luulis ettei se ainakaan pitkällä hoidolla hevillä lähde pois? mut yhden impun männän stefat olen elvyttänyt atf:llä onnistuneesti. samalla kamalla tietty ruosteet pois...
   

Kerro tästä muillekin!