Voyager crd 2.8 voimakas nakutus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja JamiZ, 13.10.2019.

 1. JamiZ

  JamiZ 1st gear

  Osaisikohan joku viisaampi auttaa?

  Mulla on 2004 face-lift Grand Voyager 2.8 crd, ajettu karvan vajaa 300tkm.

  Olin juuri käymässä pikku lenkin josta motaria reilu 10km. Pidin vauhdin 120-130km/h, eli kierrokset oli varmaan siellä 3500rpm paikkeilla. Kun käännyin motarilta pois ja ajelin 60-80km/h kuulin yhtäkkiä, että moottorista alkoi kuulumaan kovaa nakutusta. Pysähdyin bussipysäkille ja konepellin avattuani huomasin että kyseessä oli erittäin voimakas nakutus tai oikeastaan pauke. Kyydissä oli meidän 11kk neiti, niin ei ollut muuta vaihtoehtoa kun lähteä nilkuttamaan n. 20km pikkuteitä kotiinpäin.

  Selvittiin kotiin, mutta matkalla kiinnitin huomiota seuraaviin asioihin; tehot oli kadoksissa ja tasakaasu oli myrkkyä. Vakionopeudensäätimellä ajaessa auto alkoi hetken päästä ravistamaan ja tuntui että tukehtuu, mutta jalkapelillä herkällä kaasuttelulla sain meidät turvallisesti kotipihaan. Jyrkemmässä ylämäessä meinas hyytyä ja puski oikein komiat savut takana tulevien silmille...

  Sammutettua auton, se ei enää lähtenyt käyntiin. Lupaili, yski ja paukkui mutta tosiaan käyntiin asti ei lähtenyt...

  Linkin kautta ääninäyte:
  https://aijaa.com/QQYIzd

  Jos linkki ei toimi, niin lähetän mielelläni ääninäytteen myös sähköpostiin kaikille jotka uskoo että voisi auttaa tässä haasteessa...
   
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Suutin "pompannu" ylös?
   
 3. JamiZ

  JamiZ 1st gear

  Kuulostaa "pieneltä" vahingolta,tai onko pahempi asia kun kuulostaa? Ajossa elämäni ensimmäinen riisseli niin en ole oikein perillä niiden yksityiskohdista...
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Tsekkaa käydessä "pompottaako" joku suutin? Mersuissa vissiin joissain moottorimalleissa yleinenkin vika että pidinpultti löystyy/katkeaa. Työllistävyys riippuu ihan siitä mitä muuta sieltä on paskana. Esim. Suutin on jo muutaman satasen itsessään jos on hakkuuttanu ittesä jo rikki jne. :confused:
   
 5. BioFreak

  BioFreak 1st gear

  Mistää en mitään tiiä, mutta voisin kuvitella et jos yksittäisessä suuttimessa olisi vika, niin kyllä sen pitäisi käyntiin lähteä. Transitista oli joskus suutinputki murtunut ja kone kyllä kävi suht hyvin kolmella. Äänet oli vähän hassut ja vähäinenkin teho täysin hukassa + konetila märkä dieselistä.
   
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Commonrailivehkeet vähän eri kun joku vanha transu... Jos yksikin suutin kusee/vuotaa ni railin paine ei nouse yli ~300bar jolloin ei tule lupaa avata suuttimia.
   
  Sounderi, 0rs0n, jariha ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. JamiZ

  JamiZ 1st gear

  Tämä ei käynnisty enää, niin valitettavasti sillä tavalla en voi tarkistaa
   
 8. BioFreak

  BioFreak 1st gear

  No joo, tarkemmin kun miettii, niin onhan se kaikki crd:ssä pumpun jälkeen "yhtä puuta". Kyllä ennen kaikki oli paremmin kun oli rivi- ja jakajapumput käytössä.
   
 9. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Jos se savut oli päästänyt ajaessa niin ei se varmaan ole irronnut suutin? Tai voi olla mutta mun mielestä epätodennäköistä?
  Jos veikata tarvis niin joko mäntä hajalla tai kiertokangen laakeri, ja sitä myöten se mäntäkin nyt rikki, ilman lisätutkintaa veikkaukseni menis näin.

  Onko nesteet oikeilla puolin ja miltä näyttää moottorioljy kun sen lasket puhtaaseen fatiin?
   
  0rs0n tykkää tästä.
 10. JamiZ

  JamiZ 1st gear

  Nesteitä en ole vielä ehtinyt tarkistaa, mutta eikö siinä kuuluisi joku metallinen kalke viimeistään jos mäntä olis hajalla? Tultiin kuitenkin reilu 20km kotiin sen kanssa...

  En kyllä tiedä laakerin/männän hajoamisesta ja niiden ääntelystä mitään, niin valitettavasti tämäkin voi valitettavasti olla mahdollista...
   
 11. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Suutinta veikkaan edelleen, kokeile onko suuttimien pitimet kireällä.
  Yksi vaihtoehto on että tosiaan alkanu suutin kusemaan läpi ja savutus tullut kun dieseliä mennyt läpi solkenaan. Jos jollain kaverillas on testeriä millä pääsee kiinni ni sieltä seuraa railinpainetta startatessa ja suuttimien korjausarvoja ni pääsee edes vähän hajulle.
  Mekaanisesti vikaa voi paikantaa hankkimalla suutinputken tilalle käypäsen tulpan ja tulppaa yksi suutinputki kerrallaan RAILIN päästä niitä lähtöjä. Lähtee kyllä tulille ilman yhtä pyttyäkin jos vaan railinpaine ylittää raja-arvon alkaa ohjaamaan suuttimia.
   
  Sounderi tykkää tästä.
 12. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Minkäslainen testeri lukee arvoja startatessa?? Mulla on viis testeriä käytössä, mm Chryslerin DRBIII, Witech, Bosch..., yksikään ei lue arvoja startatessa....
   
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Autocom antaa ainakin, esim. Pyörintänopeuden ja railinpaineen. Pitäs kyllä boschinkin antaa o_O
   
  Sounderi tykkää tästä.
 14. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Itse veikkaan mekaanista vikaa ku kolisee
   
 15. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Jos suutin nousee ylös. Ni enemmän supsuttava ääni koneessa.
   
 16. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Tosin kerran ollu yks suutin vikanen mutta oli Volvo. Missä nakutti tuollein. Että koskaan ei tiedä. Helpoin ku tarkistaa eks suuttimet.
   
 17. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Autocom ei löydä koko moottorinohjainta Chryslerissä, on kokeiltu (tosin se oli uudemman CRD-koneen kanssa, Boschin miehet kävi henk.koht. kokeilemassa sitäkin).
   
 18. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Pitäis sen silti käyntiin lähteä...
   
 19. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Jos sattunut et hajottanut suutin putken. Tai jos viottanut suuttimen. Jos tarpeeksi ohivuotoa suuttimessa ni ei lähde käyntiin
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 20. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Ja kun avaa konepellin, sitä ei olis huomannut? Vai eikö ketjun aloittaja ole avannut vielä konepeltiä (ääh, tää menee taas eipäs juupas -väännöks :rotfl::rotfl::rotfl: , mutta mutta...)? Joo, jos on tarpeeks ohivuotoa, niin ei lähde ei. Se mitä mä viime vuonna korjasin, lähti vielä, vaikka oli kolmessa suuttimessa korjausarvot jo tapissa, tosin vaati että piti olla kaasupoljin lattiassa...

  Missäpäin suomea tää Voikku on?
   

Kerro tästä muillekin!