volvo v70 turvatyyny kysymys...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja vanahanaama, 24.5.2010.

  1. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Käyttiksenä on tollanen 98 v70 volvo...Mistä tietää varmaksi onko siinä repsikan puolella airbag? Mitään srs merkintää ei kyllä ole muuta kun ratissa, mutta toisaalta luulisi että myös vänkärillä on turvatyyny kun tuossa ne sivuturvatyynytkin... Onkohan se srs aina merkitty muutenkin kun tarralla mikä ois voinu lähtee irti ajan saatossa? sillä vaan kyselen kun vois muksun laittaa eteenkin istumaan jos sais varmistuksen onko tossa sitä bäkkiä vai ei...
     
  2. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Kojelaudassa pitäis olla hantin puolella merkintä jos bägi on.Soittamalla volvokauppaan pitäisi myös selvitä ja yleensä jos on apparin bägi niin pitäisi löytyä myös sen poiskytkentäjuttu jjostain,kuuluisa käyttöohjekirja voi myös olla hyödyksi.
     
  3. Mopar

    Mopar Gearhead

    Ei hanti puolella välttämättä oo, meilläkään ei -00 mallin v70:sä ole ku ratissa ja sipsit.
     
  4. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    volvon bäkit

    Kuuluisassa käyttöohjekirjassa lukee että on merkintä jos on bäkki mutta ei lue että millanen merkintä...esim tarra on voinu ihan hyvin lähtee mäkeen tuossa viimesen 12 vuoden aikana... eihän sitä poiskytkentää nuissa wanhemmissa taida olla...kun jos jollain ois nuo bäkit niin tietäs onko siihen kojelaudan muoviin kaiverrettu ne merkinnät siihen vänkärin puolelle myös... jos ajas seinään niin sais tietää missä on bäkkejä :D jos käyttäs sen viimesenä keinona :poff:
     
  5. nurmaa

    nurmaa 1st gear

    Jaa kyllä meidän autossa on apukuskin pölypussi????Olis kylläkin lisävaruste...
     
  6. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Jaa kyllä meidän autossa on apukuskin pölypussi????Olis kylläkin lisävaruste...[/quote]

    no lukeeko teidän autossa jtn siinä vänkärin naaman edessä siinä kojetaulussa??
     
  7. Simo

    Simo 1st gear

    Vielä 2000 alkuvuosiankin, apumiehen aibag oli Volvoissa lisävaruste, Volvon turvallisuuspolitiikkaan perustuen.

    Volvon mielestä poiskytkettävä airbag on riski, koska silloin ei tiedä onko se päällä vai ei. Eli auton ensimmäisen omistajan tarpeen mukaan on tehty valinta, jos lastenturvaistuinta käytetään edessä, ei turva tyynyä tule olla lainkaan.
     
  8. RT 70

    RT 70 2nd gear

    Volvolandia.com sieltä löytyy vastaukset.
     
  9. Luokyio

    Luokyio 3rd gear

    Ainakin omassa -99 V70:ssä on kaiverrettu se SRS-teksti kojelautaan vänkärin naaman eteen.
     
  10. 55&64

    55&64 1st gear

    Tuo aapparin turvatyynyn poiskytkentä on uusissakin Volvoissa lisävaruste...
    eli jos se puuttuu siitä tuskin voi päätellä mitään.
     
  11. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Jotenki ois muistikuva et volvoissakin on se kilpi siinä tuulilasin alareunassa missä kerrotaan montako turvatyynyy siinä on. tai sitte se oli b-pilarin alaosassa tarrana.
     
  12. hla

    hla Gearhead

    Apparin puolen turvatyyny tais tulla vakiovarusteeks vasta 2001, kun korimalli vaihtui. Noissa vanhemmissa 850:sesta faceliftatuissa V70:sissa ei sitä ole vakiona, se on lisävaruste. Samanlainen teksti kun ratissa on, pitäis löytyä kojelaudasta hanskalokeron yläpuolelta, jos siinä on airbag.

    Mutta niinkuin tossa yläpuolella sanottiin, puhelu Volvokauppaan ja ne kertoo kyllä VIN koodin perusteella, että onko sitä vai ei.

    Se poiskytkentäkin on lisävaruste. Mun 07:ssa työkalussa ei sitä ollut vakiona ja en viitsinyt maksaa siitä melkein sataa euroa.... Tässä uusimmassa se on, mutta en tiedä onko se vakiovaruste vai myyjän sinne ujuttama. On kuulemma helpompi myydä eteenpäin...
     
  13. pptalo

    pptalo Gearhead

    Eipä tullut silloinkaan, tosin tarkempaa tietoa ei ole mullaaan, mutta pihalta löytyy V70 ja S80 -01 ja kummassakaan ei ole repsikan pussia.

    Tämän auton myyntikuvista näkyy mihin vanhakoppasessa on teksti kaiverrettu jos sellainen löytyy.
    http://www.nettiauto.com/volvo/v70/3202104
     
  14. Tappara

    Tappara 1st gear

    omassa -98 ssa ainaki kojelaudan muoviin valettu srs airbag. Kävin omasta paikallisella Volvoliikkeellä otattamassa pois toiminnasta, maksoi muistaakseni 40 euroa ja tuli todistus mukaan että airbaggi poiskytketty..
     
  15. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    volvon bäkki

    kävin wetterillä kysymässä niin sieltä näkivät että ei ole kun sivutörmäystyynyt ja kuskin tyyny...kylläpä se mahtaa olla aina siihen muoviin valettu jos se tyyny löytyy...muksun turvallisuuden kannalta ei vaan viitti ihan mutu tuntumalla vetää :)
     

Kerro tästä muillekin!