Voiteluainetta mig:n poltimeen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja J-peg, 26.4.2008.

 1. J-peg

  J-peg Gearhead

  Millä tuota migin letkua vois voidella vai voiko millään? Sylttää yhtenään langan ja hitsaaminen on nautinto. Vai suosiollako uus poltin?
   
 2. -TH-

  -TH- Gearhead

  onko se spiraali ehjä? putsaa ilmalla se letku.

  langan jumitus voipi johtua lankasuuttimesta, tarkemmin siitä että se kuparinalli on liian ohut halkaisijaltaan ja lämmetessään se vääntyy tai muuten muuttaa muotoaan.... ainakin ne tavaratalojen 5 kpl tms. pussukoissa myytävät lankasuuttimet vääntyy isommilla virroilla hitsatessa. omaan esabiin ostin alkuperäistyyppisiä, ainakin 8mm paksuja ja niillä toimii.
   
 3. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  kuluosat polttimeen uusiks niin pelittää, eli langanjohdin, virtasuuttimen pidin, virtasuuhin ja kaasuholkki.
   
 4. J-peg

  J-peg Gearhead

  Elikkä puhaltamalla puhtaaksi, kokeillaan josko auttais. Muistelin joskus nähneeni jossain jotain luikastetta tai sprauta ettei lanka jumittuisi...olikohan biltemannilla. Taidan muistella väärin.
   
 5. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  minkä merkkinen poltin toi on? puhaltaminen voi auttaa vähäksi aikaa.. Hanki suosiolla uudet kuluosat. Mutta akuuttiin tilaan toi puhaltaminen voipi auttaa.
   
 6. tst

  tst Gearhead

  Kolvin kastaminen rypsiöljyyn auttaa.
   
 7. piiparinen

  piiparinen 3rd gear

  virhe/tai ei ? sama homma täällä,äkkiseltään,ruiskin crc:tä kaapeliin,langan syöttö päästä ? en kerennyt aatteleen kesken hitsauksen/vitutuksen,kun lanka ei kulkenut? ja ihme kyllä rupes toimiin,ja toimii vieläkin ??
   
 8. J-peg

  J-peg Gearhead

  Koneena 3vaihe telwin ja poltin ei ole euroliittimellä. Pitäs tehdä muutos euroliittimelle että saa paremman polttimen, tuo vakio ei oo oikeen parhaita. Kuulema saa muutettua euroliittimelle, kun kävin tiedustelemassa, osat vaan oli tilaustavaraa.

  Tuossa viikko sitte oli aika akuuttia hitsin tarvetta ja kone kettuili kokoajan. Kävi mielessä että crc:llä liukastan, mutta ajattelin että saattaa syttyä koko paska tuleen. Jos piiparinen on uskaltanu elvyttää crc:llä niin kai sitä itsekkin uskaltaa.
   
 9. jake74

  jake74 1st gear

  itekki oon crc liukastanut spiraalia. kuhan ruutaa crc sinne spiraalin sisään ettei mee lankansyöttö rullille.
   
 10. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Eli itsekin syyksi epäilisin tuota spiraalia.... (tai ruosteista lankaa).
  Tilapäisenä "korjauksena" olen käyttänyt hitsaus-spraytä... Eli sitä mikä estää roiskeitten tarttumisen.
  Ruosteiseen lankaan olen käyttänyt kolmea kpl 6 mm mutteria ennen syöttörullia.
   
 11. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Jos isoa saumaa hitsaa että lämpiää pahasti niin sitähän on sellaista vaseliinin tapaista johon saa kolvin pään tökätä... Kai se voiteleekin mut se myös jäähdyttää jos ja kun se suutin lämmetessään ahdistaa. Mut ensimmäisenä tietysti puhalla spiraali puhtaaks... :)
   
 12. amis

  amis 1st gear

  Kannattaa vaihtaa langanjohdin, säästyy hermoja ja jälki paranee kertaheitolla Se johdinhan ei taida maksaa kun jotain n. 10€ ja kestää kevyessä käytössä vuosikausia.
   
 13. J-peg

  J-peg Gearhead

  Suihkutin kelaan hitsisprayta ja pelaa. No välillä hirttää kun nalli kuumenee päässä. Pitää käydä hakeen hitsihuollosta muutama uusi nalli ja varulle se langanjohdin.
   
 14. sami

  sami Gearhead

  Tai voishan sitä porata polttimen juureen reiän ja laittaa siihen rasvanippa että saa prässillä rasvata säännöllisesti. Saattais nallikin lähtee vähän myöhemmin :poff: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  Jos kuitenkin jättäisit kaikki ne rasvaavat aineet vaikka pikkuveljen kättelyyn ja vaihdat kaikki kulutusosat uusiin tai hommaat uuden polttimen.
  :odroll:
   
 15. J-peg

  J-peg Gearhead

  mitä, vittuillaanko täällä
   
 16. sami

  sami Gearhead

  Ei herneitä. :lol:
   
 17. J-peg

  J-peg Gearhead

  No oli kyllä aika asiaton kommentti.

  Kaikkia nyt ei välttämättä kiinosta kuulla miten toinen tyydyttää itseään, välttis crc ja muut rassausvaseliinit ei ole tarkoitettu niihin puuhiin. Jokainen tavallaan ja sillä omalla tavalla.
   

Kerro tästä muillekin!