Volvo Rodi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja JanneK, 29.2.2008.

  1. radio_king

    radio_king 3rd gear

    Nuijan näköinen...niinkuin nykyVolvot muutenkin.Toivotaan ettei HotRoddingista tule muoti-ilmiötä niin että saab,lada ym. esteettiset rikokset ihmiskuntaa vastaan alkavat valmistaa jokapojan rodeja.Täähän on hyvin todennäköistä...
     
  2. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Toista se oli sillon kun mellä oli vielä 740 :D , tuohon aikaan Volvo ei muuten käyttänyt savimalleja juurikaan. Ja sen kyllä huomaa...
     
  3. radio_king

    radio_king 3rd gear

    Savimalleja...no ilmankos jotkut Volvot viheltää mennessään kuin kukkopilli.Ja onhan yhdennäköisyys kukkopillin kanssa havaittavissakin,pilli vaan on nätimpi.
     
  4. PioneerVolvo

    PioneerVolvo 1st gear

    auton esteettisyys on puhtaasti makuasia, samaa sano koirakin kun takamustansa nuoli... nätimpiä jenkkiautoista tehtyjä rodeja on mutta on kyllä myös monia rumempia. tyhjästä rakennetuksi rodiksi tuo volvo on ihan mukiinmenevä, ei Boydin pajan alumiinirodi juurikaan kauniimpi ole, molemmat tehty ns tyhjästä kuitenkin jotain olemassaolevaa mallia mukaillen.

    ja täytyy ottaa esikuvakin huomioon, ei Jakob todellakaan ole kovinkaan kaunis auto. nostan hattua kun joku uskaltaa erottua valtavirrasta rodimaailmassakin ettei jokainen rodi ole '32-'34 Ford lasikuitukopalla, tusina-billetvanteilla ym ostetuilla heebeleillä. harvalla on taitoa tehdä noin siisti rodi, toki tuossa volvossakin on muutama juttu jotka pistävät epäesteettisesti silmään mutta ne edustavat rakentajan/suunnittelijan näkemystä joten ne annettakoon anteeksi.

    vaikeaa muutenkin arvostella volvo rodia kun se on ainut laatuaan, ei juuri ole vertailukohtaa. jos jotakin kismittää liikaa niin mainoksen sanoin: tee itte parempi.
     
  5. JanneK

    JanneK 3rd gear

    hohhoijjaa.....
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Hii, kukkopillivolvoja nuo kantikkaat juu, viheltää vaan :D
     
  7. PioneerVolvo

    PioneerVolvo 1st gear

    Tietyt Volvomallit viheltää, johtuu muovimaskista ja sen muodosta. Muoviritilät alkavat väristä ajoviiman johdosta ja siitä vihellys. Pahin vislaus lähtee '73-'74 maskeista. Toki korimuotoilullakin voi olla osuutta asiaan mutta maski pahin aiheuttaja. Mutta mitäs moisesta kun Volvo on muuten liki pomminvarma kulkine. Ja muotoilusta senverran että sehän on aika ajatonta, ei mitään muotikikkailuja jotka vanhenevat vuodessa tai kahdessa joiden takia pitäis vaihtaa autoa kun muotioikku menee vanhaksi.

    Volvot on mun mielestä ns eurojenkkejä eli jenkkimäisin merkki euroautoista. Hyvin monella jenkkiharrastajalla on Volvo käyttiksenä. Itselläni ollut joitakin jenkkejä sekä Volvoja Amazonista 740:seen sekä joka malli siitä väliltä. Mukavin malli oli 164, erikoinen ja aika harvinainen, todella hyvä ajaa ja voimaa ja vääntöä tarpeeksi, kiitos 3 litraisen kutosen.
     
  8. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    :rotfl:
     
  9. Hebster52

    Hebster52 3rd gear

    Aika makee mun mielestä. Vaatis vaan Mäkelän tekemät feikit puupuola aluvanteet mun mielestä... 8)
     
  10. Rammstein69

    Rammstein69 3rd gear


    se saattaa johtua Turbovoimasta se Volvojen vihellys :wink:

    :poff:
     
  11. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

    Mutsis oli aneemisen näkönen kun sua teki! Ja faijas on vieläkin!

    Lisää erilaisia rodeja, ei pelkkiä foordeja!
     
  12. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    kai tääkin sellanen on
    avo duett
     
  13. fe390

    fe390 Gearhead

    Tuo oli 80-luvulla melko tunnettu auto. Monen kehitysvaiheen jälkeen jalostui tuohon persoonalliseen asuun.
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Tässä myös yksi Volvo rodi 80-luvun alusta.

    [​IMG]

    Ja tässä kyseisen Volvon konehuone. Moottorina B20 pikkasen viritettynä ja bensan saannista huolehtii n4ljä Mikumin kaasaria.

    [​IMG]
     
  15. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    ^wow!^

    Jotain lisätietoja tuosta? Ilmeisestikin Duett alustana?
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Auto no ollut American Car Showssa avona 1980 ja katon kanssa -81. Aikanaan, oisko ollut -81 V8 teki autosta jutun. Rakentaja myi sen uusien projektien tieltä ja se päätyi Suomen Tivolille, jonka mukana Volvo/Ford kiersi maata useamman vuoden. Missähän lienee tänä päivänä.

    Alustana todellakin on Duett. Korin on Ari Jurvainen naputellut alumiinista Jäörvenpäässä omakotitalon kellari tallissa, joka ei todellakaan ollut järin tilava. Mittasuhteet tehty yhden mustavalkoisen kuvan pohjalta. Muutenkin autossa on käytetty hyvin paljon Duettin osia, jotta korinmuutosprojektissa eivät prosentit karkaisi verotuksen puolelle. Keväällä 1981 valmistui irroitettava katto lasikuidusta. Myös kattoon sovellettiin vanhan valokuvan mittasuhteita. Ensimmäisessä versiossa puhuttiin Ford -29 korista ja katon kanssa -32 mallisesta vaunusta.
     
  17. janiluo

    janiluo Gearhead

    Tää on niitä suomiroddajien pioneereja joille mä ainakin nostan hattua. Ei sen mukaan mikä kohde on vaan sen mukaan mitä päätti tehdä, silloin kun halusi ja siten kun halusi ottaen vielä huomioon ajan jolloin itseään toteutti.
    Tuli pikkupoikana luettua nuo lehtijutut läpi kuvineen moneen kertaan uudestaan ja uudestaan...
    :D
    - Jani -
     

Kerro tästä muillekin!