Volvoon alusta/iskarit????

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Camino'79, 9.11.2018.

 1. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Noniin ja iltaa hyvät katsojat.

  Kellarin puolella jo tiedustelinkin mutta ongelma on siis tuo käyttöauton alusta, lähinnä iskunvaimentimet ja niiden saatavuus.


  Potilas on 2003 mk2 v70 volvo 2.5t AWD ja siihen pitäisi nyt löytää uudet iskarit ja ainakin taakse jouset kun nyt siellä on kuoleentuneet nivomatit.

  Perinteisillä osatoimittajilla on tarjota vain sachs ja monroe merkkeinä joista kumpaakaan en haluaisi laittaa koska sachs on liian veltto ja monroe TODELLA pintakova eli kriteereinä olisikin vakiokorkeus, jämäkämpi kuin vakio/sachs mutta kuitenkin miellyttävä ja hintaa koko setille mielellään alle 1k€.

  Nyt siis kaikki osatoimittajat kaivelemaan kuvastoja :D
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Jos tonni on budjetti niin eikös sillä saa uudet nivot euroopasta? Suomestakin jopa?
   
  jariha tykkää tästä.
 3. urho3

  urho3 Gearhead

  Mulla on monroet,menee hienosti nimismiehen kiharassa. Oikein etsii kaikki kuopat vaan todetakseen miten hyvät ne on.
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Nyt ei ollu nivot haussa kun en tykkää niistä(kään) vaan lähinnä haussa esim. Bilstein b6 tai muu vastaava jämäkämpi iskari mikä ei kuitenkaan madalla autoa :)
   
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Omituinen maku sulla iskareiden suhteen, töiden puolesta ajanu vaikka ja millä vermeellä plus itellä oli omegassa yhdessä vaiheessa monroet ja silloin totesin että ei enää ikinä o_O pintakovat mutta kummiskin löllöt kun lähdetään oikeasti ajamaan mutkatietä, aivan paskat mun makuun :confused:
   
 6. urho3

  urho3 Gearhead

  Oisko sit vähän riippuvainen autostakin. Ainai saschejja oli turkkilaisia ja Argentiinassa tehtyjä. Luulisin että on eroja missä autossa mikäkin toimii. Itseasiassa mulla oli ennen monroeta lipit ja niillä ei voinu oikein ajaa kun meinas paikat tippua hampaista.
   
 7. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Kato löytyykö bilsteinin b6 mallia mistään.
   
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Pistin passattiin monroet taakse. Iskarit oli puolassa tehdyt ja jouset australiassa.
   
 9. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Jos lukisit mun viestit ni huomaisit että oon yrittäny löytää mutta kun ei niitä tunnu löytyvän taka-akselille kun on awd.
   
 10. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Juu edellisessä duunissa kävi pirusti tätä samaa korimallia olevia volvoja eli kokemuspohjaa on ihan kattavasti mitkä tässä on mimmoset, siksi en niitä monroeja haluakaan. Sachsilla super touringit jo siedettävät mutta silti haluaisin vähän enemmän jämäkkyyttä olematta kuitenkaan pintakova o_O

  Luulis että täältäkin palstalta löytyis joku jolla on yhteyksiä esmes bilstein/koni jälleenmyyntiin? Kyllähän noita kw variante 2 alustoja yms. Löytyy mutta budjetti menee yli plus on sit jo "liian" hifi noin niinku talviautoon plus se madallus ei oo hakusassa o_O
   
 11. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Ja tää liitty miten yhtään mihinkään?
   
 12. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  tähän? Eli jos valmistusmaa vaikuttaa iskarin ominaisuuksiin saman merkin sisällä?
   
  urho3 tykkää tästä.
 13. urho3

  urho3 Gearhead

  Kaikissa monroeissa on sama stagi.
   
 14. urho3

  urho3 Gearhead

  Siihen vaikuttaa jouset paljon minkälainen se on ajaa. Rakenna itse säädettävät tolpat.
   
 15. speedy

  speedy Double Gearhead

  Tietäiskö nee Volvofoorumilla paremmin kuin täällä "kysy karpovilta" sivustolla :D
   
 16. Baxter

  Baxter 3rd gear

  Kannattaa muuten huomata sellainen pikku seikka, että jos autossa on ollut nivomatit uutena, niin (taka)jouset ovat huomattavasti löysemmät kuin ei-nivojen kanssa eli pelkkä iskareiden vaihto ei riitä. Monestihan näin vain tehdään nivomatin kovan hinnan vuoksi ja sitten ihmetellään löysää peräpäätä.

  Henk. koht. mielipide, mutta mulle iskari ja monroe ei kuulu samaan lauseeseen, ikinä. Paskempaa laatua saa hakemalla hakea.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 17. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Ite laittaisin kyllä kiltisti kättä taskuun ja ostaisin uudet Nivot maksaa mitä maksaa, on ne vaan niin hyvät.

  Tuolla joku myy UUSIA normaali Sachs iskareita https://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/2642001

  Maksaa muuten saman Rock Auto:ssa...joten nuo ei ole kalliit, Rokkiauton sivulla kerrottu myös hyvin alustakoodit, jotka löydät siitä autosi tyyppikilvestäsi.

  https://www.rockauto.com/en/catalog...harged,1422065,suspension,shock+absorber,7556

  IPD:n sivuilta löytyy koodi avain...

  https://www.ipdusa.com/products/7889/115622-rear-shock-p2-s60-v70-xc70

  Sitten ostat lisäksi normaali jouset, tais olla V-Parts:lla luokkaa 80e kipale...jep.

  https://vparts.se/fi/v70/volvo-v70-...k-till-volvo-v70-xc70-utan-nivareglering.html
   
 18. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Joskus oli E46 Bemmissä upside down Bilsteinit, enkä tykännyt. Pintakovat olivat. Työnsivät loppumetreillä öljytkin ulos. Ostin tilalle keltaiset säädettävät Konit ja olin kyllä niihin tyytyväinen
   
 19. Baxter

  Baxter 3rd gear

  Offtopicia, mutta jos teillä kanssaharrastajilla on jäänyt nurkkiin lojumaan tuollaisia öljynsä menettäneitä, kieroja tai muuten vaan rikkinäisiä, yleensä keltaisia, monotube bilsteinejä, niin otan niitä vastaan. Maksan kyllä lähetyskulut. Tarkoitus on opetella niiden purkaminen, huoltaminen ja säätäminen eikä uusilla kestä harjoitella. Kiitos.
   
  Karpov tykkää tästä.
 20. Camino'79

  Camino'79 Gearhead
  Juu siksi nimenomaan olisinkin nyt uusimassa iskarit JA jouset joka nurkkaan kun siellä on ne nivot takana.

  Ja sport truckille; ei ne nivot kyllä ole oikeasti hyvät eikä tarkoituksenmukaiset ellet ole karavaanari tai muuten vaan ole koko ajan vetämässä kärryä.

  Ja kyllähän volvofoorumilla varmaan enempi on kokemusta volvoista mutta uskaltaisin epäillä että täällä ois enemmän ihmisiä jotka on sellasessa duunissa että pystyisivät töiden kautta selvittämään saatavuuksia ja hintoja esim. Nyt niille koneille tai bilsteineille ym. Paremmanluokan iskareille. Koska jousien saanti ei ole mikään ongelma. o_O
   

Kerro tästä muillekin!